Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Zack i Miri - fajny teaser, ale coś mi się zdaje że nakręcili to właśnie specjalnie na jego potrzeby. Tak czy siak czuć tu przedsmak tego jakie czekają nas dialogi. Poza tym Smith ma świetną parę w rolach głównych.
Nowy film Coenów - fuck, co to?! Dziwne, intrygujące i szalone. Jedno jest pewne: chcę to zobaczyć jak najszybciej. I czy tylko ja odnoszę wrażenie że trailer okaże się w tym przypadku bardzo mylący i film ostatecznie wcale nie będzie mieć takiego lekkiego klimatu?
30-05-2008, 15:47
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Ja w tym zwiastunie widze Coenow komedie ulubiona: troche zakrecona, ale nie bez udzialu powazniejszych dramatycznie akcentow. Atmosferycznie prawdopodobnie jak Hudsucker Proxy czy Big Lebowski.
30-05-2008, 15:53
Dużo pisze
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 2
[url="http://www.filmweb.pl/f432128/City+of+Ember,(2008)/zwiastuny"]city of ember[/url]
interesting
A single pussy hair can pull a battleship through the desert
30-05-2008, 18:17
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Nowy film Spike'a Lee - Już nie mogę się doczekać, wygląda bardzo obiecująco.
Punisher: War Zone - Kiepsko się prezentuje...
13-06-2008, 13:32
Stan Marsh
Liczba postów: 2,163
Liczba wątków: 11
Jeż Jerzy
Animacja jest świetna, dubbing raczej średni, ale kilka fajnych tekstów jest. Dowcip miejscami mało wyszukany, ale taki też był urok komiksów. Bez wątpienia za to wizualnie prezentuje się kapitalnie ( nie czuję jak rymuję!).
Końcówka z automatyczną sekretarką mnie rozwaliła...
13-06-2008, 14:05
Nowy
Fajna animacja, słaby dubbing, żenujący humor - zresztą tak jak w komiksie. To ja już wolę Włatców Móch.
13-06-2008, 14:11
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,170
Liczba wątków: 67
Don Vito napisał(a):Nowy film Spike'a Lee - Już nie mogę się doczekać, wygląda bardzo obiecująco.
wygląda bardzo słabo - jak odpowiedź Lee na filmy Eastwooda: sami czarni, żadnych białych (poza nazistami i Włochami, których trzeba obronić). Jedynie co mnie tu zaciekawiło to motyw z przyszłości
13-06-2008, 20:15
Nowy
Cytat: jak odpowiedź Lee na filmy Eastwooda
Dla mnie to dodatkowa zachęta. Zresztą tak ten film miał wyglądać i było to wiadomo od samego początku.
14-06-2008, 11:39
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Slaby i ultrapromurzynski ten film sie wydaje. Subtelne nazwisko bohatera: Negron. "Ciekawe" zalozenie fabularne - pracownik poczty zabija kolesia. Ot, wyciaga gnata i zabija starego wroga. Tak jakby nosil pistolet do pracy czekajac na ten moment. Amerykanski czarni zolnierze dajacy kazania wloskiemu dziecku, ktore oczywiscie - jak kazde wloskie dziecko z okresu wspolpracy z niemieckimi nazistami - zna perfekcyjnie angielski. Co za fart, ze trafili na angielskojezyczna rodzine!
Zapowiada sie kolejna hurrapatriotyczna kila, tyle ze tym razem nie bedzie jej wolno krytykowac, bo zostanie sie posadzonym o rasizm - przynajmniej w ameryce.
14-06-2008, 12:59
Dużo pisze
Liczba postów: 456
Liczba wątków: 5
Dobrze Pan prawisz :) Mnie szczególnie rozbawiło sformułowanie "ultrapromurzynski", jak najbardziej trafne zresztą!
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |
14-06-2008, 13:29
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
Nowy Death Race
Zasadnicze pytanie: czemu nie ma żadnych ludzi do rozjeżdżania ?
Ale za to muza fajna.
14-06-2008, 14:27
Don Vito napisał(a):Dla mnie to dodatkowa zachęta. Zresztą tak ten film miał wyglądać i było to wiadomo od samego początku.
niestety do mnie takie murzyńskie pseudo-prawdy nie trafiają. Co innego Malcolm X (notabene wlekący się cholernie), co innego Band of Brothers tudzież inny film wojenny z murzynami, zamiast białych. Jeszcze 20 lat takich bredni i się okaże, że to waleczne narody Afryki wygrały II WŚ. Jeez.
Spike jest dobry jak kręci takie filmy jak Clockers czy Indside Man, względnie Mo Better Blues. Bo już np Do the Right thing jest bardzo męczący, jeśli idzie o slogany black power.
Hannibal napisał(a):Zasadnicze pytanie: czemu nie ma żadnych ludzi do rozjeżdżania ?.
możesz zgadywać :roll:
14-06-2008, 14:41
(+) (+)
Liczba postów: 1,590
Liczba wątków: 19
To było pytanie retoryczne :)
14-06-2008, 14:59
Talking Head
Gdyby nie seksi kobitki to bardzo by mi sie zwiastun DR podobal. Fajne efekty - tzn. nie widac ich.
14-06-2008, 15:48
Użytkownik
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 1
Mefisto napisał(a):Hannibal napisał(a):Zasadnicze pytanie: czemu nie ma żadnych ludzi do rozjeżdżania ?.
możesz zgadywać :roll:
Film ma R. Z relacji z test-screeningów wynika, że jest brutalny, więc nie za bardzo rozumiem waszych komentarzy. Krwi ani rozjeżdżania nie widać, bo to trailer nieopatrzony ograniczeniami wiekowymi i tyle. Choć oczywiście nie ma co oczekiwać jatki na skalę pierwowzoru, ale to wynika głównie z innej lokalizacji i poważniejszego podejścia.
Cytat:Fajne efekty - tzn. nie widac ich.
A to dlatego, że Anderson ograniczył CGI do minimum, a przynajmniej tak wynika z wywiadu z nim, które można przeczytać tu.
Szczerze mówiąc, wg. mnie zapowiada się to całkiem nieźle. :oops:
A tego zdaje się tu nie było? Babylon A.D.
http://themovingpicture.net/a-new-babylon-ad-trailer-hits
14-06-2008, 16:40
The_Bitcher napisał(a):Film ma R. Z relacji z test-screeningów wynika, że jest brutalny, więc nie za bardzo rozumiem waszych komentarzy. Krwi ani rozjeżdżania nie widać, bo to trailer nieopatrzony ograniczeniami wiekowymi i tyle. Choć oczywiście nie ma co oczekiwać jatki na skalę pierwowzoru, ale to wynika głównie z innej lokalizacji i poważniejszego podejścia.
a ja nie rozumiem Twojego - to, że film ma R wcale nie oznacza, że będą rozjeżdżani ludzie w takiej formie, jak to miało miejsce w grze. Strzelam, że będzie to może 2-3 przypadkowych kolesi plus jeszcze może jakiś, który cudem wydostatnie się z wraku własnego auta, ale nie zauważy nadjeżdżających przeciwników. Poza tym nic w trailerze nie daje widoków na to, że na terenie wyścigu w ogóle będą jacyś ludzie.
14-06-2008, 19:00
Talking Head
Mefisto, ty glisto :) , ten film nie jest adaptacja zadnej gry. :)
14-06-2008, 19:32
wiem, ale był inspirowany poprzednim filmem, na którego podstawie powstała gra, w której to ludzie służą za dodatkowy bonus :P
14-06-2008, 20:04
Użytkownik
Liczba postów: 66
Liczba wątków: 1
Po prostu twoja odpowiedź na post Hannibala brzmiała tak, jakby miała nam dać do zrozumienia, by spodziewać się kolejnego filmu wykastrowanego z przemocy. Może i to nadinterpretacja z mej strony, lecz bez względu na to:
Cytat:to, że film ma R wcale nie oznacza, że będą rozjeżdżani ludzie w takiej formie, jak to miało miejsce w grze.
Czy to źle? Przemoc w Carmaggedonie (domyślam się, że to o niego ci chodzi :P ) dziś prezentuje się raczej śmiesznie i kiczowato, a jako taka pasowałaby do silącego się (chyba...) na powierzchowny przynajmniej realizm remake'u jak pięść do nosa.
14-06-2008, 21:30
|