Three Thousand Years of Longing (2022) reż. George Miller
[Obrazek: idris_elba_and_tilda_swinton_-split-getty-h_2018.jpg]

Nowy film twórcy "Mad Maxa". Zdjecia ruszyć mają w marcu, ponieważ ma to być duży projekt obstawiam, że na premiere przyjdzie nam poczekać przynajmniej do 2021 roku. Miller jest na razie dość oszczędny w dzieleniu się informacjami o "Three Thousand Years of Longing", ale to co już wiemy brzmi bardzo interesująco:

- całość ma być epickim projektem o wielkiej skali gdzie warstwa wizualna będzie miała kluczową role. Miller co prawda twierdzi, że ciężko mu jasno określić gatunek filmu, ale dużo się mówi o pomieszaniu fantasy, romansu i dramatu. Reżyser potwierdza, że pomimo rozmachu będzie to film kompletnie inny od "Fury Road". Określi go nawet anty-Mad Maxem.
Kluczową role w historii odegra dżin.

- główne role przypadły Idrisowi Elbie oraz Tildzie Swinton, mają być to podobno kreacje zupełnie inne od tego co oboje do tej pory pokazali.

- film siedział w głowie twórcy od bardzo dawna, Miller twierdzi, że rozpoczął prace nad nim już 15 lat temu. 

Czekam, bardzo. Stwierdzenie, że Miller to geniusz jeśli chodzi o wizualia jest oczywiście największym banałem, jestem bardzo ciekaw co przedstawi nam tym razem, jak dużo będzie tu tego fantasy. Liczę na coś bardziej klasycznego, obecność dżina zdaje się sugerować obecność jakieś magii.
Warto też zauważyć, że Miller i jego współpracownicy produkują film niezależnie, nikt więc nie powinien patrzeć Millerowi na ręce czy ograniczać go w jakikolwiek sposób. Czekam jeszcze na takie kwestie jak ogłoszenie operatora, kompozytora oraz oczywiście na kolejnych członków obsady. Cieszy mnie obsadzenie zwłaszcza Elby który ostatnio nie ma jakoś szczęścia do projektów które wybiera a moim zdaniem przez całą kariere jedynie dwukrotnie otrzymał role które pozwoliły mu pokazać pełnie jego talentu. Oby to była kolejna. 

Póki co obok "Teneta", "Killers of the Flower Moon" i "Dune" najbardziej oczekiwany przeze mnie film. 

Odpowiedz
Klimaty fantasy nie powinny być Millerowi obce, bo "The Witches of Eastwick" :)

Sam jestem niezwykle ciekaw kształtu tego projektu. Niby też ma być spory rozmach, ale jednak anty-Mad Max. Pamiętam, że przy okazji premiery "Fury Road" Miller wspominał, że teraz chce nakręcić coś niezależnego, jak "Tangerine" Seana Bakera, a wcześniej/póżniej mówił o jakiejś komedii z myślą o swojej żonie ;)

Cieszy też, że George będzie miiał pełną kontrolę nad filmem. Myślę, że przynajmniej jeśli mowa o stronie wizualnej, to z góry można założyć, że będzie dobrze.

Odpowiedz
"epic in scope" można bardzo różnie interpretować.

Na moje budżetowo to będzie zdecydowanie mniejsze niż "Fury Road". 30-45 mln? Sprawny umysł przy takiej kasie też potrafi wyczarować na ekranie cuda.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
https://deadline.com/2020/05/george-miller-three-thousand-years-of-longing-mgm-north-american-rights-deal-idris-elba-tilda-swinton-1202935015/

News sugerujący, że coś zaczyna się dziać nr 4024042

Przynajmniej są pewne konkrety, kręcić mają w Londynie, Stambule i Australii.

Odpowiedz
Z każdym kolejnym takim newsem jestem coraz bardziej zainteresowany, co tam Miller szykuje :) Szcególnie czekam na jakieś kolejne nowinki castingowe.

Odpowiedz
Ja bym się nie zdziwił gdyby wyszło na to, że Joy wcale nie negocjowała roli do Furiosy a właśnie do tego filmu. Nawet jeśli w teorii obsada powinna być skompletowana, skoro planowali kręcić w marcu, może ktoś wypadł z ekipy z powodu terminarzy. Recastów do różnych produkcji myślę możemy się w najbliższym czasie spodziewać dość często, ostatnio spotkało do "Gilded Age".

Odpowiedz
A mnie się nie wydaje, aby ten film miał jakąś szczególnie dużą obsadę.

Co do Joy to na colliderze jest artykuł o "Furiosa". Nie pada tam jej nazwisko, ale Miller potwierdził że szukają młodszej aktorki do roli głównej.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
No nie musi mieć dużej obsady, ale raczej wątpie by ograniczała się ona do Elby i Tildy.

Odpowiedz
Zarówno Elba, jak i Swinton mieli być widziani ostatnio w Sydney. Wskazywałoby na to, że już ten film kręcą.

Odpowiedz
Jakieś przecieki @Qrszon czego się można mniej więcej spodziewać? :)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Niestety w tym przypadku nie mam dostępu do scenariusza, ale jakby się to zmieniło to z chęcią się podzielę tym i owym ;)

Odpowiedz
Jeśli serio w najbliższym czasie kręcą to super i czekam na jakieś kolejne newsy castingowe. Nawet jeśli zaraz zaczną to ciekawe ile post-produkcja potrwa.

Tak bardzo brakuje mi reakcji Kuby na takie newsy :(

Odpowiedz
Zdjęcia oficjalnie trwają, a jako operator na pokładzie John Seale. Kolejny znak, że będzie super <3

[twitter]https://twitter.com/DEADLINE/status/1336735973527339008?s=19[/twitter]

Odpowiedz
Ogólnie George Miller sięga po tę samą ekipę co przy Mad Max: Fury Road, gdyż Tom Holkenborg aka Junkei XL, też wraca jako kompozytor. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Szkoda, liczyłem na kogoś ciekawszego.

Odpowiedz
(07-12-2020, 21:30)Kryst_007 napisał(a): Tak bardzo brakuje mi reakcji Kuby na takie newsy :(

A Kuba się obraził czy co?

Jakoś nie śledzę specjalnie tej produkcji, ale obsada spoko, fajnie, że kręcą coś dużego w tych czasach no i przede wszystkim jeśli realizacyjnie będzie chociaż w 50% tak zajebiście jak przy Fury Road to nawet zacznę żałować tych zamkniętych kin.  

Odpowiedz
Super, że Junkle XL też ponownie będzie pracował z Millerem. Ja na ten film czekam głównie ze względu na reżysera i jego ekipę. Fabularnie faktycznie nie zapowiada się na nic nadzwyczajnego, choć nie wiem czy fakt, że George pracował nad tą historią przez 15 lat nie powinien podwyższyć moich oczekiwań. Tak czy owak, wierzę że wyjdzie wizualna uczta.

(10-12-2020, 14:52)PropJoe napisał(a):
(07-12-2020, 21:30)Kryst_007 napisał(a): Tak bardzo brakuje mi reakcji Kuby na takie newsy :(

A Kuba się obraził czy co?

Domyślam się, że po tamtej dyskusji w wątku światopoglądowym zniechęcił się całkowicie do forum. Szkoda, bo świetnie mi się tutaj gawędziło z nim o Oscarach czy powstających produkcjach i mamy nawet podobny gust.

Odpowiedz
Fakt, że scenariusz powstawał przez naście lat nigdy nie jest dla mnie jakimkolwiek argumentem, bo często tego typu projekty wcale nie mają tego scenariusza szczególnie dobrego. Genialny scenariusz można napisać szybko jeśli ma się pomysł i wenę, a dłubanie przy nim długo niekoniecznie musi go polepszać z każdym rokiem pracy.

Odpowiedz
A ja jestem dobrej myśli, zważywszy też, że żadne wielkie studio za tym nie stoi i George Miller będzie mógł w pełni zrealizować swoją własną wizję. Wiem, wiem, że czasami to różnie bywa, ale tutaj nie mówimy o Rianie Johnsonie, tylko o George'u Millerze, który swoimi dotychczasowymi filmami tak mnie przekonał, że uważam, że to artysta, który potrzebuje swobody twórczej. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No to czekamy na opinie z Cannes :)

[twitter]https://twitter.com/DEADLINE/status/1504173047707693059?t=QMzvHvfFF5exw-LQ6Icvvg&s=19[/twitter]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon