Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Ogladalem zwiastun. Wystarczy przeczytac mojego posta do końca, Websterze. Nie rozumiem za bardzo po czym wnosisz, że to będzie słaby film. Efekty i aktorstwo pozostawia dość do życzenia, ale to film niezalezny, a u nas z aktorstwem w ogole jest cienko. Ciezko powiedziec coś o scenariuszu, ale niektore żarty są zabawne.
Inna sprawa, że samego Mąderka w jakiś sposób podziwiam i mam do niego szacunek, bo gość zapieprza i konsekwentnie z pasją inwestuje w swój projekt, a że projekt mi bliższy troche niż jakieś pierdy społeczne, które są 'passion projects' wiekszosci polskich twórców znanych to się cieszę, że mu dobrze idzie.
29-02-2012, 01:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-02-2012, 01:56 przez Gal Anonim.)
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Liczba wątków: 11
Dałem radę obejrzec 30 sekund, do momentu az pojawili sie goscie z ani mru mru. Ale badziew.
29-02-2012, 09:18
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Cytat:Efekty i aktorstwo pozostawia dość do życzenia, ale to film niezalezny, a u nas z aktorstwem w ogole jest cienko. Ciezko powiedziec coś o scenariuszu, ale niektore żarty są zabawne.
Co z tego, że to film niezależny? Mam przyklaskiwać, bo ktoś się porwał z motyką na Słońce? Zrobić film niezależny, który nie będzie wyglądał jak amatorka dzieci z podstawówki i gimnazjalisty z After Effects, co im pyka wybuchy i filtry - to jest powód do zadowolenia. Argumentu, że u nas i tak jest słabo z aktorstwem nie uznaję. Nie przymykam oka dla polskiego kina i dlatego nie jestem jego fanem.
A które żarty były zabawne? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
29-02-2012, 09:57
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Ah, pamiętam czasy jak fake'owy zwiastun "Stars in Black" latał po sieci, wtedy wydawał się dość zabawny i pomysłowy. Jednak oglądany z dzisiejszej perspektywy... cóż, powiedzmy, że taki nie jest ;). Warto jednak pochwalić Mąderka za upór no i tworzenie kina bez większych środków, jednak nie zmienia to faktu, że scenariuszowo zapowiada się to co najwyżej średnio :(.
29-02-2012, 14:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-02-2012, 14:16 przez Karol.)
Dużo pisze
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 1
Strasznie mi jest Mąderka żal. Przecenił swoje możliwości i poszedł w stronę, w którą nigdy nie powinien był pójść. Mógłby robić ogromne pieniądze na swoich niemałych umiejętnościach, a zdecydował się na coś, co od początku nie mogło się udać. I zaszedł tak daleko, że chyba od pewnego momentu nie mógł już się wycofać.
Tym bardziej jest mi Staszka żal po obejrzeniu tego materiału: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=QigiRW2AS4c&NR=1&fb_source=message
Zacytuję fragment:
Cytat:Stanisław Mąderek swój pełnometrażowy film kręci od 7 lat. Trwa to tak długo, ponieważ reżyser boryka się z problemami finansowymi. Wszystko, co do tej pory zarobił tworząc teledyski i reklamy, zainwestował w "Gwiazdy w czerni". Nie posiada mieszkania, samochodu, od wielu lat nie wyjeżdża na wakacje.
Mąderek: Zadłużyłem się, do dziś cierpię z tego powodu. Do dziś mam długi, tonę w różnych problemach, dostaję różne wezwania, rozwiązywania umów, temu podobne akcenty.
Drzewiecki [aktor]: Włożył w to wszystkie swoje pieniądze. Myślę, że około miliona złotych. Co zarobił będąc twórcą reklam, natychmiast wkładał w swój film.
"Gwiazdy w czerni" od samego początku nie miały prawa się udać. Facet ma 42 lata, jest praktycznie bankrutem i ma na plecach film, który, sądząc po makabrycznie poszatkowanym, bezsensownym zwiastunie, jest jeszcze w głębokiej fazie beta. Po prawie dekadzie od pierwszego klapsa. Szkoda, że nikt nie zdążył przekonać Staszka w odpowiednim czasie, żeby dał spokój, albo przynajmniej popracował nad scenariuszem. Podziwiam pasję i oddanie, z jakimi Mąderek dłubie "Gwiazdy w czerni", ale i tak ten cały projekt to szaleństwo, które może doprowadzić do ruiny bardzo utalentowanego gościa.
Jeśli kiedykolwiek ten film się pojawi, czy to w kinach, czy na DVD, to z litości dla twórcy mu za niego zapłacę.
29-02-2012, 14:53
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Trochę to przykre, jeżeli się porówna to coś do takiego "Iron Sky", które też jest produkcją jak najbardziej niezależną, tworzoną przez 6 lat i to też przy sporej pomocy darczyńców. Różnica powalająca.
29-02-2012, 16:20
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,263
Liczba wątków: 67
ale ekipa od Iron Sky zrobiła już wcześniej dość duży film i ma powiązania mimo wszystko :)
A zwiastun wyżej w sumie nawet nie przypomina zwiastuna, tylko zbiór scen, więc trudno coś rozsądnego powiedzieć - ale przynajmniej są cycki
29-02-2012, 16:52
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(29-02-2012, 09:57)Hitch napisał(a): Cytat:Efekty i aktorstwo pozostawia dość do życzenia, ale to film niezalezny, a u nas z aktorstwem w ogole jest cienko. Ciezko powiedziec coś o scenariuszu, ale niektore żarty są zabawne.
Co z tego, że to film niezależny? Mam przyklaskiwać, bo ktoś się porwał z motyką na Słońce?
Nie, ale takim filmom pewne rzeczy się wybacza. Zwłaszcza jeżeli ktoś łoży na to swoją kasę to mam do niego szacun i zobacze, co ma do zaoferowania. Clerks mogę wybaczyć to, że ma w większości słabe aktorstwo, reżyserie, pracę kamery i jakość wideo w ogole, bo ma inne zalety - może u Mąderka będzie podobnie, choć gatunek inny. Nie oczekuje arcydzieła, ba, nie oczekuje nawet naprawdę dobrego filmu - jestem przede wszystkim ciekaw, co z tego wyjdzie.
29-02-2012, 17:07
Clerks ma zajebiste aktorstwo w kontekście danej historii :)
29-02-2012, 17:13
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Nie mogę uwierzyć, że przywołaliście Clerks w kontekście. I polać Mefisto.
29-02-2012, 18:05
Stały bywalec
Liczba postów: 10,280
Liczba wątków: 5
Spójrzmy prawdzie w oczy - nędza, bida, katastrofa. Ludzie za dużo mniejsze pieniądze kręcą lepsze amatorskie filmy. Milion złotych? Co, gdzie, jak?
29-02-2012, 18:19
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Crov, też mam do niego szacunek, że z ogromną pasją stara się ziścić marzenie życia. Ale nie będę udawał, że mu wyszło :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
29-02-2012, 19:23
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,074
Liczba wątków: 4
Podpisze sie pod Hitchem, pasja jest, ale co z tego? Juz zapomne o wykonaniu, scenariuszowo to naprawde wszystko na co stac bylo tego pana przez dziesiec lat?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
29-02-2012, 20:43
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Stały bywalec
Liczba postów: 10,280
Liczba wątków: 5
no nareszcie! film Burtona, który fajnie się zapowiada :)
na dniach ukaże się też pewnie zwiastun do "Dark Shadows" (?)
01-03-2012, 22:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2012, 22:12 przez Albertino.)
pomazaniec boga VHS-ów
Liczba postów: 2,089
Liczba wątków: 3
Jeny, moje marzenie z dzieciństwa się spełnia - to wygląda prawie tak, jakby miało być pełnometrażowym "Vincentem"!
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
01-03-2012, 23:44
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Wygląda dobrze, nawet bardzo. Co prawda na razie nie wiem czy ta historia nadaje się na normalny pod względem długości film. Ale jestem nastawiony pozytywnie.
02-03-2012, 00:39
Użytkownik
Liczba postów: 177
Liczba wątków: 0
nie poznałem McConaugheya.
02-03-2012, 00:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2012, 00:55 przez piter87.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Frankenweenie wygląda (dosłownie i w przenośni) świetnie, do tego przywołuje na myśl wyłącznie starego dobrego Burtona.
02-03-2012, 08:17
może dlatego, że to jest stary Burton, tylko w formie długiegometrażu :)
02-03-2012, 20:29
|