29-07-2011, 21:53
|
Trailery filmowe.
|
|
Przeca ten film zapowiadano już dobrych 10 lat temu. Myślałem że na zawsze utknął w produkcyjnym piekle.
So negros gonna fly now, huh? :) :)
Smierdzi patosem na kilometr, a CGI jest tutaj do bolu - podobno tylko dwoch aktorow bylo czarnych <rotfl> (29-07-2011, 20:49)military napisał(a): Nie rozumiem tej podniety. Gdyby nie Murphy, wyjątkowo fajny i staroszkolny w tym zwiastunie, można by film od razu odfajkować jako podróbę Ocean's, do obejrzenia przy schaboszczaku w niedzielne popołudnie na TVN-ie. Podniete rozumiem, bo chlopaki licza na cos w klimacie starych komedii sensacyjnych, ale obawiam sie, ze na kilku dobrych tekstach Eddiego sie skonczy. Boje sie, ze za duzo bedzie tutaj typowego Stilera i co najgorsze Brodericka. Najwazniejsze, ze Murphy w starym stylu rzuca dobrymi tekstami i ma wszystko w dupie. Mam nadzieje, ktos wpadnie na to, ze w takim wydaniu, Eddie jest najlepszy i dostaniemy w koncu kolejna czesc BHC. Dawno nie byo dobrej komedii sensacyjnej :/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
30-07-2011, 04:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2011, 05:06 przez Bucho.)
Danus, z całym szacunkiem ale weź sobie przeczyść okulary :) CGI jest tu tak kurewsko złe, że wygląda jak reżyserska wersja Zemsty Sithów. Dla porównania:
Ten film chyba umarł dobre 3 lata temu, ale Lucas widocznie popchnął projekt do przodu i dał kasę na postprodukcję.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-07-2011, 10:30 Cytat:Ależ ten zwiastun jest piękny wizualnie. Już dla samych scen bitew powietrznych warto to zobaczyć. Ja czekam Nie jest i pomijam już fatalne CGI. Nie widzę tam nic pięknego i godnego uwagi. Już sam zwiastun mnie znudził, a co dopiero cały film o lataniu. Cytat:Już dla samych scen bitew powietrznych Chyba tylko dla samych. 30-07-2011, 11:07 Hitch, mowi sie fafluchten, scheise! <rotfl>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
30-07-2011, 12:48
Ty się zamiast mądrzyć, odpisz mi na PW. Poligloto :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 30-07-2011, 13:15
A mnie podobnie jak Danusowi wizulanie "Red Tails" bardzo się podoba. Oczywiście już z trailera patosau trochę się za dużo wylewa, ale same pojedynki powietrzne robią wrażenie. Również nie mogę się doczekać i z chęcią wybiorę się na ten film.
30-07-2011, 15:10
Ides of March- widzę że Clooney nie odpuszcza. Świetnie to wygląda, poza tym filmów odsłaniających kulisy wielkiej polityki nigdy za wiele. Wyczuwam oscarowe nominacje.
Tower Heist - może być, ale Eddie Murphy grający Eddiego Murphy i jego irytująca gadka... Red Tails - holy pathos, Batman! Zaczynam mieć już serdecznie dość filmów kręconych cyfrą, w których owocuje to ohydnym, plastikowym wyglądem. 30-07-2011, 16:11
Przepraszam bardzo ale zapodana wyżej scena atakau na Pearl wywołuje tylko uśmiech politowania - współczesne niszczyciele w porcie, słoneczko przy starcie z lotniskowców itp. Już w "Tora Tora Tora to lepiej wyglądało mimo używania środków technicznych z lat 70. (matte painting, modele itp.)
30-07-2011, 21:17
Tower Heist zapowiada się naprawdę fajnie i pomimo, że będzie pewnie dość wtórne wobec serii Ocean's, jakoś mi to nie przeszkadza. No i miło będzie wreszcie zobaczyć Murphy'ego, grającego w filmie tylko jedną rolę ;)
Z kolei Red Tails nudne już na etapie zwiastuna.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
30-07-2011, 23:39
Nie wiem, skąd wy bierzecie te porównania do Ocean's. Bo jeśli na podstawie "ekipa zbiera się do napadu" to strach pomyśleć, jak postrzegacie Heat w swoich głowach. To co odróżnia Tower Heist od tego pseudowyrafinowanego rzyga to przede wszystkim autentyczny, szczery, fajny humor (przynajmniej w zwiastunie) i zapowiedź satysfakcjonującej rozrywki bez usilnego wbijania na każdym kroku widzowi, jaki to "przezajebisty" film właśnie ogląda. Co do tego ostatniego, to oczywiście by się przekonać trzeba poczekać do premiery, ale czuję że będzie gitara.
-- Laozi 31-07-2011, 00:21
Ale kto Ci wtykał do głowy, że oglądasz przezajebisty film? Dwójka rzeczywiście była trochę nachalna i momentami wymuszona, ale jedynka to naprawdę sympatyczna komedia sensacyjna, kompletnie bez zadęcia. I nie byłbym taki pewien, że w "Tower Heist" humor będzie autentyczny i fajny, bo ani obsada, ani reżyser takowego nie gwarantują, a na podstawie tych dwóch minut naprawdę trudno cokolwiek prorokować ;).
A skojarzenie z "Ocean's" może rzeczywiście lekko na wyrost, bo sama tematyka rzeczywiście nie oznacza kopiowania. Po prostu mam wrażenie, że zwiastun został skrojony tak, by przypominać film Soderbergha. Poniżej zwiastun "The Killer Elite", czyli De Niro, Statham i Owen w jednym filmie. Zapowiada się niestety raczej średnio:
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
31-07-2011, 01:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2011, 01:36 przez Motoduf.)
Zwiastun Killer Elite wrzuciłem tu już dawno. Najbardziej rozwala mnie napis "Based on a True Story" po tym, jak Statham rozkłada Owena siedząc na krześle.
No i Owen w walce ze Stathamem wszystkie kliszowate teksty finałowych walk rzucił: "The gloves are off! This ends today!" :) 31-07-2011, 09:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2011, 09:43 przez Gal Anonim.)
Jak robi salto przywiązany do krzesła chyba. Ciekawe, czy to był pomysł reżysera, czy Statham zaczyna mieć przerost ego? :)
Sam zwiastun to kupsztal niemiłosierny. W momencie kiedy 150-letni Robert de Niro zaczął się bić i strzelać uznałem, że nigdy nie obejrzę tego filmu.
-- Laozi 31-07-2011, 09:47 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,259 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,634 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,392 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |
|