Trailery filmowe.
Apokaliptyczny road movie z Carrelem i Knightley, który wygląda całkiem spoko:

Odpowiedz
Ja to chcę. Już.

www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Za dużo Sherlocka Holmesa; za mało campu.

Odpowiedz
Wyglada jak Snyder. Wyglada źle. Ale Johnny Cash spoko. Jakby był w filmie to moze bym obejrzal.

Odpowiedz
To ten Spielberga o Lincolnie, z Day-Lewisem? ;)
A ten z Carrellem całkiem fajnie się zapowiada. Jest Talking Heads, jest zabawa. Szkoda tylko, że całe Hollywood zna tylko ich jedną piosenkę.

Odpowiedz
Lincolna wyłączyłem w momencie gdy pojawiło się nazwisko reżysera.

Seeking a Friend for the End of the World wygląda sympatycznie, ale coś mi mówi że skończy się jak w przypadku The Invention of Lying, bo twórcy zwyczajnie nie udźwigną tematu, zresztą sam pomysł wyjściowy wydaje mi się zbyt dobry jak na niezobowiązującą komedyjkę.

Odpowiedz
Jak zbudowac wehikuł czasu czyli oparta na faktach (tj. postach na forum internetowym ;)) próba odkrycia tożsamości podróznika w czasie, Johna Titora.

http://www.slashfilm.com/how-build-time-machine-trailer-documentary-exploring-famous-potential-time-traveller/

Odpowiedz
(14-02-2012, 09:25)military napisał(a): Jest Talking Heads, jest zabawa. Szkoda tylko, że całe Hollywood zna tylko ich jedną piosenkę.

Chyba jednak dwie, bo po przeczytaniu Twojego posta, a przed obejrzeniem trailera, przeleciała mi przed oczami jedna z pierwszych scen Clerks II w rytm "(Nothing But) Flowers" :)

Odpowiedz
No i Sean Penn gra główną rolę w filmie którego tytuł jest wzięty z ich kawałka, więc...
Ale nie rozdrabniajmy się nad żartem Wojskowego :D
Film do zaliczenia.

Odpowiedz
myślę, że tą też znają ;)

Odpowiedz

WTF?!

Odpowiedz
Myślałem, że akcja "trójki" będzie prequelem (w końcu genesis, nie?), w którym dowiemy się czegoś o losach dziewczynki (tak to chyba było zapowiadane). A tu film z wesela, piły mechaniczne? Hm... Z mock documentary polecam serial "The River", od twórców "Paranormal Activity". Wreszcie coś nowego (w warstwie scenariusza, bo technicznie, w tej kategorii niewiele da się dodać...), a nie zombie i stukostrachy:

Fajny klimacik, przygodówko-horrorowy i fabuła na zasadzie, jeden główny wątek + w każdym odcinku "potwór tygodnia". Mnie kupili, a drugim epizodem nawet nieźle wystraszyli.
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
(15-02-2012, 01:31)Mierzwiak napisał(a): WTF?!

taka jak poprzednia sprzed2ch miesięcy.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
nie wiem po co rimejkować "Pushera". w dodatku widzę po trailerze, że film będzie miał mało wspólnego z oryginałem. wszystko to jakieś oczojebne, przepełnione cool-akcyjką.

z drugiej strony mamy kultowego Milo i Paula Kaye(choć tego drugiego w trailerze nie dostrzegłem). mam mieszane uczucia.

Odpowiedz
Niedawno pojawił się nowy zwiastun Gwiazd w Czerni, w niektórych kręgach legendarnej już produkcji Staszka Mąderka:

Wyglada na to, ze jednak ciągle coś się w niej dzieje i Mąderek może w reszcie wypuści swój niezalezny film. Fajnie!

Odpowiedz
Ale syf...

Chciałoby się coś więcej napisać, ale zaraz człek dochodzi do wniosku, że nie ma sensu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Przygotowuje to już z 10 lat, jak nie lepiej, a i tak będzie z tego gówno wielkości Arche. Ktoś ma wątpliwości co do tego?

A zwiastun najlepiej podsumowują słowa pani z 1:23 :)

Odpowiedz
No ja nie potrafie stwierdzić czy będzie gówno. Ciesze się za to, że ktoś w Polsce był gotów poświęcić tyle czasu i kasy, żeby zrobić film, który nie jest komedią romantyczną, dramatem społecznym, albo pseudo-filmem sensacyjnym. Dobrze, że to coś gatunkowego, choć szkoda, że nie na poważnie. Z drugiej strony, ze względu na to, że to komedia sci-fi/przygodowa może łatwiej będzie przełknąć słabe efekty i aktorstwo (w końcu występuje Żebrowski).

Odpowiedz
Cytat:No ja nie potrafie stwierdzić czy będzie gówno.
Chcesz powiedzieć, że cieszy cię sam fakt wyjścia zwiastuna bez zapoznania się z nim? Bo z zamkniętymi oczami nawet da się wychwycić ten smrodek rozpaćkanej kupki :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon