Trailery filmowe.
Ale się Kevin musiał pocić na planie ;]
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(07-06-2018, 23:56)Mierzwiak napisał(a): A co to Fincher ma monopol na świetne zdjęcia i taką kolorystykę? Nie ma, a że luźna kontynuacja będzie utrzymana w podobnym stylu to nic dziwnego ani tym bardziej oburzającego. Jak inaczej miałoby to być nakręcone?

Nikt nikomu nie broni robić filmu ze świetnymi zdięciami.
Po prostu reżyser z własną tożsamością, mógłby to nakręcić w jakimkolwiek, innym stylu i z odpowiednim skillem, też wyszłoby zajebiście. [patrz -> oryginalny Blade Runner - sequel Blade Runner 2049]

No ale może rzeczywiście za dużo bym wymagał od Alvareza. Niemniej, uwalenie przez studio projektu (sequele "Dziewczyny.."), którym Fincher ewidentnie był zainteresowany, tylko po to, by kilka lat później robić jego gorszego, wybrakowanego, bieda-klona, jest po prostu żałosnym pomysłem. 

________
Odchodząc nieco już od tego tematu.

Tak dla odmiany obejrzałem zwiastun międzynarodowy. Jest trochę lepiej. Głównie dlatego, że nie ma tam tych początkowych scen, więc Foy mało się odzywa. No ale, jeśli aktorka grająca główną postać już w zwiastunie obrzydza Ci film i chcesz jej oglądać jak najmniej, to niewątpliwy znak, że nie jest dobrze...

Swoją drogą szkoda, że Nyqvist zmarł, bo w tym przypadku - realizacja 4 książki i olanie poprzednich - więcej sensu miałoby zrobienie kolejnego filmu z Rapace i Nyqvistem, tym razem za amerykański hajs.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Słonik jest naprawdę uroczy. Czyli już wygrali.

Odpowiedz
Ech, Disney'owi kończą się pomysły, kolejny remake, Tim Burton się skończył... Awwwwww, ten słonik wygląda tak słodko i uroczo! Nie mogę dać się nabrać, to tylko CGI... Ale takie urocze CGI, biedny Dumbo rozdzielony od mamy :( A niech to Disney, mają mnie, gdyż na razie ta krótka zajwaka jest urocza! :) 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Słonik spoko.
Ale to dalej ten sam kupiasty schemat reanimacji starych bajek ;)

EDYTA: Jak na teaser, to CGI słonika wygląda całkiem fajnie. Tylko te oczy...

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Niezła obsada jak na kolejny kotlet Disneya (ale kurczę mam do niego zajebisty sentyment, jedna z pierwszych bajek na VHS jakie widziałem:)) - DeVito, Farrell, Keaton, Green <3
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(07-06-2018, 23:56)Mierzwiak napisał(a): A co to Fincher ma monopol na świetne zdjęcia i taką kolorystykę? Nie ma, a że luźna kontynuacja będzie utrzymana w podobnym stylu to nic dziwnego ani tym bardziej oburzającego. Jak inaczej miałoby to być nakręcone?
Przede wszystkim ten zwiastun nie wygląda szczególnie w fincherowsko wizualnie. Jest mrocznie, kontrastowo, ale zdjęcia w filmach Finchera są bardziej chłodne, ciemniejsze i stonowane. Scena miedzy mezem a żona w zwiastunie kontynuacji wyglada jak coś, czego nie spodziewalbym sie zobaczyc u Finchera, a reszta wyglada ładnie, ale dość mało charakterystycznie "mrocznie".

Odpowiedz
Obok Finchera to co najwyżej przechodziło, wiadomo, ale tak jak pisałem raz że wygląda dobrze, a dwa widać inspirację stylem wizualnym z filmu Finchera, choć faktycznie kolory są tu bardziej nasycone. (o ile film faktycznie tak będzie wyglądać, to)

Odpowiedz
Jak czegos nie ma w Google to na 99% takie cos nie istnieje :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ex Machina + Cube?

Odpowiedz

Odpowiedz
Polskie "Scanner Darkly"? ;)

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Bardziej mi to "Walc z Baszirem" przypomina. Sam film wyreżyserował duet: Damian Nenow i Raúl de la Fuente.

Odpowiedz
Bruce Willis w kolejnym taśmowym przeciętniaku:

Ciekawe, czy ten aktor jeszcze kiedyś dźwignie się z kolan.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Ma wielką szansę w przyszłym roku. Motherless Brooklynn, dramat sensacyjny w reżyserii Edwarda Nortona.

Odpowiedz

Odpowiedz
No i takie zastosowanie przez Zemeckisa tego swojego tandetnego motion capture, to ja rozumiem!

Odpowiedz
Heh, wygląda to całkiem fajnie - aż jestem ciekaw co z tego wyjdzie :)

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon