Ta zajawka to małe arcydzieło. Moment jak Cage zaciąga się cygarem, a zamiast dymu wypluwa krew - czysty wykurwizm.
-- Laozi
09-06-2010, 18:25
|
Trailery filmowe.
|
|
Tak, to Crowder. W ogóle to pierwszy filmowy projekt MK, gdzie obsada umie się rzeczywiście bić :)
Ta zajawka to małe arcydzieło. Moment jak Cage zaciąga się cygarem, a zamiast dymu wypluwa krew - czysty wykurwizm.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 09-06-2010, 18:25
ile razy obejrzeliście trailer nowego Mortala? bo ja 4. Michael Mann mordobicia to raczej nie będzie, ale kurde licze na jakiś konkret i przechodzenie do adremu w co trzeciej scenie.
09-06-2010, 22:21
Tez bedzie ze 4, moze 5. Oby tylko film powstał i tak wygladał. ( choć w netowych komentarzach już sporo malkontentcwa wypływa - a co to za Mortal , jak to takie realistyczne, a oni to tylko maja iminoa z gry a tamto sramto )
Jak dla mnie zmutowany człwoiek jako sadystyczny psych Reptile i dr Baraka - chirurg to wyjebane pomysły. I nareszcie k....a zrezygnowali z tych kretynskich węzy wychodzacych ze Scorpiona.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-06-2010, 22:28 Mental napisał(a):ile razy obejrzeliście trailer nowego Mortala? bo ja 4. Michael Mann mordobicia to raczej nie będzie, ale kurde licze na jakiś konkret i przechodzenie do adremu w co trzeciej scenie.3. Mam przykre wrażenie, że film (jesli powstanie) nie dorówna temu klipowi nawet w połowie. shamar napisał(a):Jak dla mnie zmutowany człwoiek jako sadystyczny psych Reptile i dr Baraka - chirurg to wyjebane pomysły.Ba. Ciekawe kim byłby Raiden - może bossem narkotykowym? :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 09-06-2010, 22:48 wujo444 napisał(a):Ba. Ciekawe kim byłby Raiden - może bossem narkotykowym? :P Ja mam wrazenie, że ludzie za bardzo nastawiają sie na realistyczne MK. A tak nie bedzie. Wystarczy popatrzeć na Scorpiona - to nie jest normalny czlowiek. Zwykly czlowiek z głeboką zaćmą ? :lol:
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-06-2010, 00:11
Co tam zaćma - dzieci arlekiny przeżywają około 2 tygodni, a Reptile ma trzydziestkę ;)
Anyway, MK nie może być realistyczny. Taki Baraka z filmiku, zamiast skakać 2 minuty powinien od razu wsadzić ostrza Johnny'emu głęboko w jego d...umę. Nie chodzi o urealnienie - bo wtedy z Mortala nie zostałoby nic. "Podziemny turniej walk między największymi świrami i mordercami" - WTF? To nie o to chodzi. Autor klipu odarł z lśniącej, lateksowej otoczki pomysł, i ubrał brudniejszą, krwistą skórę. Ale nadal to musi być MK, musisz poznać postacie, nawet jeśli uszczknąć mitologię (którą i tak większość ma gdzieś, liczą się fatality). Ato wykluczałoby realizm. Trzeba to trzymać w równowadze :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 10-06-2010, 00:47 wujo444 napisał(a):Co tam zaćma - dzieci arlekiny przeżywają około 2 tygodni, a Reptile ma trzydziestkę ;)Wszystko zależy od stopnia zmian. Było dziecko, które dożyło 9 lat. Reptile nie ma wywalonych na wierzch czerwonych oczu, więc można wywnioskować, że ma łagodniejszą odmianę. Co do długości bitki - mordobicie to taki gatunek. Tak jak w horrorach sztucznie przeciąga się napięcie i chwile grozy, tak tu wydłuża się czas pojedynku. Ludki dobrze się biją, więc nie ma co narzekać. Gorzej było z poprzednimi filmami MK, gdzie starcia trwały po kilka minut, a żaden lamus nie miał nic konkretnego do pokazania :) Ja trailer widziałem już kilka razy. Przykład rewelacyjnego pomysłu, genialnego w swojej prostocie - wywalić wszystko, co pedalskie z oryginału, zostawić esencję i dowalić do pieca. Kibicuję tej produkcji, niezależnie czy to gra, film, serial, czy czyjaś prywatna wizja, którą ktoś tam ma sobie nadzieję zrealizować. Mentalu, Michael Mann mordobicia jest w "Redbelt". To można przyrównać do Finchera z czasów "Se7en" :)
-- Laozi 10-06-2010, 05:44 Hitch napisał(a):Mentalu, Michael Mann mordobicia jest w "Redbelt". Mamet - wiadomo. widziałem film, znakomitość. 10-06-2010, 07:17 Hitch napisał(a):Wszystko zależy od stopnia zmian. Było dziecko, które dożyło 9 lat. Reptile nie ma wywalonych na wierzch czerwonych oczu, więc można wywnioskować, że ma łagodniejszą odmianę. Jest gnojek który żyje do dziś wygląda jak poparzony kosmita, ale też nie ma oczu na wierzchu. 10-06-2010, 08:51
http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Zack+Snyder+opowiada+o+kulisach+nowego+filmu-61574
Jakiś sowi Avatar...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 10-06-2010, 11:21 SonnyCrockett napisał(a):Jakiś sowi Avatar...A nie sowi Władca Pierścieni? Albo sowi Godfather? W kwestii Mortal Kombat: http://www.collider.com/2010/06/09/kevin-tancharoen-interview-mortal-kombat-rebirth-feature-film/ 10-06-2010, 12:18 Mierzwiak napisał(a):Albo sowi GodfatherJakoś Godfather nie kojarzy mi się z filmem z nadmiarem CGI...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 10-06-2010, 13:24 Mierzwiak napisał(a):W kwestii Mortal Kombat: "# Oren Uziel wrote the short. Heâs currently listed on IMDb to write the next Mortal Kombat movie at Warner Bros. # Says he wants to make a movie that balances the real world with the mysticism and the special powers. Compares it to the way Harry Potter exists in two worlds. As in there are two universes that coexist with each other." Moje podejrzenia się sprawdzają. Juz nie bedą narzekać , że zrezygnowano całkowicie z "growej" fantastyki. A reszta wywiadu niesie same dobre wiesci :grin:
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-06-2010, 13:29
Pewnie się zapoznam z wywiadem, powiem tylko, że to rozwiązanie może mieć krótkie nogi - tzn bawimy się w wyjaśnianie, że reptile to gość defektem skóry, ale już pierdzenia kulami ognia czy innych nadprzyrodzonych rzeczy nie wyjaśnimy quasi-naukowo (a cóż to za MK bez takich zagrań). Więc ostatecznie może to zgrzytać. Ale co tam, nie o to chodzi w MK.
10-06-2010, 13:36
Kurde, blubranie o dwóch światach jest mocno zniechęcające. Wolałbym, żeby zrezygnowali z tego póki jeszcze czas. Nie zamierzam tykać patykiem nawet żadnych magicznych bzdur.
-- Laozi 10-06-2010, 14:35
MK z założenia jest o turnieju sztuk walki, wzorowanym na tym z "Wejścia Smoka". Mówię o pierwszej części gry, gdzie wszelkie ogniste kule i Goro zostały dodane, bo "czegoś jeszcze brakowało".
-- Laozi 10-06-2010, 14:40
No nie... Reptile był już w pierwszej części. Rzucanie mrożącymi kulkami i czteroręcy faceci z zaświatów.
Bez tego nie miałbyś MK tylko Wejście Smoka 2. 10-06-2010, 14:46
Rola Reptile'a ograniczała się do pokazywania się czasem na jednej planszy i bonusowej walki, ale ani to ani jego wygląd nie wskazywał, że jest jaszczuroidalną istotą z innego wymiaru. Kulki i czteroręcy zostali dodani dla picu, bo twórcy i tak nie wierzyli w sukces tej produkcji. Wrzucili to na zasadzie "a co tam". Dalsze eksploatowanie tych motywów to już wynik tego, że nerdy z salonów gier się podjarały tym wszystkim. A że w sequelu musi być wszystkiego więcej, nakreślili jedną z najdurniejszych mitologii na świecie. Z resztą nie ma co się dziwić, bo to była fabuła zaprojektowana na potrzeby gier arcade. Błędem było ciągnięcie jej dalej na bardziej zaawansowanych systemach.
Gra się w to fajnie, ale jak pokazał pierwszy film MK, zmiana medium wymaga przebudowania pomysłu od podstaw, bo może wyjść kupa. I wyszła.
-- Laozi 10-06-2010, 15:00 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,260 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,656 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,393 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |
|