Trailery filmowe.
Obejrzałem raz jeszcze zwiastun Clash of the Titans i naprawdę niezły jest. Nie rozumiem za bardzo narzekania na efekty, w sumie mamy tylko mignięcia postaci, a jak już - np. Medusa - to nie wyglądają wcale tragicznie, a po prostu porządnie. Pochwalić trzeba to, że trailer jest ładnie skleciony - dynamiczny, energiczny, a do tego bardzo fajnie wplecione zostało uderzenie ogonem skorpiona w muzykę (albo muzyka w uderzenie ogonem). Ciekawa obsada - Worthington mnie nie rusza zupełnie, ale może tą rolą mnie przekona. Za to ciekawe, że Nicholas Hoult, Madds Mikkelsen i Izabella Miko (Atenę gra, a oprócz niej w filmie gra jeszcze jeden Polak) :) w tym grają... No i przede wszystkim Neeson, Fiennes, no i Arterton do popatrzenia! Kurcze, no czekam.

Odpowiedz
W tym trailerze jedna scena jest bajecznie beznadziejna - wkładanie miecza do pochwy przez Worthingtona.

Odpowiedz
Dobra jest. Mnie tam irytuje trochę jedno skakanie z majtaniem nogami i drugi naskok z mieczem - taki totalny wiredance.

Odpowiedz
Dokładnie, Craven, zgadzam się.

Odpowiedz
Kick - Ass (nie znalazłem go wcześniej, a w forumowej wyszukiwarni pojawia się pod tym hasłem tylko "Dystrykt 9" :P

Tak czy inaczej: kolejna ekranizacja Millara, czyli pana od wydmuszki zwanej "Wanted". I co? Znowu nico. Poważnie. Właśnie zajrzałem do komiksu, żeby sprawdzić jak wiele w trailerze zostało z fabuły Millara i jestem zdegustowany. Zaczynając od najprostszych rzeczy: w komiksie bluzgają radośnie i swobodnie. W jednej z pierwszych scen bohater siedzi na krześle, torturowany i cały we krwi. A film? Jest grzecznie, ładnie, są dzieciaczki w kostiumach superbohaterów i super-zabawne riposty. I nagle z materiału na mocny i zaskakujący (komedio)dramat z niegłupią akcją dostajemy "Małych Agentów 4". Smutne...

Odpowiedz
Ile jeszcze razy trzeba powtarzać że trailery są BEZ OGRANICZENIA WIEKOWEGO?

Odpowiedz
Ale to nawet nie o to chodzi! Już sam fakt tego, że zwiastun zapowiada zabawę dla dzieciarni jest co najmniej dziwnym chwytem marketingowym... Nie mówiąc o tym, że nawet narracja zdaje się być lżejsza i bardziej komediowa niż w komiksie: koleś spada na samochód, ludzie robią zniesmaczone i lekko zaskoczone miny, jakby ktoś skakał z wieżowca i rozkwaszał się na masce jakiegoś wozu co tydzień...

Poza tym "Wanted" miało R-kę, a jak wyszło, to każdy wie... Tymczasem ludzie piszą, że przemoc jest, że będzie R-ka, ale co z tego, jeśli to wygląda na taką bezbolesną, krwawą, komediową zabawę? :( Tylko osoba reżysera daje jakieś nadzieje, oraz wypowiedzi po pierwszych pokazach, które mówią, że podobno trzyma się całość fabuły komiksu dość mocno. Po tym jakże mylącym trailerze jednak ciężko mi patrzeć na ten film zbyt pozytywnie :/.

Odpowiedz
Primo, Karolu, link do zwiastuna dałem już dwa razy w tym temacie, w tym raz kilka postów nad tobą... to świeży trailer - wystarczyło spojrzeć na ostatnie dwie strony. ;)

Secudno, kurde, co ty pieprzysz? :) Patrząc na zwiastun i klipy z ComicConu to Vaughn zaskakująco dużo z komiksu przenosi, a warto zaznaczyć, że kiedy skrypt do Kick-Ass był pisany to komiksu jeszcze nie było w druku. Nawet w zwiastunie widać dużo scen z komiksu.

Karol napisał(a):Poza tym "Wanted" miało R-kę, a jak wyszło, to każdy wie... Tymczasem ludzie piszą, że przemoc jest, że będzie R-ka, ale co z tego, jeśli to wygląda na taką bezbolesną, krwawą, komediową zabawę?
Bejbe, a oglądałeś klipy z ComicConu? Przemoc w Kick-Ass to będzie gore, hard R. Całe szczęście, że przy tym film bardziej akcentuję komediową stronę, bo komiks jest tak połowicznie poważny, co przez masę dość głupich motywów (Hit-Girl) wychodzi dość nieudolnie.

Cytat:Właśnie zajrzałem do komiksu, żeby sprawdzić jak wiele w trailerze zostało z fabuły Millara i jestem zdegustowany. Zaczynając od najprostszych rzeczy: w komiksie bluzgają radośnie i swobodnie.
:) Nie bluzgają, bo to zwiastun dla WSZYSTKICH. I nie wiem jak wywnioskowałeś, że mało z fabuły jest, skoro na tyle na ile pokazali fabuły, jest WSZYSTKO co było w komiksie - Lizewski postanawia zostać superbohatarem, ratuje gostka będąc kręconym kamerą, jest Red Mist, pojawia się Hit-Girl i jej ojciec...

Zaskoczyłeś mnie, Karolu. ;)

Odpowiedz
Crov napisał(a):Zaskoczyłeś mnie, Karolu. ;)

ciesz się, że nie w łazience :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja wpisałem "Kick-Ass" w wyszukiwarkę (tak, jak wspominałem), to mi tylko pokazał się temat o "Dystrykcie 9" ;).

Tak, Mierzwiak przecież napisał, że trailer jest bez ograniczenia, ale później ja napisałem, że nie o to chodzi ;). Drażni mnie sam fakt, że na dzień dobry prezentuje się taki a nie inny obraz komiksu i większość widzów nie zaznajomionych z nim już może stracić zainteresowanie (w końcu całość - z muzyką, która kojarzy mi się ze sceną ze "Shreka" - wygląda na dość lajtową komedię).

Cytat:I nie wiem jak wywnioskowałeś, że mało z fabuły jest, skoro na tyle na ile pokazali fabuły, jest WSZYSTKO co było w komiksie - Lizewski postanawia zostać superbohatarem, ratuje gostka będąc kręconym kamerą, jest Red Mist, pojawia się Hit-Girl i jej ojciec...

Wszystko było, ale tu jest przedstawione tak 'lekko', bez polotu i w mało poważnym świetle. Ja wiem, że dziecko machające kataną to nie materiał na jakiś poważny, mocny dramat, ale pójście zupełnie w stronę takiej wesołej (i wygląda, że krwawej) zabawy jednak trochę mnie martwi. Ale to chyba tylko po prostu kłóci się z tym, jak ja bym widział tę adaptację, więc siedzę cicho i czekam na prawidłowy zwiastun

Eh, nie mam szczęścia do wypowiedzi na tym forum ;).

Cytat:Zaskoczyłeś mnie, Karolu. ;)

Rozwiń proszę :D.

Odpowiedz
Karol napisał(a):Ja wpisałem "Kick-Ass" w wyszukiwarkę (tak, jak wspominałem), to mi tylko pokazał się temat o "Dystrykcie 9" ;).
To trzeba było #@$&@! przejrzeć temat o zwiastunach! ;))

Cytat:Drażni mnie sam fakt, że na dzień dobry prezentuje się taki a nie inny obraz komiksu i większość widzów nie zaznajomionych z nim już może stracić zainteresowanie (w końcu całość - z muzyką, która kojarzy mi się ze sceną ze "Shreka" - wygląda na dość lajtową komedię).
Dość komediowy obraz, a to w końcu połaczenie nastoleniej komedii z quasi-superhero. Tyle, że masy gore i bluzgów nie pokazali. Ja zawsze mówiłem, że Kick Ass to bajka Disneya z mocną Rką. ;)

Cytat:Wszystko było, ale tu jest przedstawione tak 'lekko', bez polotu i w mało poważnym świetle. Ja wiem, że dziecko machające kataną to nie materiał na jakiś poważny, mocny dramat, ale pójście zupełnie w stronę takiej wesołej (i wygląda, że krwawej) zabawy jednak trochę mnie martwi. Ale to chyba tylko po prostu kłóci się z tym, jak ja bym widział tę adaptację, więc siedzę cicho i czekam na prawidłowy zwiastun
Mnie się Kick Ass kłóci z tym, jak w ogole widziałbym ten koncept rozwinięty (pewnie dlatego tego komiksu nie lubię ;)). Komiks sam w sobie to bardziej komedia/satyra/parodia i nie jest raczej poważny, choć zwykle (tj. do wprowadzenia Hit Girl i jej tatulka) poważnie traktuje swoich bohaterów.

Cytat:
Cytat:Zaskoczyłeś mnie, Karolu. ;)

Rozwiń proszę :D.
Oj, bo jesteś fajny, inteligentny gość, lubisz The Longest Journey i miałeś niedawno urodziny (najlepszego!), więc nie spodziewałbym się po Tobie posta, po którym powiedziałem "Kurna, Karol, co ty pierdzielisz?". :P

Odpowiedz
- Smokin' Aces 2: Assassins Ball

Produkcja prosto na DVD, to już lekko studzi zapał. Pierwszą część wspominam dobrze, choć nie padłem na kolana. Jednak trailer w oderwaniu od tych faktów wygląda bardzo fajnie, rewelacyjna muzyczka, do tego Vinnie Jones, chętnie obejrzę.

Odpowiedz
Ja też czekam na Tytanów; widać, że efekty będą kiepawe, akcja głupia jak but, że to będzie mocno taki se blockbuster, ale:
1) Liam "I told you I would find you" Neeson naparzający piorunami? Fucking AYE!
2) Ralph Fiennes jako Bad Hades Motherfucker.

PS Iza Miko jako Atena :shock: OMFG!

Odpowiedz
Phlogiston2 napisał(a):Iza Miko jako Atena :shock: OMFG!
Jak pokaże cycki to nie mam nic przeciwko.

Zresztą lepsza Iza Miko niż Megan Fox.

Odpowiedz
Cycki w PG-13 :lol:
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Phlogiston2 napisał(a):widać, że efekty będą kiepawe
No tak dobre jak w "Naznaczonym" widać nie będą :-)

Phlogiston2 napisał(a):Ja też czekam na Tytanów
A widziałeś w ogóle poklatkowy oryginał? Wiesz, Ray, meduzy, metalowe sowy, kraken i inne takie. No ale możesz nie kojarzyć, bo to było w czasach, gdy się tytuł filmu w zwiastunie jakos z 7 razy powtarzało a "Indiana Dżons" (senior) tylko w jakieś grubsze święto leciał (nie liczę juniora serialowego oczywiście) w jedynej telewizji.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
slepy51 napisał(a):A widziałeś w ogóle poklatkowy oryginał?
Ja widziałem. Był zajebisty (poza sówką). A teraz czekam na remake. Czy przez to króliczek będzie płakał?

Odpowiedz
A czy Ciebie pytałem o to avatarowy giku? ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Leap Year

Nie ma to jak opowiedzieć cały film w jednym zwiastunie. :grin:

Odpowiedz
Tak, ślepy, widziałem, i mam z nim nawet miłe wspomnienia.
Pamiętam meduzę, pamiętam krakena(czy jak to cholerstwo się nazywało) pamiętam Perseusza walczącego z kościotrupami, pamiętam rosnące skorpiony, Meduzę, Pegaza, "przystojnego" Kolibosa i jego rączkę, pamiętam, że Bogowie podpatrywali naszego Herosa przez księżyc...pamiętam też Andromedę wychodzącą z kąpieli od tyłu. Mniam :razz:

I metalową sówkę też pamiętam :lol:
A efekty w Naznaczonym to raczej wada niż zaleta.

Próba ośmieszenia mnie spaliła na panewce. Bywa :cool:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon