Trailery filmowe.
Kiedy ostatnio oglądałeś podobny, wysokobudżetowy film o Mojżeszu?

Odpowiedz
Dołączam się do pytania, bo tak na dobrą sprawę to tylko Książę Egiptu mi się przypomina.

Odpowiedz
I starutkie Dziesięcioro przykazań.

Odpowiedz
Ja kojarzę taki film z lat 90, gdzie chyba Kingsley grał Mojżesza. Wysokobudżetowa produkcja to raczej nie była.

Z tych nowszych to Dziesięcioro przykazań z 2006, ale robione dla TV, więc też cudów tam się nie należy spodziewać.

I to tyle.

Trailer bardzo mi się podoba. Na razie wygląda dość obiecująco - choć Bale nadal mi nie pasuje do tej roli.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(09-07-2014, 13:04)patyczak napisał(a): Kiedy ostatnio oglądałeś podobny, wysokobudżetowy film o Mojżeszu?

A oglądanie niskobudżetowego, telewizyjnego czy serialu przeczy twierdzeniu "że to wciąż ta sama historia"?

Nie mam potrzeby oglądania czegoś, co znam na pamięć tylko dlatego, że lepsza scenografia i dodali współczesne efekciarstwo.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Z takim myśleniem można poprzestać na przeczytaniu fragmentu z Biblii.

Odpowiedz
->

(09-07-2014, 13:38)shamar napisał(a): A oglądanie niskobudżetowego, telewizyjnego czy serialu...

Więc nijak ma się do tego "czytanie fragmentu Biblii". Miałby się jakoś gdyby nigdy wcześniej tego nie pokazywano.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chodzi mi o to, że jeżeli traktujesz film jak tekst literacki, w którym scenografia i w domyśle pewnie cala reszta warstwy wizualnej jest czymś nieważnym, to w ogóle negujesz sens istnienia kina. Wydaje mi się, że jest spora różnica między jakimś telewizyjnym filmem a nakręconym z rozmachem widowiskiem, jakiego można spodziewać się po tym zwiastunie.

Poza tym, wcale mnie nie dziwi, że pewne archetypiczne historie są ciągle maglowane przez człowieka.

Odpowiedz
Ale ja tą (lub tę) historię "znam na pamięć" i na mnie nie działa, że obejrzeć ją mogę po raz kolejny ale tym razem za 150 melonów :)

No chyba, że znów spróbują robić quasihistoryczny film a nie opierać się dosłownie na ST... A zaraz... zwiastun pokazuje, że nic takiego raczej nie będzie miało miejsca.

Chcesz kilka (naście) spoilerów? :)

Morderstwa, kołyska, braterstwo, "nawrócenie", przywództwo, plagi, morze, cielec... w wielkim skrócie. Chceta to się podniecajta, ja jedynie stwierdzam, że oczekuję "zero zaskoczenia" czyli moje zainteresowanie jest zerowe. No może 0,5.

Odpowiedz
Wygląda trochę plastikowo, co się wcześniej Scottowi nie zdarzało. Niestety nie mam prawa oczekiwać po tym zbyt wiele - ostatnie cztery filmy tego pana były słabe.

Odpowiedz
A ja się zgodzę z Shamarem - ten film jest potrzebny jak kolejny Dracula, Frankenstein, Robin Hood czy inna ograna na milion sposobów historia.

Odpowiedz
A idzcie w pizdu z takim filmem! Niepotrzebny to malo powiedziane, film z Hestonem broni sie do dzisiaj, do tego jest ksiaze egiptu i kilka filmow telewizyjnych - no ale nie, my tu robimy "realistyczne"/gritty kino biblijne. Leze i wyje ze smiechu, tak to paskudnie wyglada. Bale jako Bale, Ozik z Wariorra wyglada jak wyciagniety z kreskowki (naprawde nie bylo innych aktorow?!), a do tego ten make up - zgroza. Scott, zyj sobie nawet 120 lat, ale artystycznie, chlopie, czas umierac.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

"Inside" to spoko gore-fest, "Livide" niszczył klimatem, zobaczymy co panowie tym razem pokażą i czy w końcu nakręcą film, który będzie w całości dobry ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wygląda świetnie!
Ja za to mam trailer nowego filmu innego francuskiego reżysera horrorów, Alexandre'a Aya. "Rogi" to jednak film amerykański, wg znakomitej powieści Joe Hilla, syna Stephena Kinga. Aya ma u mnie spory kredyt zaufania po "Haute Tension" i remake'u "Wzgórza mają oczy". Jego "Pirania 3D" była bardziej komedią gore niż horrorem, ale tu już po zwiastunie widać, że atmosfera do lekkich nie będzie należała. Pytanie, jak w tym wszystkim odnajdzie się Radcliffe.

Odpowiedz
Ech, czyli tylko w wybranych kinach w Stanach, a tak to od razu na DVD/Blu:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wygląda hoojowo i nieśmiesznie, więc mała strata.:) Swoją drogą, popularność Nerda przygasła, więc projekt chyba trochę nietrafiony - miał rację bytu z 3 lata temu, ale długa produkcja filmu opartego o internetową modę, która jest bardzo kapryśna, to idiotyzm.

Odpowiedz
Cytat:wg znakomitej powieści Joe Hilla

Dzięki! Bo szukałem właśnie jakieś książki do czytania. W sumie ciekawe jak pisze syn Kinga:)

Odpowiedz
Albatros ostatnio mnie spamuje zachwytami nad twórczością kingowej latorośli więc zakładam że pisze co najmniej dobrze :)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Najlepsze dzieło Hilla to to:

[Obrazek: locke-key-1-welcome-to-lovecraft-hc-w-logos.jpg]

Odpowiedz
"Lock&Key" znam tylko ze słyszenia, za to bardziej od "Rogów" podobał mi się zbiór opowiadań Hilla "Upiory XX wieku". Ma inny styl od tatusia, i nawet jeżeli tematycznie jest do niego zbliżony, to jednak stara się ugryźć historię od innej strony. Parę tygodni temu wyszła u nas jego nowa powieść "Nos4a2" (grube tomisko, ponad 700 stron), ale jeszcze nie miałem okazji jej przeczytać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon