Trailery filmowe.
Wygląda jak młody-stary Gordon z Batmana :P
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie skreślam "Papillona" na starcie - że rimejk klasycznego filmu, a rimejki są złe - ale bardzo niepokoi mnie nastawienie na bitkę w tym zwiastunie.

Odpowiedz

Trailer reżyserskiego debiutu Paula Dano. Film póki co zbiera fenomenalne recenzje, na RT - 100% przy 28 recenzjach i średnia 7.9/10 a na Metacritic 82/100.
Zapowiada się interesująco, no i drugi w tym roku film który da Jakowi szansę na Oscara może.

Odpowiedz
Albo jestem tak zmęczony albo ten zwiastun jest tak nijaki, że nawet kompletnie nie wiadomo o co chodzi w filmie, poza tym, że to dramat i są nieszczęśliwi. Jedyny powód, żeby się tym interesować to Dano, którego lubię jako aktora.

Odpowiedz
Masakra - chyba najgorszy zwiastun hollywoodzkiego filmu, jaki w ostatnim czasie wypuszczono. Nie mówię tutaj o samej jakości filmu bo to pewnie będzie typowe filmidło z Rockiem do obejrzenia przy browarze (chociaż niektóre motywy sprawiają, że to jest chyba ten moment, kiedy Dwayne przeskoczył rekina), ale ten trailer zdradza absolutnie wszystko. W poprzedniej zapowiedzi była scena z tą odpinającą się protezą - sobie myślałem, ciekawe jaką głupotkę wymyślą twórcy i jak Rock się uratuje. Do seansu nie doczekałem bo zdradzają ją tutaj :D

____

A tutaj coś co wygląda jak spin-off Johna Wicka :)

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
To moze dla odmiany wrzucę zwiastun filmu, który nie zapowiada się na totalną srakę (wręcz przeciwnie):

Odpowiedz
Heh, myślałem, że nikt nie wrzucił :)

Wygląda super. Obsada jest kozacka a i trailer zapowiada naprawdę ciekawy film. Mieli polecieć z tym do Cannes, ale nie zdążyli z postprodukcją, mam nadzieje, że u nas do kin wejdzie w tym roku.
Ostatnia w ogóle jakby coraz więcej westernów (niedługo powinny pojawić się jakieś szczegóły serialu Coenów chyba w końcu).

Odpowiedz
Dziwnie to wygląda. Może to dlatego, że kojarzy mi się z nieoglądalnym Million Ways to Die in the West, ale komedia/western to nie jest coś, na co bym czekał z wypiekami na twarzy. W dodatku obsada, nawet jeśli to spoko nazwiska, wygląda tu też jak przebierańcy. Reilly - nie rozumiem jego fenomenu. W totalnie komediowych rolach się sprawdza nieźle, ale w trochę bardziej poważnych... trudno go z taką aparycją traktować poważnie. Nawet Phoenix, którego uwielbiam tutaj mnie wkurwia tym mamrotaniem, na które wielu narzeka, ale mi nigdy nie przeszkadzało. I znowu jak w tej Marii Magdalenie wygląda trochę jakby nie wiedział co grać. Humor też nie jakiś szczególny - Sisters brothers hehe albo gag z "hit me" po raz który, 1372632761 w historii kina? 

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Debiut rezyserski Simona Bakera, ktory gra glowna role, plus jest Elizabeth Debicki i surfowanie :)

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cholernie ciepło to wygląda. Jedzie na schematach, ale chętnie zobaczę :)

Odpowiedz
Te ohydne, komputerowe ryje tak mnie odrzucają, że na 99% daruje sobie seans.

Odpowiedz
Może dopracują plastusie do premiery, bo tak sobie to wygląda. Poczekam na recki, ale może będzie z tego przyjemny familijniak ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(24-05-2018, 21:56)PropJoe napisał(a): Dziwnie to wygląda. Może to dlatego, że kojarzy mi się z nieoglądalnym Million Ways to Die in the West, ale komedia/western to nie jest coś, na co bym czekał z wypiekami na twarzy. W dodatku obsada, nawet jeśli to spoko nazwiska, wygląda tu też jak przebierańcy. Reilly - nie rozumiem jego fenomenu. W totalnie komediowych rolach się sprawdza nieźle, ale w trochę bardziej poważnych... trudno go z taką aparycją traktować poważnie. Nawet Phoenix, którego uwielbiam tutaj mnie wkurwia tym mamrotaniem, na które wielu narzeka, ale mi nigdy nie przeszkadzało. I znowu jak w tej Marii Magdalenie wygląda trochę jakby nie wiedział co grać. Humor też nie jakiś szczególny - Sisters brothers hehe albo gag z "hit me" po raz który, 1372632761 w historii kina? 

Trochę zaskoczyła mnie ta komediowa otoczka, ale mam wrażenie, że ostatecznie skończy się na jakimś komediodramacie z naciskiem na dramat. Wszystkich z obsady bardzo lubię, nawet jeśli Reilly nie jest aktorem z najwyższej półki to dobrze zazwyczaj dopełnia film. Mamrotanie Phoenixa? Niby jego cecha rozpoznawcza, ale przyznam, że dopiero przy drugim obejrzeniu zwiastuna w ogóle je zauważyłem.

Odpowiedz
Dziwny ten Christopher Robin. Design Puchatka wciąż okropny (choć może nie design sam w sobie ale wykonanie, animacja) ale reszta daje radę.

Jedno spostrzeżenie: animacje Disneya były takie żywe, kolorowe, po proste ładne. Te wszystkie filmy z kolei (no, może Księga dżungli trochę się wyłamała) wyglądają tak samo - ciemne, szaro-bure, brzydkie. Bleh.

Ciekawe czy nowa Mary Poppins też będzie takim przeciwieństwem wizualnie cudnego oryginału.

Odpowiedz
(25-05-2018, 23:36)Kuba napisał(a): Wszystkich z obsady bardzo lubię, nawet jeśli Reilly nie jest aktorem z najwyższej półki to dobrze zazwyczaj dopełnia film.
Za to nie każdy aktor z najwyższej półki może się pochwalić współpracą z Polańskim, Scorsese, P.T Andersonem, Malickiem, Daldrym, De Palmą, Tonym Scottem, Woodym Allenem czy Altmanem. ;) A ostatnio z Lanthimosem, Garrone czy Lynne Ramsay. No, a teraz doszedł jeszcze Audiard.

Odpowiedz
No to prawda swoją drogą. W którymś z wywiadów o Phantom Thread Anderson mówiąc o pracy z aktorami i Day-Lewisie opowiadał, że DDL kiedyś do niego zadzwonił i jarał się grą Reilly'a jakby mówił o jakiejś legendzie kina. Nie pamiętam, w jakim filmie, ale chodziło o scenę, w której Reilly się budzi i chyba odbiera telefon. DDL nie mógł wyjść z podziwu, jak autentycznie zagrał tak błahą rzecz i nie mógł uwierzyć, że naprawdę się nie obudził. Więc pewnie ja się nie znam.

Odpowiedz
Jeśli Mistrz tak mówi to tak musi być :P

Odpowiedz
Mogę zrozumieć DDLa, bo sceny przebudzeń to pięta achillesowa właściwie wszystkich filmów jakie potrafię sobie przypomnieć, bardzo rzadko to wygląda przekonująco.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon