Trailery filmowe.
Olga Kurylenko szuka zemsty na zbirach, którzy pobili i zgwałcili jej siostrę. W zemście pomaga fakt, że jest dobrze wyszkolonym żołnierzem tuż po powrocie z misji w Syrii. Premiera 5 marca.

Odpowiedz
Zestaw spotów "superbowlowych"...

Odpowiedz
Horror klimatem przypominający "Zejście" z 2005 roku. Grupa "poszukiwaczy przygód" trafia do zapomnianej kopalni. W obsadzie m.in. Will Patton. Inny tytuł filmu - "Shookum Hills".

Odpowiedz
John McClane wiecznie żywy. Ekranizacja książki Andy'ego McNaba. Grupa terrorystów opanowuje pociąg, jadący tunelem pod Kanałem La Manche. Mają pecha, bo jednym z pasażerów jest dobrze wyszkolony agent SAS. Grają Sam Heughan, Ruby Rose, Andy Serkis, Tom Wilkinson i Tom Hopper. Premiera 12 marca.

Skok na skarbiec Banku Hiszpanii najlepiej wykonać w trakcie finału mistrzostw świata w piłce nożnej :) W obsadzie Freddie Highmore, Astrid Berges-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham i Famke Janssen.

Odpowiedz
Japończycy nakręcili rimejk "Cube" :)

Odpowiedz
Wygasły Nicholas Cage spala kilka kalorii w filmie "Five Nights at Freddie's: Plagiarism".

Odpowiedz
Zaraz zaraz, ale miała być adaptacja Five Nights at Freddies. To widać najpierw się plagiat ukazał.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

O cholera :D Co to za zwiastun zaskakujący :D

Odpowiedz

Odpowiedz
"Atak na posterunek 13" w wersji... duńskiej ?

Odpowiedz
Kameralne s-f. Na całym świecie pojawiają się tytułowe "drzwi", przy których dochodzi do serii niewytłumaczalnych zjawisk...

Nowa zapowiedź klimatycznie zapowiadającej się mieszanki s-f i horroru. Julia Sarah Stone w roli nastolatki mającej problemy ze snem. Próby leczenia tylko jej stan pogarszają.

I południowoafrykański horrorek...

Odpowiedz
Dzieci z dworca Zoo:

Odpowiedz
(19-02-2021, 16:05)Trailery Srailery napisał(a): Kameralne s-f. Na całym świecie pojawiają się tytułowe "drzwi", przy których dochodzi do serii niewytłumaczalnych zjawisk...

Fajna zapowiedź. Lubię takie kameralne s-f, które bazuje na intrygującym pomyśle. Pierwsze co mi przyszło do głowy to "o, ktoś robi mix Portala z Interstellar w wersji ziemskiej". Małe znane twarze mi nie przeszkadzają, a nawet lepiej że nie jest to jakaś pospolita morda. Czekam.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(19-02-2021, 20:11)OGPUEE napisał(a): Dzieci z dworca Zoo:
Eh, kto wpada na takie pomysły, żeby tą książkę ponownie ekranizować? Wersji sprzed 40 lat nic nie przebije, zresztą to jest książka którą trzeba było przenosić na ekran od razu, żeby uchwycić tamten klimat bez budowania scenografii, no i tak też zrobiono, a teraz? Straszliwie sztucznie to wygląda.

Odpowiedz
Kolorowe niczym tytka landrynek, sztuczne, streylne, ograne, efekciarskie (tripy na dragach prosto z Trainspotting) i wymuszone. Ksiazke przeczytalem jakos pod koniec szkoly podstawowej, lyknalem w jeden wieczor - intensywna i emocjonalna wycieczka po co bardziej plugawych miejscowkach heroinowego Berlina. Tresc i zdjecia mocno pobudzaly szczeniacka, wczesno-nastoletnia wyobraznie. Krotko potem obejrzalem film, bo sie akurat tak zlozylo, ze smigal na jakims kanale grubo po polnocy. Mocna, dosadna, ociekajaca klimatem rzecz, bez cienia falszu, przeszarzowania i pozerki. No i Natja Brunckhorst w tytulowej roli, w wieku 13-14. spokojnie dalbym jej karteczke na szkolne Walentynki (wstydnis), jedno z solidniejszych filmowych zauroczen lat szczeniecych, chyba przebite tylko przez Ko Shibasaki w Battle Royale - taka tam moja mlodziencza slabosc do "toksycznych" dziewczyn :)

Na tubie widze, ze sa fragmenty z TVP2, ktore pamietam, ze ogladalem jakos w polowie LO. Strzelam, ze to wlasnie z tej samej emisji, bo to byly czasy, ze pochlanialem wszystko jak odkurzacz. Mozna sobie porownac styl i klimat oryginalu z tym cukierkowym korpo-produktem.

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ja czytałem i oglądałem gdzieś we wczesnym gimnazjum: mocno utkwiło w pamięci to połączenie fascynującego życia w metropolii, niezwykle sugestywnie przedstawione w filmie (i ta muza Bowiego!) z absolutną moralną zgnilizną. Przemawiało to do wyobraźni chłopaka z małego miasteczka w przaśnej Polsce, który jeszcze nawet piwa czy papierosa nie miał w ustach :p

Odpowiedz
Kolejna zapowiedź ekranizacji książki Andy'ego McNaba. Grupa terrorystów opanowuje pociąg, jadący tunelem pod Kanałem La Manche. Mają pecha, bo jednym z pasażerów jest dobrze wyszkolony agent SAS. Grają Sam Heughan, Ruby Rose, Andy Serkis, Tom Wilkinson i Tom Hopper. Premiera 12 marca.

Odpowiedz
(19-02-2021, 16:05)Trailery Srailery napisał(a): Nowa zapowiedź klimatycznie zapowiadającej się mieszanki s-f i horroru. Julia Sarah Stone w roli nastolatki mającej problemy ze snem. Próby leczenia tylko jej stan pogarszają.

Come True był na ostatnim Splat, dobry i klimatyczny film.

Odpowiedz
Spocik "Nobody". U Boba Odenkirka budzą się uśpione umiejętności :)

Odpowiedz
Oparta na autentycznych wydarzeniach historia Henrika Kauffmanna - duńskiego ambasadora w USA, który po wkroczeniu Niemców do kraju wypowiedział współpracę z okupacyjnym rządem. W kwietniu 1941 roku z własnej inicjatywy podpisał porozumienie, na mocy którego Stany Zjednoczone - w zamian na gwarancję bezpieczeństwa wyspy - otrzymały prawo do budowy baz wojskowych, stacji meteorologicznych i lotnisk na terenie Grenlnadii. W roli głównej Ulrich Thomsen.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon