Trailery filmowe.

Odpowiedz
Pierwszy trailer filmu "Domek w lesie".

Szczerze powiedziawszy nie byłem wcześniej zainteresowany tą produkcją. Wyglądała na klasyczny slasher, a ostatnio nudzą mnie takie filmy. Co najwyżej zastanawiałem się czy w końcu trafi do kin przy tych wszystkich problemach z jego dystrybucją. Ale po obejrzeniu zwiastunu jestem co najmniej zaintrygowany w jakim kierunku podąży ta historia.

Odpowiedz
Prawie jak Cube :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ciekawe, ale wkurza mnie kilka spraw:
- dlaczego bohaterami musi być zawsze grupka przyjaciół?
- dlaczego zawsze jadą jednym samochodem, w dodatku do domku na odludziu?
- dlaczego na początku zawsze zanim dojadą do celu przystają zatankować na stacji, która wygląda jak opuszczona, pracuje tam stary dziad?
Nudzą już mnie te slashery.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(06-12-2011, 00:15)Danus napisał(a): - dlaczego bohaterami musi być zawsze grupka przyjaciół?

Rozumiem, że ty na wakacje byś pojechał z ludźmi, których nie lubisz.

(06-12-2011, 00:15)Danus napisał(a): - dlaczego zawsze jadą jednym samochodem, w dodatku do domku na odludziu?

Bo domki na odludziu są fajne, a podróż jednym samochodem tańsza.

(06-12-2011, 00:15)Danus napisał(a): - dlaczego na początku zawsze zanim dojadą do celu przystają zatankować na stacji, która wygląda jak opuszczona, pracuje tam stary dziad?

No raczej stacje benzynowe na odludziu nie prezentują najwyższych standardów estetycznych.

Odpowiedz
Nosz do kroćset fur beczek ale co wypisałem zdarza się w każdym horrorku dziejącym się w domku na odludziu, wymyślili by coś nowego.

Odpowiedz
Danus, narzekasz jakbyś nie zauważył tych plansz z napisami "you think you know the story" itd. ;) Niewiele wiem o tym filmie, ale wydaje mi się, że bliżej mu będzie do "Krzyku" (który też jest na pierwszy rzut oka mega oklepany, a czym jest naprawdę wszyscy wiemy) niż do kolejnego slashera który już się wszystkim znudził. Na chwilę obecną jestem mocno zaintrygowany i to nie tylko przez nazwisko Whedona, które przewinęło się po drodze.
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
Ale wiesz, mnie też zaintrygował, mimo iż pierwsze minuty filmu to będzie typowy Slasher z mega już oklepanym motywem przyjaciół jadących do domku na odludziu, przystających na stacji, która wygląda na opuszczoną, która jednak nie jest opuszczona, bo pracuje tam stary obrzydliwy dziad, który pluje brązem, sika, pierdzi(niepotrzebne skreślić).

Odpowiedz
No nic, po prostu dziwi mnie Twoja reakcja alergiczna na te oklepane motywy, skoro wszystko wskazuje na to, że ich obecność (i następnie przełamywanie czy cokolwiek dalej nie będzie się działo) jest sednem tego filmu. ;)
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz

Zakochałem się!!! Kurwa jakież to zajebiste. Jeśli reszta dialogów jest choć w połowie tak zajebista jak te w trailerze to szykuje się coś genialnego. Prometeusz Srometeusz! LOCKOUT KURWA! :D

Odpowiedz

Ogolnie spoko, ale taki bardzo fajny i teksiarsko-sprytny chce byc tutaj Guy, do tego obrywanie po mordzie wyraznie mu pasuje.

Zdecydowanie wole takie cos:

;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Ale wiesz, mnie też zaintrygował, mimo iż pierwsze minuty filmu to będzie typowy Slasher z mega już oklepanym motywem przyjaciół jadących do domku na odludziu, przystających na stacji, która wygląda na opuszczoną, która jednak nie jest opuszczona, bo pracuje tam stary obrzydliwy dziad, który pluje brązem, sika, pierdzi(niepotrzebne skreślić).

Z wszystkich tych schematów "Cabin in the Woods" się naśmiewa, a jest tego naprawdę dużo (czytałem scenariusz, teraz żałuję bo straciłem sporo niespodzianek i twistów). Whedon mówił, że to będzie "slasher to end all slashers" no i coś w tym jest, bo historia wykorzystuje praktycznie każdy znany horrorowy chwyt. Ciuniek słusznie porównał do "Krzyku", choć tu historia jest jeszcze bardziej abstrakcyjna i metafilmowa. Ogólnie szykuje się coś naprawdę dobrego, obalającego gatunkowe stereotypy w najlepszym stylu.

Odpowiedz
(06-12-2011, 02:17)Bucho napisał(a): Ogolnie spoko, ale taki bardzo fajny i teksiarsko-sprytny chce byc tutaj Guy, do tego obrywanie po mordzie wyraznie mu pasuje.

Zdecydowanie wole takie cos:

;)
Patrząc na niego, od razu pomyslałem, że Pearce w tym filmie gra Joe Hallebecka z "The Last Boy Scout". I nieźle mu to wychodzi w tym zwiastunie (na pewno lepiej niż samemu Willisowi w ostatnich latach). Czekam na ten film, bo może być ciekawie. Podobno mówi się o tym filmie "Taken" w kosmosie. ;)

Na Cabin in the Woods też czekam, ale zwiastun wygląda zbyt jak generic slasher film, żeby przekonać zwykłą publiczność, która ma dość slasherów. Ja obejrze ze względu na Whedona i Hemswortha.

Odpowiedz
Lockout wygląda interesująco. Od razu wskoczył na listę filmów na które czekam.

Odpowiedz
Lockout nawet fajnie, ale na cuda raczej nie liczę.

Odpowiedz
Zajebiste? Dla mnie scena przesłuchania ok, natomiast cała reszta (która wam chyba trochę umknęła) wygląda jak jakiś telewizyjny, tani shit o łupance w kosmosie.

Odpowiedz
(06-12-2011, 21:18)Jakuzzi napisał(a): wygląda jak jakiś telewizyjny, tani shit o łupance w kosmosie.
Czegoś mi w tym trailerze brakowało i już wiem czego - znaczka AXN w prawym górnym rogu :)

Odpowiedz
Mi wystarczył Luc Besson jako jeden ze scenarzystów i producentów, by uznać, że kompletnie mnie ten film nie interesuje.

Odpowiedz
(06-12-2011, 21:18)Jakuzzi napisał(a): Zajebiste? Dla mnie scena przesłuchania ok, natomiast cała reszta (która wam chyba trochę umknęła) wygląda jak jakiś telewizyjny, tani shit o łupance w kosmosie.

Pearce, Stormare, Besson, łupanka SF z efektami z lat 90tych, stacja metra, która pewnie będzie robić za port kosmiczny, siermiężne scenografie z komorami hibernacyjnymi. Chyba nic mi nie umknęło. Cóż, fanom Mallicka nie podejdzie, ale moje chamskie gusta powinno zaspokoić.

Odpowiedz
(06-12-2011, 21:50)Craven napisał(a): Cóż, fanom Mallicka nie podejdzie, ale moje chamskie gusta powinno zaspokoić.

Z trailera na razie wynika, że ten film nie podejdzie każdemu, kto oczekuje od kina czegoś więcej niż efekciarskich one-linerów.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon