Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Thor: Ragnarok (2017)
(08-03-2017, 23:24)Phil napisał(a): Gieferg - dorosły mężczyzna, mąż, ojciec. Nie obejrzy filmu, bo nie podoba mu się fryzura głównego bohatera. : )

Ty się dobrze czujesz dzisiaj? :D

Odpowiedz
A jakbym napisał, że się powieszę z tego powodu, też byś uwierzył? :)

Jasne, że obejrzę, pewnie nie raz, inna sprawa czy w kinie (MCU od 2015 roku nie ma już u mnie statusu kinowego pewniaka), ale o tym się zdecyduje po zwiastunach a nie na podstawie kilku fotek (nawet jeśli te są strasznie lipne).

Cytat:ale tym obcięciem włosów całkowicie zjebali efekt. Nie widzę już postaci, którą chcę zobaczyć w filmie, tylko grającego ją aktora. :/

THIS.

Odpowiedz
Thor wygląda... dziwnie, nie przekonuje mnie taka zmiana, ale może to łyknę jak będzie to uzasadnione fabularnie. Jedyny pozytywny aspekt tych fotek to Cate Blanchett, która wygląda obłędnie. Również czekam na trailer.

Odpowiedz
GotG, to kwintesencja MCU, więc nic dziwnego, że idą w tą stronę z filmowym Thorem.

Asgardians of the Galaxy! ... ba dum tsss

Odpowiedz
Przegapiłem, czy nikt jeszcze nie napisał że wygląda on jak Tatum w Jupiter Ascending? Złe skojarzenie.

Odpowiedz
Na razie wygląda to trochę jak X-man apocalypse, tylko, że to marvel, więc oni robią to świadomie i celowo. Po to wzięli Taikę Waititiego w końcu. Wszystkie dotychczasowe informacje, od loga zaczynając zapowiadały ten kierunek. A cały nowy image Thora jest ewidentnie szyty pod arenę, więc zapowiada się wizyta na planecie gdzie rządzą lata 80te a lokalsi domagają się quality entertainment w stylu The Running Man :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Właśnie Natalie szkoda najmniej. :) Wątki ziemskie w Dark World były kulą u nogi, tutaj wszystko wskazuje na to, że całość skupi się na starym dobrym Space Fantasy Action. Szkoda tylko, że nie zobaczymy Sif i reszty poza Heimdallem.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
[Obrazek: TR+ew+7.jpg]

Pan Kleks w kosmosie Vol. 2

Odpowiedz
(09-03-2017, 11:10)Szpeku napisał(a): Pan Kleks w kosmosie Vol. 2

[Obrazek: 515?cb=20150409205329]

Odpowiedz
[Obrazek: 8472406c5f308b9d1bd8d7801a278d74.gif]

Odpowiedz
Nie wiem z czym macie problem, przecież i tak wszystkie filmy Marvela są takie same. Patrzę na fotkę Goldbluma i równie dobrze mogłaby ona pochodzić z Iron Mana, Avengers, Winter Soldiera albo Ant-Mana. Nie widzę żadnej różnicy. Phi!

Odpowiedz
Ale to nie jest zarzut z mojej strony, podoba mi się, że kontynuują stylistykę GotG.

Szczególnie, że sequel strażników pojawi się dopiero w następnym roku, więc fajnie, że wcześniej dostaniemy coś równie kolorowego i pozytywnie kiczowatego.

Odpowiedz
Sequel Strażników wchodzi do kin za dwa miesiące, pobudka.

Odpowiedz
Turns out the galaxy is a funky place ;)

Odpowiedz
[Obrazek: giphy.gif]

Wait a minute... więc dwa równie oryginalne i kolorowe filmy nawiązujące do klasycznego wzorca kina przygodowego w tym samym roku?

Fresh and original.
Double fun ;)

Odpowiedz
(09-03-2017, 11:49)Szpeku napisał(a): Wait a minute... więc dwa równie oryginalne i kolorowe filmy nawiązujące do klasycznego wzorca kina przygodowego w tym samym roku?

Podobno chcieli Thora zrobić w galaktyce obcego, ale Ridley Scott się nie zgodził i powiedział, że sam nakręci sobie 6 kolejnych części.

No camon, rożne filmy, ale jakiś wspólny mianownik musi być. To nie jest skomplikowane...

Odpowiedz
...no nie jest.

I przyznaje, że idea kosmosu który jest jedną wielką kolorową kantyną, to coś pomysłowego, dam szansę.

Odpowiedz
(09-03-2017, 12:55)Szpeku napisał(a): I przyznaje, że idea kosmosu który jest jedną wielką kolorową kantyną, to coś pomysłowego, dam szansę.

Jeśli hollywood ma potrzebę wciśnięcia gdzieś murzyna z afro, a czuję podskórnie, że ma, to właśnie jest ten moment :)

Odpowiedz
Oho! Widzę, że Mierzwiak stara się odbijać krytykę materiałów z nowego Thora tym, że wcześniej narzekano na to, że filmu MCU są takie same, a ten jest inny.

Informacja na dziś: inny =/= dobry. Fotki nie są krytykowane za ich "inność", tylko za to, że to co na nich się znajduje wygląda słabo. Zwłaszcza czarna lasia, kolorowe plany i peruka Lokiego.

Sorry, ale nie kupuję Hemswortha w krótki włosach jako Thora. Teraz wygląda po prostu jak Hemsworth, w stroju Thora. Nawet jako "Łowca" był bardziej Thorem niż na tych zdjęciach. Widząc jedną z tych fotek, myślę, że twórcom chyba zbytnio spodobało się Fury Road. :P

Odpowiedz
W pierwszym filmie Thor miał stać się "worthy", w trzecim pewnie "Hemwsorthy" :P W Wyścigu też był bardziej Thorem niż tu.

No nie mogę tego przetrawić... George Kirk z brodą... Butthurt do końca roku (i potem pewnie też) jak nic. Lecę po maść, a jak się jeszcze okaże, że to samo będzie w Avengers to już nawet maść nie pomoże :(

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon