Trailery filmowe.
Słodkie misie napieprzające się z jednorożcami.

Odpowiedz
Koszmar Lawrenca. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Tove Jansson doczekała się swojego własnego biopica. Przez sentyment do "Muminków" obejrzę z ciekawości.

Odpowiedz
Adaptacja powieści J.M. Coetzee - "Czekając na barbarzyńców". Alegoryczna opowieść o władzy i wolności z akcją osadzoną w bliżej nieokreślonym Imperium ktoremu grozi najazd tytułowych barbarzyńców. W obsadzie Johnny Depp, Mark Rylance i Robert Pattinson. Reżyserem jest Ciro Guerra.

Akcyjniak z niezłą obsadą. Jessica Chastain w roli wykonującej tajne zlecenia dla rządu specjalistki od "mokrej roboty" , która sama staje się celem i musi walczyć o przetrwanie. Grają także John Malkovich, Colin Farrell, Common, Geena Davis i Joan Chen. Reżyserem jest Tate Taylor - twórca m.in. "Służących", "Dziewczyny z pociągu" i "Ma".

"Martwa rzeka" chyba ma kolejną odsłonę. Grupa przyjaciół postanawia zbadać jedną z jaskiń w lasach Australii. Pod ziemią zaskakuje ich podnoszący się poziom wody, a wyjście uniemożliwiają krokodyle :)

Nowy zwiastun nagrodzonego na festiwalu Sundance dramatu Josephine Decker. Pisarka Shirley Jackson (Elizabeth Moss) i jej mąż - profesor i krytyk (Michael Stuhlbarg), przyjmują pod swój dach młode małżeństwo...

Janel Parrish w roli muzycznej menedżerki dręczonej traumatycznymi wspomnieniami po tragicznej śmierci brata i zarazem wokalisty zespołu. Po latach trafia na chłopca, który wydaje się być wręcz reinkarnacją zmarłego.

Odpowiedz
"Ava" wygląda jak żeński John Wick dla ubogich (którym poniekąd było już "Atomic Blonde"). Chastain, nie tędy droga.

Odpowiedz
Zdecydowanie czekam na "Waiting for the Barbarians', głównie z powodu reżysera, ale także świetnej obsady i ciekawiej tematyki. Kolejny ciekawy projekt w karierze Pattinson :)

To też pierwszy od 7 lat projekt operatora Chrisa Mengesa.

Odpowiedz
Cytat:Akcyjniak z niezłą obsadą. Jessica Chastain
Podziękował.
Cytat:Grają także John Malkovich, Colin Farrell, Common, Geena Davis i Joan Chen.
...no dobra, może dam szansę...
<ogląda zwiastun>
...albo i nie.

Odpowiedz
(24-06-2020, 20:57)Kuba napisał(a): Zdecydowanie czekam na "Waiting for the Barbarians', głównie z powodu reżysera, ale także świetnej obsady i ciekawiej tematyki. Kolejny ciekawy projekt w karierze Pattinson :)

To też pierwszy od 7 lat projekt operatora Chrisa Mengesa.

Książka jest znakomita, film przyjęto jakoś chłodno, więc mam obawy czy sprostał. Też lubię reżysera.

Odpowiedz
Zobaczymy, przy filmach twórców nieamerykańskich i to w miare artystycznych ufam recenzjom jeszcze mniej. Zwłaszcza, że 50% na RT po jednym zaledwie festiwalu to nie tak źle. Od "zwyczajnych" widzów słyszałem całkiem pozytywny głosy.
Film ma 8 sierpnia trafić na VOD więc u nas pewnie będzie trzeba sięgnąć po źródła alternatywne.

Reżyser swoją droga ma niedługo kręcić 4 odcinkowy, drogi miniserial dla Amazonu o podbojach Corteza i Montezumie z Javierem Bardemem w roli głównej i scenariuszem Stevena Zailliana - jaram się bardzo.

Odpowiedz
Jeszcze jeden zwiastun horroru "Antebellum" z Janelle Monae...

Nowa zapowiedź rosyjskiego filmu kinowego o wydarzeniach w Czarnobylu w 1986 roku...

Żeński zespół punkowy zostaje porwany, operacyjnie "uzbrojony" i zmuszony do udziału w gladiatorskich walkach w "madmaksowym" stylu :)

"Comet Has fallen" :) Gerard Butler z rodziną próbują przetrwać globalny kataklizm. Reżyserem jest Ric Roman Waugh - twórca m.in. "Świata w ogniu".

Odpowiedz
(25-06-2020, 09:47)Albertino napisał(a):
(24-06-2020, 20:57)Kuba napisał(a): Zdecydowanie czekam na "Waiting for the Barbarians', głównie z powodu reżysera, ale także świetnej obsady i ciekawiej tematyki. Kolejny ciekawy projekt w karierze Pattinson :)

Książka jest znakomita, film przyjęto jakoś chłodno, więc mam obawy czy sprostał. Też lubię reżysera.
Wszystkie książki Coetzee'ego są znakomite, ale właściwie w żadnej nie ma "filmowej" fabuły, żeby się kinowo udały bez wielkiego reżysera za kamerą. Hańba z Malkovichem wyszła wprost fatalnie, więc tutaj nie liczę na nic.

Odpowiedz
Nikolaj Costel-Waldau wybiera się ze strzelbą do lasu w poszukiwaniu psychola, który uprowadził jego córkę. Wygląda przeciętnie, ale z braku laku w sezonie ogórkowym takie zapowiedzi widocznie mnie zaspokajają ;) 

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(26-06-2020, 17:12)Snappik napisał(a): Wygląda przeciętnie, ale z braku laku w sezonie ogórkowym takie zapowiedzi widocznie mnie zaspokajają ;)
W podobnym klimacie. Aaron Eckhart w roli miłośnika teorii spiskowych i prywatnego detektywa, który ma wyjaśnić sprawę morderstwa w tytułowym miasteczku Wander. W trakcie śledztwa dochodzi do wniosku, że może być ono powiązane z wcześniejszą śmiercią jego córki. W obsadzie także Heather Graham, Katheryn Winnick i Tommy Lee Jones.

Odpowiedz
(27-06-2020, 16:08)Trailery Srailery napisał(a): Katheryn Winnick 

Tylko tyle przeczytałem. Obejrzałem. Prawie nie ma tam Winnick :(
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

And the Oscar goes to...

Jeśli nie będzie to jakiś totalny paździerz, a mając na uwadze całą szopkę, która aktualnie rozgrywa się w USA (i nie tylko) - film muzyczny o czarnoskórej ikonie amerykańskiej muzyki może przynieść Hudson Oscara.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Przeciętna aktorka jednej, może dwóch (liczyć z tym filmem) ról z dwoma Oscarami... takie rzeczy tylko w Holly ;)

Odpowiedz
Już się boję, że będzie powtórka z Malka i Zellwegger, czyli kolejna niezasłużona statuetka za impression do programu typu "Twoja twarz brzmi znajomo".

Odpowiedz
Tylko, że Zellweger to akurat dobra aktorka, swoje w życiu zagrała, może nie na dwa Oscary, ale jakoś mnie to nie razi. Malek w sumie też nie jest jakiś zły (choć w jego przypadku statuetka totalnie niezasłużona za tę konkretną rolę). Prędzej bym tę sytuację porównał z Hilary Swank, bo to aktorka dwóch ról i w sumie niczego więcej (solidnych, ale też bez przesady), a za które akurat dostała Rycerzyka ;) A że Holy kocha biografie to od dawna wiadomo i takich nagród w historii Oscarów nie brakuje.

Natomiast Hudson to jest jak wspomniałem przeciętniactwo. No ale skoro wcześniej wypadało nagrodzić każdą rolę czarnoskórego aktora, która się jakoś wyróżnia, to obecnie będzie to wręcz obowiązkiem.

Odpowiedz
Nie twierdzę, że Zellwegger i Malek to źli aktorzy. Po prostu nie uważam ich Oscarów za zasłużone. Renee pomijając fakt, że właśnie nie jest aktorką godną aż dwóch Oscarów, to jak dla mnie w minionym roku miała dużo ciekawszą konkurencję. Taka Johansson czy Ronan nie musiały się upodabniać kropka w kropkę do istniejącej w realu postaci, a jak dla mnie miały wyraźnie trudniejsze role. W ich kreacjach widziałem po prostu widziałem prawdziwe i szczere emocje, a nie jakieś małpowanie pod Akademię. Piszę to nawet, jeśli nie lubię tej ostatniej ekranizacji "Małych kobietek" ;)

A Malek? No, może tak fatalny nie był jak lubią go określać złośliwcy, ale Zellwegger przynajmniej z paybacku nie korzystała :P Ze współnominowanych w tamtym roku nie widziałem jedynie Dafoe (ponoć wspaniałego jako Van Gogh), ale kogokolwiek z tej trójki - Mortensena, Coopera (który sam śpiewał!) czy nawet Bale'a z chrypą Batmana chętniej bym wówczas nagrodził.

BTW. Wygrana Hudson może być formalnością o tyle, że będzie wypominanko, iż jedyną ciemnoskórą aktorką w 93-letniej historii, która wygrała Oscara w kategorii pierwszoplanowej jest Halle Berry ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon