Trailery filmowe.
Kate Beckinsale Underworld

Kogoś całkowicie poniosło z filtrami. Do tego film wygląda marnie (choć seria zdecydowanie lepszy niż RE. A tak poza tym - to skończyła się na cz. 3.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja jednak zdecydowanie wolę Resident Evil, bo tam przynajmniej odróżniam poszczególne części - każda jest zbudowana na trochę innej zasadzie (np. jedynka rozgrywa się w budynku, dwójka w mieście, trójka to iście madmaksowa szkoła przetrwania na pustkowiach etc.), podczas gdy Underworldy, oprócz trójki, która dzieje się w innych czasach, wszystkie wyglądają tak samo. I w tym zwiastunie nie widzę też nic, co by tę nową część miało odróżniać od pozostałych. Gdyby mi ktoś powiedział, że to zwiastun czwórki, to bym uwierzył (zwłaszcza, że nic z niej nie pamiętam poza faktem, że po mnie totalnie spłynęła).

Odpowiedz
(08-09-2016, 10:22)shamar napisał(a): seria zdecydowanie lepszy niż RE. A tak poza tym - to skończyła się na cz. 3.
Chcesz przez to powiedzieć, że jakikolwiek Underworld jest warty zobaczenia?

Odpowiedz
Oczywiście. 1 i 3 to fajne gotyckie wampiro-wilkołacze horrory akcji. Takie połączenie "The Crow" z "Bladem", przy czym nie są tak z dupy superbohatersko komiksowe jak ten drugi.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W sumie cała trylogia nie jest zła, ale czwórka i ten trailer 5, to już powoduje uczucie "opery mydlanej" i przeciągania tego co było już zakończone po części drugiej i trzeciej, bo w drugiej zakończyli główny wątek, trójka dopowiedziała rzeczy z przeszłości i wystarczy.

Odpowiedz
Affleck się rozkręca :D

Odpowiedz
No i to jest coś czym jestem w stanie się jarać.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wygląda super. Warto dodać, że scenariusz powstał na podstawie powieści Dennisa Lehane'a.

Odpowiedz
Ale chyba nie będzie wyścigu "parówkami" :(
Nie jaram się. "Pogromcy mafii" też wyglądali stylowo. I na tym się skończyło.

Odpowiedz
Ten film Afflecka wygląda tak sobie. Nie czuć, że to lata 30te. Raczej jakby się paru gangsterów zmówiło i pobawiło się w cosplay. Wszyscy brzmią współcześnie, zachowują się współcześnie... nie wiem... może jestem zbyt przyzwyczajony do pewnej konwencji w ukazywaniu tamtego okresu. No i na dodatek musi być czarna kobieta, obiekt zainteresowania. Bo przecież to było takie codzienne ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Przestylizowana nuda i wyraźna powtórka z The Town. W dodatku Affleck nie wygląda jak gangster, tylko jak Affleck w kostiumie. To był zbyt wielki problem żeby się trochę pobawić własnym wizerunkiem? Najwyraźnie. Aha, cholernie efekciarskie to w dodatku - stare Fordy wywracające się jak w FF i strzelanie do spadającego kolesia to jakieś wyjęte z innej bajki momenty. Meh.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Uff...
Ok, skoro wypowiedziały się trzy osoby mające na koncie 33 tys wpisów i im się nie podoba, to mogę i ja zdobyć się na odwagę, że też mi się nie podoba :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
LBN Afflecka wygląda jak większość filmów akcji, a i poboczni bohaterowie nie napawają optymizmem np. kobiety w tym filmie wyglądają jak z balu przebierańców i dodane na siłę. Być może historia będzie miała jakiś magnetyzm i nie będzie tak efekciarska jak pokazuje trailer, no ale na tę chwilę zainteresowanie średnie.
loading podpis...

Odpowiedz
(09-09-2016, 13:32)Corn napisał(a): No i na dodatek musi być czarna kobieta, obiekt zainteresowania. Bo przecież to było takie codzienne ;)

To już zażalenia do Lehane'a, bo tak było w książce(którą polecam jakby co).

Odpowiedz
Dobra ta książka Lehane'a? Coś podobnego kalibru jak "Gone baby gone" albo "Shutter island"?

Ja po "Gone baby gone" Afflecka mocno żałowałem, że moją ulubioną książkę zrealizował właśnie on. Gdyby za kręcenie wziął się Fincher albo Villeneuve, byłby jeden z NAJlepszych filmów w historii kina. A tak wyszedł jedynie solidny film (niesiony i tak głównie na barkach obsady i fabule książki). Affleck poprawił się trochę w "The town" a dopiero w "Argo" naprawdę się popisał. Biorąc pod uwagę, że z dwójki Affleck-Damon to właśnie on w 90% odpowiadał za scenariusz "Buntownika z wyboru", to jestem ciekaw jego kolejnych filmów.

Odpowiedz
Może to nie kaliber GBG czy Mystic River, ale wciąż ścisła czołówka w twórczości Lichenia

Odpowiedz
Tylko czekać na reakcje Turcji i ogólnie świata tzw. muzułmańskiego :)

Odpowiedz
Film z Affleckiem nie wyjdzie poza ramy gangsterskiej sztampy. Ten podgatunek jest martwy, nic nowego czy interesującego nie da się z niego wykrzesać. Może twórcy powinni pomyśleć o połączeniu gangsterki z survivalem jak w najlepszym epizodzie "Soprano", gdy Chris i Tony gubią się w lesie na mrozie?

Odpowiedz
Trailer dobry, ale mam podobne wrażenia do kolegów. W ogóle nie jara mnie kolejny retrogangsterski film, w którym główną rolę kobiecą gra czarnoskóra aktorka (czy w tamtych czasach nie było przypadkiem rasizmu?). Wyczuwam najsłabszy film Afflecka-reżysera.

Odpowiedz
(10-09-2016, 15:56)Mental napisał(a): Film z Affleckiem nie wyjdzie poza ramy gangsterskiej sztampy. Ten podgatunek jest martwy, nic nowego czy interesującego nie da się z niego wykrzesać.
Po masie filmów gangsterskich z lat 20.,30. i ostatecznym podsumowaniu w postaci 5 sezonów Boardwalka widzę naprawdę mało sensu w kręceniu kolejnego.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon