Trailery filmowe.
Niech im ziemia lekką będzie.

Odpowiedz
Wiemy, jak mógłby wyglądać film o córce Johna MccClane'a :) Isabel May w roli 17-latki, która musi sobie radzić w szkole opanowanej przez grupę uzbrojonych terrorystów. W obsadzie także Thomas Jane, Radha Mitchell i Treat Williams. Film wywołał sporo kontrowersji podczas festiwalu w Wenecji. Zarzucono mu gloryfikację przemocy i prawa do posiadania broni.

Odpowiedz
"Zarzucono mu gloryfikację przemocy i potrzeby posiadania broni." - jeżeli nie klaskali na stojąco po seansie to jest to must see w 2021 roku.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Cytat:Zarzucono mu gloryfikację (...) potrzeby posiadania broni.

Że słucham co takiego? :)

Odpowiedz
(05-01-2021, 18:50)Mental napisał(a):
Cytat:Zarzucono mu gloryfikację (...) potrzeby posiadania broni.

Że słucham co takiego? :)

Rzeczywiście, nie brzmi najlepiej :) Poprawiłem. Swoją drogą już w 1991 roku była podobna produkcja - "Szkoła wyrzutków".

Odpowiedz
Anne Hathaway i Chiwetel Ejiofor w rolach pary, która ma zamiar się rozstać. Wywołany pandemią lockdown zmusza ich jednak do pozostania w jednym domu. Jednoczy ich plan kradzieży cennej biżuterii. W obsadzie także Ben Stiller, Stephen Merchant i Ben Kingsley. Reżyserem jest Doug Liman (m.in. "Na skraju jutra"). Premiera 14 stycznia.

Odpowiedz
(05-01-2021, 18:26)Trailery Srailery napisał(a): Wiemy, jak mógłby wyglądać film o córce Johna MccClane'a :) Isabel May w roli 17-latki, która musi sobie radzić w szkole opanowanej przez grupę uzbrojonych terrorystów. W obsadzie także Thomas Jane, Radha Mitchell i Treat Williams. Film wywołał sporo kontrowersji podczas festiwalu w Wenecji. Zarzucono mu gloryfikację przemocy i prawa do posiadania broni.
Ej, to wyglada zajebiscie.

Odpowiedz
Sexy as fuck. Chcem to. Ale zanim ogłosimy Film Roku niech Mental skomentuje czy drzwiczki od szkolnej szafki stanowiłyby dostateczną osłonę przed ostrzałem.

Odpowiedz
Nie stanowiłyby.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Tak zakładałem. Niestety, 1/10. Sorry female Winnetou.

Odpowiedz
Nowy film Neila Marshala z akcją osadzoną w czasach londyńskiej Wielkiej Zarazy (1665–1666). Charlotte Kirk w roli młodej wdowy oskarżonej o stosowanie czarów i zmuszanej torturami, by przyznała się do paktu z Diabłem. Kobieta nie daje się złamać, ale dziwne wydarzenia wokół niej sprawiają, że sama zaczyna wątpić w swą niewinność.

Kolejny zwiastun "Outside The Wire". Żołnierz-android (Anthony Mackie) oraz pilot kierujący dronami (Damson Idris) zostają wysłani do niebezpiecznej strefy, by odnaleźć broń masowej zagłady. Premiera 15 stycznia.

Odpowiedz
Kate Hudson w roli wychodzącej z alkoholowego nałogu kobiety, która niespodziewanie musi wziąć pod opiekę cierpiącą na autyzm przyrodnią siostrę. W obsadzie także Juliette Lewis, Leslie Odom Jr. i Ben Schwartz. Film jest reżyserskim debiutem australijskiej piosenkarki Sii Furler, znanej jako Sia.

Odpowiedz
Brzmi jak oscarowe bingo :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Bez kitu :)

Run Hide Fight super. Przy czym jestem odrobine zbulwersowany brakiem rasowo-seksulanej reprezentacji mniejszosci w zalodze terrorystow-skulszutersow...no, ale pewnie ich zapisany olowkami manifest wszystko wyjasni :)

aha, 109 minut? Sporo.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(07-01-2021, 17:23)Bucho napisał(a): Run Hide Fight super. Przy czym jestem odrobine zbulwersowany brakiem rasowo-seksulanej reprezentacji mniejszosci w zalodze terrorystow-skulszutersow...no, ale pewnie ich zapisany olowkami manifest wszystko wyjasni :)
No bo nie wiem czy zwrocileś uwagę, ale dystrybutorem tego filmu jest neonazista, Ben Shapiro i jego Daily Wire. Acz wiem, ze to moze sprawic, ze zauwazysz inne mankamenty... ;p

Odpowiedz
Nie zwrocilem :) Benio i DW powiadasz, no nic trzeba byc tolerancyjnym i dac szanse :)

Obejrzalem raz jeszcze ten trailer do Music, ta czesc muzyczna duzo lepsza, ale motyw wyjsciowy przynosci mi fizyczny bol. No i ta mloda, glownie z braku aktorskiego doswiadczenia, nie wiem czy miejscami nie przeszarzuje w niektorych scenach (tych w "realu") i nie pojdzie w:

https://media1.tenor.com/images/3befabb9d3dbe94f63d9b03112db033f/tenor.gif?itemid=5940787

Pewnie obejrze te muzczno-teledyskowe momenty na tubie.

Nie wiem czy to juz bylo, kolejny race baiter w ktorym palce moczy Spike Lee:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
John David Washington w roli filmowca, który razem z dziewczyną (Zendaya) wracają do domu po uroczystej premierze swojej produkcji. Oczekiwania na recenzje krytyków schodzą na drugi plan, gdy między dwójką bohaterów zaczynają się ujawniać skrywane od dawna wzajemne pretensje. Film został nakręcony na taśmie 35mm w czerni i bieli. Reżyserem jest twórca serialu "Euforia" - Sam Levinson. Premiera 5 lutego.

Odpowiedz
Crov napisał(a):dystrybutorem tego filmu jest neonazista, Ben Shapiro i jego Daily Wire

A. to teraz rozumiem, skąd ten bul dupy o "gloryfikację posiadania broni palnej".

Shapiro jest Żydem, więc mam nadzieję, że zrobił risercz przed filmem i na końcu zacytuje izraelskiego studenta, Yitzchaka Dadona, który po ataku na jego szkołę powiedział:

Morderca wyłonił się z biblioteki, siekając na wszystkie strony z automatu. Gdy zbliżył się do wyjścia, strzeliłem mu dwa razy w głowę.

Dziękuję, dobranoc.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Nie wiem czy to juz bylo, kolejny race baiter w ktorym palce moczy Spike Lee:
Nie no, to wszystko oparte na faktach. Tylko zamiast policjanta była biała studentka, zamiast posterunku policji budynek uniwersytetu Penn State i zamiast robić proces zgwałcili ją.

Odpowiedz
(08-01-2021, 19:19)Trailery Srailery napisał(a): John David Washington w roli filmowca, który razem z dziewczyną (Zendaya) wracają do domu po uroczystej premierze swojej produkcji. Oczekiwania na recenzje krytyków schodzą na drugi plan, gdy między dwójką bohaterów zaczynają się ujawniać skrywane od dawna wzajemne pretensje. Film został nakręcony na taśmie 35mm w czerni i bieli.  Reżyserem jest twórca serialu "Euforia" - Sam Levinson. Premiera 5 lutego.

Wygląda calkiem intrygująco. Jeśli ten film w treści będzie tak samo dobry, jak wizualnie to być może wyjdzie z tego kolejny z kilku dowodów na pożytek z pandemii.

Obstawiam, że będzie stał dialogami i duetem aktorskim.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon