Trailery filmowe.
Pierwsza myśl? Oo, Jordan Peele nakręcił nowy film. Dobry zwiastun, na pewno sprawdzę sam film.

Odpowiedz
Prawie jak "Misery", ale z hoodoo w tle ? Omari Hardwick w roli mężczyzny, który po lotniczym wypadku budzi się pod "szczególną" opieką...

Odpowiedz
Fajne to, na pewno sprawdzę :)

Odpowiedz
Trailery Srailery napisał(a):Zwiastun "City Of Lies" pojawił się już w maju 2018 roku. Film został jednak wycofany z dystrybucji w związku z oskarżeniem Johnny'ego Deppa o pobicie jednego z członków ekipy.

Film widziałem kilka miesięcy temu. Mocno średni. Zmarnowany potencjał na coś ważnego.

Odnośnie afery z Deppem jako rzekomej przyczynie skasowania CoL z repertuaru kinowego: reżyser do dzisiaj obstaje przy wersji, że za niewypuszczeniem filmu do szerokiej dystrybucji stoi wierchuszka polityków i funkcjonariuszy policji z Los Angeles. Oni wszystko zablokowali, ponieważ scenariusz dotykał drażliwej kwestii współpracy LAPD z gangami i tuszowania morderstw za pomocą sztucznie rozdmuchanego skandalu korupcyjnego (patrz Rampart scandal).

Odpowiedz
Film, który otwierał tegoroczny festiwal w Berlinie. Margaret Qualley w roli początkującej poetki, podejmującej pracę u jednej ze znanych nowojorskich agentek literackich (Sigourney Weaver). Do jej obowiązków należy m.in. czytanie korespondencji skierowanej do strzegącego swej prywatności popularnego pisarza - J.D. Salingera ("Buszujący w zbożu"). Listy od jego sympatyków tak ją wciągają, że zaczyna przekraczać swe uprawnienia i... odpisywać.

Brytyjski zwiastun "Honest Thief" z Liamem Neesonem w roli byłego marine, który został specjalistą od napadów na bank.

Nowa wersja "Wiedźm" w reżyserii Roberta Zemeckisa. Zagrają m.in. Anne Hatahway i Octavia Spencer. Premiera 22 października.

Odpowiedz
(02-10-2020, 16:25)Trailery Srailery napisał(a): Nowa wersja "Wiedźm" w reżyserii Roberta Zemeckisa. Zagrają m.in. Anne Hatahway i Octavia Spencer. Premiera 22 października.

Ooo, no i jest :)

O matko, Anne chyba po Złotą Malinę leci w przyszłym roku :)

Ten zwiastun przypomina mi Burtona, ale jeszcze słabszego niż te jego słabsze filmy.

Ja tam jednak wolę film z lat 90. z panią Huston.

Odpowiedz
Okropny ten zwiastun, wolę obejrzeć oryginał i tyle w temacie.

Odpowiedz
Panie Zemeckis, idź Pan na emeryturę! Pan już zrobił swoje dla kina i to nam już naprawdę w zupełności wystarczy.

A ten film od Roega z Huston i Atkinsonem to też pamiętam z dzieciństwa. Chyba wypadałoby odświeżyć, bo głównie pamiętam z niego tą historyjkę o dziewczynce na obrazie i charakteryzację wiedźm, będącą źródłem paru osobistych koszmarów :P

Odpowiedz
O rany. Zemeckis to kręcił, a nie jakiś pierwszy lepszy no name? Oryginał w sumie tak się nie zestarzał i efekty specjalne wciąż się trzymają. A tu te CGI myszy już teraz są przestarzałe.

I nie zdziwię się jak remake w połowie nie będzie straszny jak oryginał (choć mnie w dzieciństwie o dziwo nie przerażał), bo na to nie pozwolą obecne soccer moms i psycholodzy za dychę.

Odpowiedz
Oryginał z Huston to wciąż dobry film. Efekty specjalne się trzymają dobrze, bo robiła je ekipa Jima Hensona.

A co do nowej adaptacji książki Dahla w reżyserii Zemeckisa, to mnie zaskoczyło, że jednym ze scenarzystów jest del Toro. Ale i tak pewnie obejrzę, choć nie dla Zemeckisa, tylko dla Anne Hathaway, nawet jak film nie wyjdzie, co jest raczej pewne:)

Trzecia część trylogii rosyjsko chińskiej, której pierwsza część miała tytuł Wij, a druga z zeszłego roku Tajemnica pieczęci smoka (to ten film w którym epizod mieli Jackie Chan i Arnold). Część trzecia dla niepoznaki jest nazwana Iron Mask - czyżby chcieli ściągnąć do kin fanów twórczości Aleksandra Dumasa? ;-)

Wiem że Jasonem Flemyng nigdy nie był gwiazdą, pewnie nawet w Wielkiej Brytanii, ale chyba to jednak dość ceniony aktor. A to, że cały czas trzyma się serii Wij to pewnie podpisując umowę na jedynkę zobowiązał się, że wystąpi w każdej kolejnej części:)

Wracają nie tylko Chan i Arnie, ale też Charles Dance.

Odpowiedz
To redub dwójki przecież po prostu chyba. Bo to sa sceny z dwojki.

Odpowiedz
Ale wtopa, aż mi się chce śmiać,, bo byłem pewien, że to trójka. Ale na swoją obronę powiem, że ja z Tajemnicy pieczęci smoka niewiele pamiętam, poza tym, że w epizodach pojawili się Jackie i Arnie. Więc uznałem, że nakręcili dwójkę i trójkę razem, dlatego taka krótka przerwa między filmami skoro się pojawił trailer już i wykorzystali sceny z obu filmów (te akurat sceny z Jackie i Arnim coś mi świtało, że gdzieś widziałem już). Wszystkiemu winne są tytuły, bo oglądałem dwójkę, jako Tayna pechati drakona, a teraz na imdb sprawdzam i widzę, że ma też tytuł na plakacie Iron Mask:)
Pewnie to nie są jedyne tytuły tej produkcji, co chyba jest dość popularne w chińskich filmach, które na każdy rynek mają inny tytuł :)

Odpowiedz
Science-fiction na wesoło. Prezentowana na festiwalu Sundance historia pary (John Reynolds i Sunita Mani), która decyduje się spędzić tydzień na odludziu, odcinając się od internetowej sieci, telewizji itp. W tym czasie Ziemia zostaje zaatakowana przez Obcych :)

Odpowiedz
Chętnie obejrzałbym ten dokument, ale nie wierzę , żeby w Polsce gdzieś się pojawił. Niby produkcje Showtime puszcza HBO GO, ale też nie wszystkie.

Odpowiedz
Pierwsza zapowiedź "Monster Hunter" opartego na grze pod tym samym tytułem! W rolach głównych Milla Jovovich i Tony Jaa. W obsadzie są także Ron Perlman, Diego Boneta i Meagan Good. Reżyserem - Paul W.S. Anderson.

Odpowiedz
Zwiastuje paździerz...
Btw identyczna scena z leciwych Transformerów ze Scorponokiem zjada bez popity to co tutaj pokazano :)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Nowy zwiastun "Free Guy" Shawna Levy'ego. Grany przez Ryana Reynoldsa bankowy kasjer odkrywa, że jest podrzędną postacią w brutalnej grze komputerowej, która wkrótce ma zostać wyłączona. Premiera 11 grudnia.

Odpowiedz
Jestem ciekaw czy ten film utwierdzi studia w przekonaniu, że możliwości Reynoldsa kończą się na Deadpoolu, czy będą potrzebowali jeszcze jednego flopa.

Odpowiedz
Dla miłośników filmowej psychodelii :) Pierwsza zapowiedź "The Show", do którego scenariusz napisał jeden z najwybitniejszych autorów komiksów - Allan Moore. Tom Burke w roli mężczyzny, który przybywa do nawiedzonego miasta w Anglii, by odnaleźć skradziony artefakt...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon