Trailery filmowe.
O kurde, a to co - Margotka i Pegg w filmie, którego neonowy teaser wygląda, jakby maczał w tym palce Refn. Na razie za wiele nie ma, ale ciekawe czy w pełnej zapowiedzi również będzie taka atmosfera.

Reżyseruje Vaughn Stein, dla którego będzie to debiut. Dwie foteczki królowej:

[Obrazek: V84pFDn.jpg]

[Obrazek: WxBk0Xn.jpg]

Jak będą już kręcić ten remake Ptaków, to Robbie idealna do roli Tippi Hedren.

A tutaj jeszcze opis z imdb:

Cytat:This movie follows two assassins with a sinister mission, a fatally ill teacher, an enigmatic janitor, and a waitress with a double life. Murderous consequences unravel as their lives meet at the hands of a criminal mastermind wanting revenge.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(21-03-2018, 18:18)nawrocki napisał(a): "Under the Silver Lake" wygląda intrygująco, "It Follows" mnie rozczarowało, może tutaj będzie inaczej.

Mam podobnie. Nie do końca rozumiałem hype na "It Follows", chociaż z tego co pamiętam był dosyć oryginalny. Tutaj podoba mi się ogólny vibe. Pomysł wyjściowy może nie jakiś wyjątkowo oryginalny, ale wystarczająco ciekawy i podany w takim trochę trochę luźnym, trochę psychodelicznym sosie wygląda intrygująco. Mam tylko nadzieję, że w jakieś mega pokręcone, paranoiczne klimaty to nie skręci. Wolałbym poziom "ciężkości" powiedzmy w okolicach Inherent Vice, Lebowskiego, nawet odrobinę lżejszy. Mam więc nadzieję, że ten czyściec tak nie do końca na serio a bohater tylko chwilowo odlatuje a nie, że się stacza w obłęd. 

A no i nie jestem jakimś wielkim fanem Garfielda, ale wygląda na to, że fajnie pasuje do roli.

Odpowiedz

Odpowiedz
Bleh, przestylizowane nie wiadomo co.

Bieda X-Meni i hektolitry banalnej wtórności od... Foxa. But whyyyy?

Odpowiedz

Ok, nakręcono już filmy o wszystkim. Lamy strzelające laserami z gałek <3

Odpowiedz

Nowy Schrader, podobno jedna z najlepszych ról Hawke'a. 

Odpowiedz

Odpowiedz
Może być fajnie pojebany film.

Odpowiedz
Widze, że Johnny English to prawdziwa marka zombie. Kiedy myślisz, że już umarła ona wraca
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Zacznijmy od tego że to nie miało prawa się nawet urodzić, a co dopiero żyć. Brrr!

Odpowiedz

Pełny zwiastun.

Odpowiedz
...

Odpowiedz

Film który otworzy festiwal w Cannes. 
Hmm...obsada jest bardzo fajna, żadnego filmu reżysera nie widziałem choć nasłuchałem się masy pozytywnych opinii więc obejrzałem trailery dwóch "Klienta" i "Rozstania". Kurde, dla mnie każdy z tych trailerów jest do siebie bardzo podobny. Bardzo. Prawie jakby do jednego filmu. Ktoś widział poprzednie dokonania reżysera? Warto?

Samo "Everybody Knows" podobno jest klapą, ale do konkursu i tak się raczej załapie. Mnie w sumie zajawka, mimo wszystko, nawet zaintrygowała. Dystrybucją u nas zajmie się Gutek i datę premiery poznamy po festiwalu. 

Odpowiedz
(08-04-2018, 20:12)Kuba napisał(a): Kurde, dla mnie każdy z tych trailerów jest do siebie bardzo podobny. Bardzo. Prawie jakby do jednego filmu. Ktoś widział poprzednie dokonania reżysera? Warto?

Coś w tym jest, że Farhadi kręci od kliku filmów to samo. Moim zdaniem to jest reżyser, który czasami bardzo autentycznie potrafi pokazać relacje i ma niezły warsztat, ale często przegina z twistami, które nie zawsze pasują do kameralnych opowieści. Szczególnie dotkliwe to było dla mnie w ogólnie całkiem dobrym i warsztatowo dla mnie najciekawszym Past. Z tego co pamiętam, film miał 2 czy nawet trzy zakończenia. Nawet w wychwalanym Separation twist wyszedł chyba nie do końca autentycznie. Z kolei Salesman był już dla mnie po prostu nudny, dlatego Everybody Knows pewnie obejrzę, ale kompletnie się nie jaram. Ja osobiście najlepiej wspominam About Elly. Fabularnie najprostszy, dosyć smętny, ale niepokojący w taki dosyć oryginalny sposób. Jeden z trójki Separation (najlepsze recenzje), Elly (mniej znany, najbardziej kameralny) i Past (chyba najbardziej przystępny) mógłbym w sumie polecić, ale miej świadomość, ze to zdecydowanie "powolne" kino.

Odpowiedz
Widziałem tylko Klienta, Rozstanie czeka na liście na HBO Go.

Warto dla aktorstwa, ale kulturowo - co rzutuje na scenariusz - to jednak lekka abstrakcja, choć to też jakaś tam wartość.

Odpowiedz
Dla mnie ta kulturowa egzotyka to akurat całkiem ciekawy element. Jak oceniasz Salesman? Dla mnie zdecydowanie najsłabszy z tych, które widziałem.

Odpowiedz
Mad Max w reżyseri i z Jamesem Franco:

Nie było też jakiegoś takiego postapo-filmu z młodą Melanie Griffin, gdyż miejscami i z tym mi się kojarzy. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Był, Cherry 2000. W obu są blond lasie roboty, pewnie dlatego.
Wygląda dziadowsko, a przez Jovovich kojarzy mi się jeszcze z trzecim Residentem.

Odpowiedz
Przecież to wygląda jak kultowy wysryw od Alberta Pyuna.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
No tak, szczególnie skojarzenie z Cyborgiem mocno się narzuca.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon