Trailery filmowe.
Ja tylko chciałem zauważyć, że ogolony na łyso i wytatuowany Matthew Fox nadałby się idealnie na Spidera Jerusalem.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cytat:Wyrzutnia rakiet, MMA i nurkowanie przez rury ani trochę nie sprawiło, że mnie odrzuciło od tego filmu. Nie wiem dlaczego mialoby.

No to życzę ci udanego seansu, bo dla mnie to jedne z tych składników, których do "seryjnego" kryminału bym nie dodał i brzydzę się ludźmi, którzy dodają. Zamiast śledztwa będzie przeskakiwanie ze sceny akcji do sceny akcji. Od tego są inne filmy. Nawet Stringer Bell by tu nie pomógł.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hm, w poprzednich dwóch ekranizacjach tego cyklu Crossa grał Freeman. Szału nie było, ale w porównaniu z tym, co prezentuje ten zwiastun - niebo a ziemia. I jeszcze Cohen jako reżyser... Zapowiada się kupsztal nieziemski.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
(27-06-2012, 10:26)Hitch napisał(a):
Cytat:Wyrzutnia rakiet, MMA i nurkowanie przez rury ani trochę nie sprawiło, że mnie odrzuciło od tego filmu. Nie wiem dlaczego mialoby.

No to życzę ci udanego seansu, bo dla mnie to jedne z tych składników, których do "seryjnego" kryminału bym nie dodał i brzydzę się ludźmi, którzy dodają. Zamiast śledztwa będzie przeskakiwanie ze sceny akcji do sceny akcji. Od tego są inne filmy. Nawet Stringer Bell by tu nie pomógł.
Podchodziłem do tego jako do filmu, nie do kryminału konkretnie. Jako film na granicy sensacyji i akcji spokojnie mógłby być.

Odpowiedz
A ja coś czuję, że może mi się podobać. Poprzednie 'Crossy' były bardziej thrillerami niż filmami akcji, ale ten oferuje rozrywkę "tak złą, że aż dobrą". I nie chodzi mi tutaj o casting Tylera Perry do roli tytułowej, ale o te bajeczne pomysły jak wspomniane wcześniej nurkowanie przez rury, wyrzutnia rakiet czy epicka (oby) nawalanka w czymś co przypomina stary i dawno zamknięty teatr na końcu trailera. Plus Matthew Fox, który wygląda bardziej na komiksowego bad guya, niż typowego psychola z tego typu filmów. PG-13 jak najbardziej uzasadnione - Cohen kręci komiks, thriller akcji, ale z tyloma elementami odrealnionymi, że możemy się spodziewać albo kupy roku, albo kultowca na miarę "Człowieka demolki", albo "Egzekutora";) (pewnie złe przykłady, bo oba miały eRkę, ale chodzi mi tu o podejście do tematu)
To samo ma się z nowym filmem Stephena Sommersa "Odd Thomas". Tym razem bierze się on za prozę Deana Koontza i rezultat może być podobny - albo gniot, albo rozwalający na łopatki 'klasyk'. Ale premierę będzie miał dopiero w przyszłym roku.

Odpowiedz
Czy Alex Cross to ma być pastisz/parodia thrillera? Bo takie sprawia wrażenie. Poza tym rzadko się zdarza, by już sam trailer przekroczył dopuszczalny limit klisz. Perry nigdy, przynajmniej przeze mnie, nie będzie brany na poważnie, bo już zawsze będzie Madeą (co jest dość przerażające, bo żadnego z tych filmów nie widziałem). I po co się tak nadyma wypowiadając nawet najprostsze kwestie?

Don't ever cross Alex Cross - to musi być najgorszy tagline ever.

Odpowiedz
Don't ever fuck Alex Fuck.
Don't ever eat Jimmy Eat.
Don't ever say Jean-Baptiste Say.

Odpowiedz
Nie. Ja poproszę oryginalną wersję.

Odpowiedz
BUT THE PUT "F U" IN KUNG-FU!! Jak to moze byc slabe!!?!

Meh. Jedyne, co mnie w tym filmie interesowało to fakt, że Crowe ma grac w filmie kung-fu, a widac na zwiastunie, ze raczej nie bedzie walczyl kung-fu. :(

Odpowiedz
Jezu, dlaczego QT musi firmować każde gówno, które zrobią jego kumple. To wygląda tak źle, że gorzej by się chyba nie dało.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Tarantino nie zawodzi - ciągle firmuje swoim nazwiskiem największe gówna, jakie zna ludzkość. I co Russell Crowe tam robi?!?

Odpowiedz
W tym filmie gra i tworzy muzykę RZA. To m w zupełności wystarcza żeby mieć ochotę obejrzeć ten film, nieważne jak gówniany będzie.

Odpowiedz
Cytat:W tym filmie gra i tworzy muzykę RZA.

I pisze scenariusz i reżyseruje, co jest chyba 100000x gorsze.:)

Odpowiedz
(29-06-2012, 18:18)Mental napisał(a): I co Russell Crowe tam robi?!?
Zarabia kasę na koks i dziwki.

Odpowiedz
(29-06-2012, 18:45)military napisał(a):
Cytat:W tym filmie gra i tworzy muzykę RZA.

I pisze scenariusz i reżyseruje, co jest chyba 100000x gorsze.:)

Tak wiem, niestety :) Mógł by się ograniczyć do samego zagrania w filmie i nagrania muzy.

Odpowiedz
Kto kurwa dał raperowi kamerę i pozwolił kręcić film kung fu? Sraka dżyznęła mi z monitora na biurko. Dramat po prostu i zgrzytanie kurwa zębów.

Odpowiedz
Ten film to motyw z 5. sezonu Californication, tylko w realu? RZA żeby podreperować sobie ego kręci film o sobie, ze sobą i dla siebie? Szkoda tylko, że prawdziwego Hanka Moody'ego nie znalazł, żeby mu fajny scenariusz napisał.

Odpowiedz
E tam przesadzacie, będzie głupie, ale coś mi się wydaje, że będę dobrze się na tym filmie bawił. Ja tam lubię takie kiczowate głupotki i lubię Lucy Liu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Największy problem jaki widzę to, że RZA napisał scenariusz (wspólnie z Eli Rothem brrr...), wyreżyserował i zagrał jedną z głównych ról. Ostatni taki raperski przypadek pamiętam z Master P i jego "No Tomorrow" filmem, który był popisem narcyzmu do n-tej potęgi. A, że większość raperów ma w sobie coś narcystycznego to się spodziewam tutaj podobnego efektu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon