Trailery filmowe.
Ogladalem zwiastun. Wystarczy przeczytac mojego posta do końca, Websterze. Nie rozumiem za bardzo po czym wnosisz, że to będzie słaby film. Efekty i aktorstwo pozostawia dość do życzenia, ale to film niezalezny, a u nas z aktorstwem w ogole jest cienko. Ciezko powiedziec coś o scenariuszu, ale niektore żarty są zabawne.

Inna sprawa, że samego Mąderka w jakiś sposób podziwiam i mam do niego szacunek, bo gość zapieprza i konsekwentnie z pasją inwestuje w swój projekt, a że projekt mi bliższy troche niż jakieś pierdy społeczne, które są 'passion projects' wiekszosci polskich twórców znanych to się cieszę, że mu dobrze idzie.

Odpowiedz
Dałem radę obejrzec 30 sekund, do momentu az pojawili sie goscie z ani mru mru. Ale badziew.

Odpowiedz
Cytat:Efekty i aktorstwo pozostawia dość do życzenia, ale to film niezalezny, a u nas z aktorstwem w ogole jest cienko. Ciezko powiedziec coś o scenariuszu, ale niektore żarty są zabawne.

Co z tego, że to film niezależny? Mam przyklaskiwać, bo ktoś się porwał z motyką na Słońce? Zrobić film niezależny, który nie będzie wyglądał jak amatorka dzieci z podstawówki i gimnazjalisty z After Effects, co im pyka wybuchy i filtry - to jest powód do zadowolenia. Argumentu, że u nas i tak jest słabo z aktorstwem nie uznaję. Nie przymykam oka dla polskiego kina i dlatego nie jestem jego fanem.

A które żarty były zabawne? :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ah, pamiętam czasy jak fake'owy zwiastun "Stars in Black" latał po sieci, wtedy wydawał się dość zabawny i pomysłowy. Jednak oglądany z dzisiejszej perspektywy... cóż, powiedzmy, że taki nie jest ;). Warto jednak pochwalić Mąderka za upór no i tworzenie kina bez większych środków, jednak nie zmienia to faktu, że scenariuszowo zapowiada się to co najwyżej średnio :(.

Odpowiedz
Strasznie mi jest Mąderka żal. Przecenił swoje możliwości i poszedł w stronę, w którą nigdy nie powinien był pójść. Mógłby robić ogromne pieniądze na swoich niemałych umiejętnościach, a zdecydował się na coś, co od początku nie mogło się udać. I zaszedł tak daleko, że chyba od pewnego momentu nie mógł już się wycofać.

Tym bardziej jest mi Staszka żal po obejrzeniu tego materiału: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=QigiRW2AS4c&NR=1&fb_source=message
Zacytuję fragment:

Cytat:Stanisław Mąderek swój pełnometrażowy film kręci od 7 lat. Trwa to tak długo, ponieważ reżyser boryka się z problemami finansowymi. Wszystko, co do tej pory zarobił tworząc teledyski i reklamy, zainwestował w "Gwiazdy w czerni". Nie posiada mieszkania, samochodu, od wielu lat nie wyjeżdża na wakacje.

Mąderek: Zadłużyłem się, do dziś cierpię z tego powodu. Do dziś mam długi, tonę w różnych problemach, dostaję różne wezwania, rozwiązywania umów, temu podobne akcenty.

Drzewiecki [aktor]: Włożył w to wszystkie swoje pieniądze. Myślę, że około miliona złotych. Co zarobił będąc twórcą reklam, natychmiast wkładał w swój film.

"Gwiazdy w czerni" od samego początku nie miały prawa się udać. Facet ma 42 lata, jest praktycznie bankrutem i ma na plecach film, który, sądząc po makabrycznie poszatkowanym, bezsensownym zwiastunie, jest jeszcze w głębokiej fazie beta. Po prawie dekadzie od pierwszego klapsa. Szkoda, że nikt nie zdążył przekonać Staszka w odpowiednim czasie, żeby dał spokój, albo przynajmniej popracował nad scenariuszem. Podziwiam pasję i oddanie, z jakimi Mąderek dłubie "Gwiazdy w czerni", ale i tak ten cały projekt to szaleństwo, które może doprowadzić do ruiny bardzo utalentowanego gościa.

Jeśli kiedykolwiek ten film się pojawi, czy to w kinach, czy na DVD, to z litości dla twórcy mu za niego zapłacę.

Odpowiedz
Trochę to przykre, jeżeli się porówna to coś do takiego "Iron Sky", które też jest produkcją jak najbardziej niezależną, tworzoną przez 6 lat i to też przy sporej pomocy darczyńców. Różnica powalająca.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
ale ekipa od Iron Sky zrobiła już wcześniej dość duży film i ma powiązania mimo wszystko :)

A zwiastun wyżej w sumie nawet nie przypomina zwiastuna, tylko zbiór scen, więc trudno coś rozsądnego powiedzieć - ale przynajmniej są cycki
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(29-02-2012, 09:57)Hitch napisał(a):
Cytat:Efekty i aktorstwo pozostawia dość do życzenia, ale to film niezalezny, a u nas z aktorstwem w ogole jest cienko. Ciezko powiedziec coś o scenariuszu, ale niektore żarty są zabawne.

Co z tego, że to film niezależny? Mam przyklaskiwać, bo ktoś się porwał z motyką na Słońce?
Nie, ale takim filmom pewne rzeczy się wybacza. Zwłaszcza jeżeli ktoś łoży na to swoją kasę to mam do niego szacun i zobacze, co ma do zaoferowania. Clerks mogę wybaczyć to, że ma w większości słabe aktorstwo, reżyserie, pracę kamery i jakość wideo w ogole, bo ma inne zalety - może u Mąderka będzie podobnie, choć gatunek inny. Nie oczekuje arcydzieła, ba, nie oczekuje nawet naprawdę dobrego filmu - jestem przede wszystkim ciekaw, co z tego wyjdzie.

Odpowiedz
Clerks ma zajebiste aktorstwo w kontekście danej historii :)

Odpowiedz
Nie mogę uwierzyć, że przywołaliście Clerks w kontekście. I polać Mefisto.

Odpowiedz
Spójrzmy prawdzie w oczy - nędza, bida, katastrofa. Ludzie za dużo mniejsze pieniądze kręcą lepsze amatorskie filmy. Milion złotych? Co, gdzie, jak?

Odpowiedz
Crov, też mam do niego szacunek, że z ogromną pasją stara się ziścić marzenie życia. Ale nie będę udawał, że mu wyszło :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Podpisze sie pod Hitchem, pasja jest, ale co z tego? Juz zapomne o wykonaniu, scenariuszowo to naprawde wszystko na co stac bylo tego pana przez dziesiec lat?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Odpowiedz
no nareszcie! film Burtona, który fajnie się zapowiada :)

na dniach ukaże się też pewnie zwiastun do "Dark Shadows" (?)

Odpowiedz
Jeny, moje marzenie z dzieciństwa się spełnia - to wygląda prawie tak, jakby miało być pełnometrażowym "Vincentem"!
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Wygląda dobrze, nawet bardzo. Co prawda na razie nie wiem czy ta historia nadaje się na normalny pod względem długości film. Ale jestem nastawiony pozytywnie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

nie poznałem McConaugheya.

Odpowiedz
Frankenweenie wygląda (dosłownie i w przenośni) świetnie, do tego przywołuje na myśl wyłącznie starego dobrego Burtona.

Odpowiedz
może dlatego, że to jest stary Burton, tylko w formie długiegometrażu :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon