Trailery filmowe.
Harvey Keitel w roli Meyera Lansky'ego - gangstera, który przez długi czas odpowiadał za finanse mafijnego syndykatu w USA. Po latach postanowił opowiedzieć o swoim przestępczym życiu jednemu z dziennikarzy (Sam Worthington), co wykorzystało szukające dowodów FBI. Historia oparta jest na autentycznej rozmowie, jaką z Lanskym przeprowadził Robert Rockaway. Jego syn – Eytan jest... reżyserem i autorem scenariusza.

Odpowiedz
Pełna zapowiedź "Werewolves Within" :)

Odpowiedz
Pierwszy zwiastun Infinite od Fuquy. Wahlberg gra gościa, który miewa wizje z poprzednich żyć. Złol w osobie Chiwetela Ejiofora próbuje to wykorzystać dla własnych korzyści. Szkoda, że wygląda to tak generycznie, aczkolwiek Fuqua poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Premiera 10 czerwca na Paramount Plus.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Heh. W przeciwieństwie do "Tommorow War" z Prattem, to przynajmniej wygląda jak film

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Wiem że Pacino, to jak De Niro, poza wyjątkami jak np. Irlandczyk, gra w słabych filmach, ale to wygląda jakby cały budżet poszedł na pensję Ala. A jak na tak słabą produkcje na jaką się zapowiada film ma zaskakująco dużą średnią na imdb, bo aż 7.

Reżyserem jest pan o swojsko brzmiącym nazwisku, czyli Polish (sprawdziłem, to gościu od tego beznadziejnego filmu z Gibsonem, w którym miał grać Willis, ale Mel Gibson zastąpił Bruce'a w ostatniej chwili). Thomas Kretschman to chyba jedyny Niemiec, któremu nie przeszkadza granie nazistów.

Nie spodziewałem się, że dożyję takich czasów, że zobaczę w jednym filmie Skinnera (chyba spodobała mu się rola obrońcy w jednym z odcinków X-Files) i Pacino, i to chyba po dwóch stronach barykady, a to nie jest dobra wiadomość. Choć dla Mitcha Pileggiego pewnie tak, bo dostąpił zaszczytu grania w jednym filmie z legendą kina.

Fabuła "Fried Barry" - ćpuna opętał kosmita.

Odpowiedz
(28-05-2021, 22:03)Snappik napisał(a): Pierwszy zwiastun Infinite od Fuquy. Wahlberg gra gościa, który miewa wizje z poprzednich żyć. Złol w osobie Chiwetela Ejiofora próbuje to wykorzystać dla własnych korzyści. Szkoda, że wygląda to tak generycznie, aczkolwiek Fuqua poniżej pewnego poziomu nie schodzi.

Premiera 10 czerwca na Paramount Plus.

Tutaj scenarzysta mowi troche o swojej drodze do powstania filmu:

https://www.reddit.com/r/Screenwriting/comments/nn2mht/spent_three_years_writing_the_script_on_spec_in/

Odpowiedz
@Crov

Dobre jest to:

Paramount gets a new president, who takes one look at how much INFINITE would cost to produce (100 mil, minimum) and kills it.

Wiadomo. Koleś wziął scenariusz i sobie zwizualizował nie wiadomo co. I wyszło mu z tego minimum sto baniek. Czaicie? Gdyby taki typ dostał dzisiaj scenariusz "12 małp" i przeczytał, że to o podróżach w czasie, pewnie by wycenił projekt na $150 mln i odesłał do piwnicy z dopiskiem, że nie kręcimy, bo za drogie.

Odpowiedz
Jak robisz w branży długo to jesteś w stanie oszacować mniej więcej koszt produkcji. Nie ma w tym nic dziwnego. 12 Małp pewnie kosztowałoby dziś 150 milionów :D. Windujące budżety w USA wynikają z wielu czynników - pomijając inflację dochodzą benefity dla pracowników, opieka zdrowotna za każdy dzień zdjęciowy itd. To wszystko się mocno zmieniło od 95ego roku.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cytat:Jak robisz w branży długo to jesteś w stanie oszacować mniej więcej koszt produkcji.

Raczej masz skrzywione postrzeganie. Jak nastawiasz się z góry na blockbustera, który ma zarobić w Chinach $300 mln, to wiadomo, że widzisz wszędzie filmy za minimum 100 baniek.

EDIT

Oglądałem niedawno wywiad z córką Johna Miliusa. Mówiła, że jej ojciec ma gotowy scenariusz na film o podbojach Czyngis-chana. Podobno wybitny materiał, ukoronowanie jego twórczości i poziom najlepszych odcinków serialu "Rome". Od ponad dekady próbują sprzedać to któremuś z wielkich graczy w LA. Pomijając fakt, że Milius i jego latorośl to prawaki i zapewne historia nie pasuje pod wrażliwość współczesnego Holly, to jeden producent wycenił im to na $250 mln. Tymczasem córka Miliusa upiera się, że jej ojciec zamknąłby budżet w max $100 mln.

Odpowiedz
Cytat:Oglądałem niedawno wywiad z córką Johna Miliusa. Mówiła, że jej ojciec ma gotowy scenariusz na film o podbojach Czyngis-chana. Podobno wybitny materiał, ukoronowanie jego twórczości i poziom najlepszych odcinków serialu "Rome". Od ponad dekady próbują sprzedać to któremuś z wielkich graczy w LA. Pomijając fakt, że Milius i jego latorośl to prawaki i zapewne historia nie pasuje pod wrażliwość współczesnego Holly, to jeden producent wycenił im to na $250 mln. Tymczasem córka Miliusa upiera się, że jej ojciec zamknąłby budżet w max $100 mln.
Wszystko fajnie, ale to słowo przeciwko słowu. Może jednak ten budżet powinien wynosić te 250, żeby film nie wyglądał tandetnie? Żaden z nas nie robi w Holly, a ja się nie dam pokroić za żadną ze stron. Robiłem jednak przy audiobookach długo i teraz jak patrzę na książkę to w parę chwil jestem w stanie oszacować koszt produkcji dowolnego materiału i jego chodliwość na rynku. Dlatego nie neguję, że ludzie pracujący w studiach znają się na rzeczy.

Odpowiedz
Nie istnieje żadna konkretna kwota, którą koniecznie trzeba wydać na film, żeby wyglądał dobrze, bo dla każdego to dobrze będzie znaczyło coś innego. Są przykłady marnotrawienia grubej kasy na filmy, które ostatecznie wyglądały słabo, są i przykłady wykonywania jakiejś pracy przy filmie za darmo, wiec teoretycznie można zrobić genialnie wyglądający film za grosze. To jest tak niewymierne, że ciężko cokolwiek oszacować - weźmy najprostszy element, czyli gażę aktorów: za jeden film DiCaprio może sobie zażyczyć 200 mln i jeśli producent uzna, że mu się opłaca, bo dzięki temu film zarobi 3 mld, to tyle będzie dopisane do budżetu, ale równie dobrze DiCaprio może uznać, że w tym to akurat zagra za darmo, bo temat jest społecznie ważny, a on i tak sra kasą. No i co wtedy? Musi taki film kosztować >200 baniek, czy nie musi?

Odpowiedz
(27-05-2021, 19:38)Paszczak napisał(a): Jak nic zapowiada się komedia roku. Przy scenie z rodzącą sześciolatką mało się nie popłakałem. To jest wręcz niewiarygodnie Shyamalańskie.

Shyamalan chyba nie ogarnia, że ciąża to nie jest coś co przychodzi z wiekiem, ot tak samo z siebie :P

Odpowiedz

Odpowiedz
W końcu dłuższa zapowiedź "Reminiscence"! Hugh Jackman w roli prywatnego detektywa przyszłości, który specjalizuje się w odzyskiwaniu utraconych wspomnień. Jego nowa klientka (Rebecca Ferguson) staje się źródłem niespodziewanych kłopotów. Film jest pełnometrażowym debiutem Lisy Joy, która w przeszłości była odpowiedzialna m.in. za serial "Westworld".

Odpowiedz
Pierwszy zwiastun nowego horroru Neilla Blomkampa...

Grupa specjalistów musi w ciągu godziny podjąć decyzję, któremu z trójki oczekujących pacjentów przyznać serce do transplantacji. W obsadzie Kelsey Grammer i Julia Stiles.

Odpowiedz
Nowy Blomkamp nie wyglada zle, ale szkoda, że nie jest to zapowiadane parę lat temu "Inferno", w którym miał grać Kitsch.

Odpowiedz
Pełen zwiastun "No Sudden Move" Stevena Soderbergha.

JCVD się przypomina...

Terroryści kontra wampir na pokładzie porwanego samolotu :)

Odpowiedz
JCVD powinien wziąć przykład z Liama i machnąć coś w stylu Taken. Aparycją i sprawnością fizyczną jeszcze spokojnie domaga. A ten zwiastun to lekki żal.pl/kojarzysięzseriąTaxi
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Kinowy Psi Patrol:

Zastanawia mnie, czemu zrobili kinówkę do w gruncie prościutkiej kreskówki z "adventure of week", która już doczekała się kilku dłuższych specjałów. OK, wiadomo że chodzi o sprzedaż merchandise'u. Przy okazji te fotorealistyczne futro i tekstury gryzą mi się z uproszczonymi projektami postaci.

Odpowiedz
Cały film streszczony w zwiastunie :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon