Stały bywalec
Liczba postów: 13,518
Liczba wątków: 77
Rzadki przypadek dokumentu, w którym główny zły to Żyd z całą gamą swojego genetycznego cwaniactwa :)
Shimon Yehuda Hayut przez kilka lat oszukiwał za pomocą Tindera kobiety podając się za dziedzica diamentowego imperium. Na pierwszy rzut oka wszystko wydawało się niesamowicie realne - dziewczyny zapraszane były na wykwintne kolacje w 5-gwiazdkowych hotelach, latały prywatnym odrzutowcem do europejskic stolic i bawiły się na imprezach zarezerwowanych dla VIPów. Po kilku tygodniach od "swipe w prawo" życie bohaterek zmieniało się jednak w koszmar.
Mocna, ale na swój sposób tragikomiczna rzecz, z której płynie prosty morał: Żydzi rządzą bo reszta świata jest niesamowicie głupia i naiwna.
Facet nie był może wybitnie kreatywny, ale jego metody "uwiarygadniania" problemów musiały na ofiarach robić wrażenie skoro latały po bankach z prośbą o pożyczki. Jedna z nich zadłużyła się nawet na kwotę
tylko po to, aby pomóc kolesiowi, którego zna od 2 miesięcy. Przyznam bez bicia - koleś był mistrzem, bo jeszcze potrafił do tego zaprowadzić panny do łóżka. A tych mi nawet nie żal. No może poza jedną - ostatnią , która miała na tyle samozaparcia, aby odegrać się i odzyskać część kasy.
Zakończenie tej historii wbija zajebiście w fotel (warto było nie czytać spojlerów).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-02-2022, 23:54
Użytkownik
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 2
Teraz te pokrzywdzone kobiety zrobiły zbiórkę pieniędzy żeby chodź trochę zwróciła im się kasa która straciły :D .
12-02-2022, 13:36
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,958
Liczba wątków: 11
Piękne było to że ta blond idiotka opowiadała o nim z taką egzaltacją jakby to on jej podarował te 250k USD a nie zajebał. I te wstawki o Disneyu....
Są tępe, niech cierpią. Szacunek tylko dla tej ostatniej, bodajże z Pragi.
Ogląda się dobrze. A jakie tam było zakończenie? Że wyszedł po roku i teraz wymiata na Instagramie dostając gadżety od firm za darmo i prowadzi szkolenia z pewności siebie/biznesowe?
Żyd cwaniak, ale to norma. Widzieliście Konsula? To też był Żyd i też wkręcał na high-life/dyplomację itp. Legenda PRLu wraz z Tulipanem.
Film Konsul jest bardzo dobry, ze świetną rolą Fronczewskiego. Serial Tulipan też zajebisty.
12-02-2022, 14:26
Stały bywalec
Liczba postów: 13,518
Liczba wątków: 77
(12-02-2022, 14:26)Doppelganger napisał(a): A jakie tam było zakończenie? Że wyszedł po roku i teraz wymiata na Instagramie dostając gadżety od firm za darmo i prowadzi szkolenia z pewności siebie/biznesowe?
Zakończenie:
Dostał 15 miesięcy więzienia, wyszedł po 5, wyrwał jakaś dupe-modelke i żyje na pełnej k.... prowadząc szkolenia z samorozwoju i biznesu :) Dla równowagi jedna laska od której wyłudził hajs będzie spłacać długi do końca życia.
Pozamiatało to mną kompletnie ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
12-02-2022, 17:29
Do the crane, Danny-boy!
Stały bywalec
Liczba postów: 18,749
Liczba wątków: 150
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Dzięki podobnej historii powstał kiedyś jeden z moich ulubionych tekstów boskiego Onetu:
https://kobieta.onet.pl/oszust-matrymonialny-milosc-slub-naciaganie-kredyty/pnl9xdq
Cytat:Zajechał autem. Wysiadł facet moich marzeń. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Wysoki, postawny, łysy, smagły, ubrany w niebanalnym stylu, ze sportową elegancją. Sama palę, więc nie przeszkadzało mi, że trzymał w ręce papierosy. A w drugiej płytę Roxette. I tak słuchając „I believe you when you say you don't want to be lonely” (Wierzę ci, kiedy mówisz, że nie chcesz być samotna), pozwoliłam mu towarzyszyć sobie w służbowej rundce po kilku miejscach, które miałam tego dnia odwiedzić w Tychach. Byłam ostrożna i kiedy wysiadałam z auta, on też musiał. Samochód zamykałam na klucz – wspomina Ula.
Jeszcze tego samego wieczora, po spacerze, tańczyła z B. na parkingu, w deszczu. Z samochodowego odtwarzacza rozbrzmiewała piosenka „Qeen of the Rain” Roxette.
Cytat:Było jak w bajce. Wspólne zwariowane gotowanie, przy którym Ula i Adam wygłupiali się jak para zakochanych nastolatków.
- Przekomarzaliśmy się, śmialiśmy się, gadaliśmy. Pamiętam, jak Adam brylował w kuchni. Tańczył nago w samym fartuszku i smażył kotlety, a ja robiłam mu zdjęcia. Jego popisowe danie to był bigos. Adam zachowywał się jak szef kuchni, rozdzielał zadania. Kroiłam mięso i kiełbasę, a on doprawiał kapustę. Każde z nas przepychało się do gara z drewnianymi łyżkami, żeby spróbować tego dzieła. To były sceny jak z filmu „9 i pół tygodnia”, tyle że akcja nie działa się w Nowym Jorku, a w Gliwicach - wspomina kobieta.
Cytat:Estera czuła się cudownie, gdy B. mówił, że kocha jak szalony. Podziwiał, komplementował, dbał, gotował. Niekiedy także bigos. Chodzili do kina na filmy science fiction, kupowali popcorn i robili sobie śmieszne fotki. Wybierali się na długie, nocne, romantyczne spacery, między innymi po wrocławskim Ostrowie Tumskim. Dziewczyna zakochała się do szaleństwa.
Najbardziej mnie jednak rozczula sama autorka tego dzieła. Pisze w tak poważny i zaangażowany sposób tak durne zdania, że nie umiem od lat oderwać się od tego przepięknego tekstu.
.
15-02-2022, 13:48
Stały bywalec
Ogladam i kibicuje tytułowemu oszustowi - chociaż znam finał:)
Jebane idiotki. Generalnie ciężko nie odnieść wrażenia, że sam film jest wyreżyserowany, a rozmowy wcześniej zaaranżowane, żeby podkręcić dramaturgię. Nie wierzę tym laskom, pomimo tego, że wiem jakimi idiotkami są :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
16-02-2022, 23:52
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Dla mnie ten film to taka w sumie komedyjka. Plus zakończenie, które pokazuje, że żymianieto to hardkorowo solidarny naród.
Ogólnie to lipny dokument jest. Efektowny taki, a wręcz efekciarski, ale brakuje wgryzania się w temat. Co nie wymagało wiele. Może dorzucenie jakiegoś zewnętrznego obserwatora by trochę dodało temu treści. Nie wiem, ale narracja prowadzona w 100% przez jedną stronę sprawy jest bez sensu.
.
17-02-2022, 01:14
Stały bywalec
No dokładnie. Ten film to parodia kina dokumentalnego chyba, która ma za zadanie zrobić nas w balona tak samo, jak chad Simon robił w balona tinderowe Julki szukające bogatego bolca. Nie można traktować poważnie dokumentu, który tak przedstawia historię, nie dosyć, że tylko z jednej strony, to jeszcze w tak prześmiewczy sposób.
Jeszcze ta końcówka, gdzie laska mowi, ze w sumie to po całej akcji wróciła na Tindera bo go lubi, jebać że ma 250 tysięcy do spłacenia w Bocianie. A ziomek jest już prawnie czysty jak łza, buja aie czerwonym Ferrari i puka izraelską modelkę. Acha.
W sumie oceniłem na 6/10, to za wysoko, wiem. Mimo wszystko walory rozrywkowe i sensacyjny charakter filmu sprawiły, że oglądało się to nieźle.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
17-02-2022, 06:05
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,448
Liczba wątków: 4
Spoilery.
Z ta przesmiewczoscia to akurat nie jest dla mnie problem, ciut wiekszy mam z przedstawieniem tylko jednej strony (choc zaprosili Simona do udzialu, a ten odmowil), bo mozliwe, ze czesc narracji mogla zostac odrobine znieksztalcona. Natomiast co mnie naprawde tutaj uwiera to lenistwo i niewykorzystany potencjal, bo z tematu daloby sie wycisnac duzo, duzo wiecej, zakladajac, ze ten proceder byl zakrojony na skale o ktorej mowi sie w dokumencie. Juz sam element lewych paszportow i tego, ze koles podrozuje na nich do tych samych miejsc byl dla mnie czyms wartym glebszego wgladu. Tutaj w zasadzie zrobiono 4-5 wywiady na krzyz i skorzystano z gotowego materialu. Dokumenty Netlixa sa najwyrazniej jak filmy Netfixa, odkrojone wedlug szabolnu i latwe do strawienia jezeli sie nie mysli zbyt wiele w trakcie seansu.
Co do calej tej historii to nie ma co zarzucac laskom, ze polecialy na milionera, bo status nawilza i tyle. Natomiast problemem dla mnie jest naiwnosc tych kobiet, ktore daly sie nabrac na to, ze multi-milioner z oligarchicznej rodziny poleci na zwykle, srednio urodziwe trzydziestoletnie kobiety, zakocha sie w nich od pierwszego wejrzenia i na dzien dobry zabierze na jakies super wyprawy.
https://www.storemypic.com/images/2016/10/27/ron-weber-if-it-is-too-good-to-be-quote-on-storemypic-42ca2.png
Kolejna naiwnosc, podkrecona "miloscia" i po czesci (przynajmniej w przypadku niektorych) zadza pieniadza to fakt, ze pozyczajac kase ksieculkowi nie wpadly na to, ze tak powiazany koles nie musi zebrac o ich pieniadze, bo powinien miec w chu koneksji, a przeciez dochodzi jeszcze jego rodzina. Poza tym nie widzialy rachunkow, na ktorych oplacane byly balangi i ogolne bajlando?! No, ale to sa laski mentanie zatopione w kulturze charakteryzujacej sie duzym zaufaniem, kulturze ktora ludzie wychowani na moralnosci talmudycznej szybko nauczyli sie orac w dupe.
I jasne, wina tutaj takze romantico-kultury i promowania pewnych wzorcow, ktore w dobie e-randkowania kompletnie wypaczyly rzeczywistosc. Natomiast laski, ktore byly na kilkuset randkach i nadal sa singielkami prawdopodobnie powinny nieco obnizyc swoje wymagania i poszukac normalnego kolesia, a nie szukac ksiecia z bajki.
Sam Simon, nawet jezeli laski byly glupie to zwykly oszust i choojek. I jasne, kumaty na tyle, zeby pociagnac ten szwindel, ale nie watpie, ze tez dobrze powiazany. W trakcie seansu powiedzialem swojej kobiecie, ze koles nie pojdzie siedziec w Europie, ale jak juz to w Izraelu i nie tylko za chwile bedzie na wolnosci to dalej bedzie trzepac kase. No i oczywiscie tak bylo, bo Izrael to mafijna organizacja, ktora chroni nawet swoje patolstwo, a nie zwykle panstwo. I jasne, dobrze dla nich.
No chyba, ze po prostu nic sie innego nie dalo zrobic, w co watpie, choc w dokumencie zasugerowano, ze nie bardzo bylo jak sie dobrac Simonowi do dupy, ale tez nie poproszono o wypowiedz w tej kwestii zadnych prawnikow, ani mecenasow prawa. Poza tym koles dzialal w calej Europie i nie chce mi sie wierzyc, ze na tym nowoczesnym i wspanialym Zachodzie nie ma nigdzie prawa chroniocego przed tego typu wyludzeniami. Kurcze, nawet w naszej zacofanej, fasze Polsce sa paragrafy w tych kwestiach, choc nie wiem jak sie maja do rzeczywistosci.
Co do samego Simona jeszcze, zwykly klamca, oszust i maluczki choojek. I choc skala i chucpa moze robic na niektorych wrazenie to nie zmienia faktu, ze typ jest larwa, ktorej powinno przestrzelic sie rzepki, a jak juz dojdzie do siebie to wykonac zabieg ponownie, a jak juz nie bedzie rzepek to przejsc na lokcie. Jak te laski zbieraja juz kase to powinny wynajac kogos, kto by sie tym zajal. Koles zreszta pokazal swoje prawdziwe kolory, gdy skonczyla mu sie kasa i zaczal palic grunt pod nogami. Nagle pewny siebie alfa stal sie agresywna, placzliwa, neurotyczna, bipolarna pizda. I jeszcze ta desperacka prosba o kupienie mu losu na loterii. Zenada w chu.
(17-02-2022, 06:05)Pelivaron napisał(a): A ziomek jest już prawnie czysty jak łza, buja aie czerwonym Ferrari i puka izraelską modelkę. Acha.
To zapewne pokazowka pod frajerow w necie (w stylu Tai Lopeza, tyle, ze do kwadratu), a ta izraelska modelka to po prostu jakas Rosjanka, albo Ukrainka, ktore zarobieni Zydzi w Izraelu traktuja jak mieso do ruchania.
(15-02-2022, 10:35)Pelivaron napisał(a): https://popkulturysci.pl/piotr-oszust-z-tindera-polak-netflix/
Huehue.
Tak, Polak. Nie wierze, ze typ nie wiedzial w co tu bylo pogrywane. Niech ich pozwie i mam nadzieje, ze przegra :)
W dokumencie sa zreszta wykazy lotow do Wawki, bylo ich sporo. Ciekawe czy Sebik wracal do mamy na M3 w bloku z plyty, czy to Simon latal i odbieral w stolicy lewe paszporty, ktore obywatelom Izraela (paszporty w ogole) nasz rzad wydaje w zasadzie hurtowo.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
17-02-2022, 11:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2022, 11:16 przez Bucho.)
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,448
Liczba wątków: 4
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
24-03-2022, 14:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2022, 17:14 przez Bucho.)
Do the crane, Danny-boy!
Może jakaś internetowa zbiórka? Bardzo mi żal takich ludzi, biedak.
24-03-2022, 17:13
|