Trailery filmowe.
Zwiastun nowego filmu Proyasa. Lipnie, że w głównej roli Cage, do którego w ostatnich latach straciłem szacunek ale sama historia obiecująca.

Odpowiedz
Może nic wybitnego się nie zapowiada, ale jest szansa na konkretny film i Cage'a, który odbije się od dna.

Edit. Mój 42. post ;) Liczby jednak maja jakieś znaczenie (Autostopem przez galaktykę się kłania) ;)

Odpowiedz
wlasnie mialem wklejac :)
ci goscie mnie rozwalaja. kapitalny pomysl...

Odpowiedz

Odpowiedz
Pierwszy zwiastun do ekranizacji gry Max Payne

http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=22883
koronex1989

Odpowiedz
Tragedia ;/ Co to za komputerowe ptaszyska ?? , zero klimatu, bullet time wygląda jak jakaś tania kupa w slow motion a całość pachnie pg-13 ;] kolejny zmarnowany temat :evil:

Odpowiedz
te ptaszyska to pewnie związane z jakimiś wizjami czy halucynacjami; ogólnie zwiastun średni,gdzieś tam przewijała się we fragmentach Mona Sax(nawet podobna do tej z gry) a najlepszy to w tym zwiastunie jest utwór muzyczny

A czy mi sie tylko zdaje czy pojawiła się tutaj Olga Kurylenko??
koronex1989

Odpowiedz
Zalatuje mi to trochę klimatem "Sin city", głównie przez muzę, ale nie tylko chodzi też o ujęcia i pewną specyficzną stylizację na klimaty noir.

Odpowiedz
Sam 'zalatujesz klimatem Sin City':)

Wizualnie film zapowiada się na stosunkowo dobrze oddający stylizację gry (tak, owszem - to też było noir, Panie Detektywie. To był również komiks). Kilka dni temu ukończyłem obie części, moim zdaniem to co widać na zwiastunie jest dość wiernym przełożeniem. Skąd porównanie do Sin City? Cholera wie.
Tyler, wytłumacz.

Albo powiedz chociaż, czy znasz grę.

Odpowiedz
Żeby było jasne, nie był to ani zarzut z mojej strony, ani stwierdzenie, że jest to zrzynka z "Sin City", tym niemniej ile razy bym go nie oglądał, tak wciąż uparcie mam skojarzenia z pierwszymi zwiastunami tamtego filmu, którymi się tak jarałem swego czasu.

Dlaczego? Już w pierwszej scenie gdy Max schodzi na dno, wchodzi motyw muzyczny, który nieodparcie kojarzy mi się z tym z "Sin City". A sama scena zalatuje nieco klimatami epizodu z Marvem. W tle komentarz bohatera z offu o brudach miasta. Przeplatane wystylizowanymi ujęciami z jakimś bandziorem(łysy paker:), ciemną alejką i laseczką, gościem spoglądającym przez okno(z płatkami śniegu doprawiającymi klimat ujęcia), krwiście czerwonym szyldem wyróżniającym się w ogólnie stonowanej kolorystyce ujęć(a to nie jedyny taki efekt widoczny w zwiastunie, co też przywołuje w pamięci wiadomy zabieg z "Sin City") a wszystko to w takiej formie, że spokojnie mogłoby być zwiastunem sequelu SC, gdyby jeszcze bardziej zminimalizować ilość kolorowych elementów w ujęciach. I do tego jeszcze to ujęcie z sufitu na bohatera w pomieszczeniu z podłogą w szachownicę. Jeszcze bardziej stonować w nim kolorystykę, podkreślając żółć lampy i mielibyśmy ujęcie rodem z filmu Rodrigueza. Podobnie ze sceną gdy Max czeka na opryszka za tylnym wejściem do jakiegoś lokalu i w teatralny sposób daje mu w mordę. Tak więc nie twierdzę, że to jest jakiś plagiat czy kolejne "300", ale podobieństwa ze stylizacją filmu w klimacie ala "Sin City" tam widzę i musisz jakoś z tym żyć :)

Odpowiedz
Jak już mówiłem: gra stylizowana była podobnie jak powyższy zwiastun. A wszystko w czasach, kiedy o ekranizacji 'Sin City' nikt nawet nie myślał.

Odpowiedz
Nie wiem, jak wy, ale mi po obejrzeniu tego trailera wcale nie wydaje mi się, że walkirie (czy czym te pierzaste potworki są) były jedynie zwidami. Po pierwsze dlatego, że pojawiają się zbyt często i nie tylko Max je widzi, a po drugie, wysłuchajcie dialogów- "Devil is building his army. Max Payne is looking for something, that god wants to stay hidden."- zalatuje jakimś wątkiem paranormalnym, a to nie wróży za dobrze. Choć szczerze mówiąc, mi tam nigdy odstępstwa od pierwowzorów nie przeszkadzały, więc film pewnie zobaczę.

Odpowiedz
Nie zapominajcie że film dostał kategorie PG-13 ;]

Odpowiedz
D'mooN napisał(a):Jak już mówiłem: gra stylizowana była podobnie jak powyższy zwiastun. A wszystko w czasach, kiedy o ekranizacji 'Sin City' nikt nawet nie myślał.
No ok, ale jak zaś ja już mówiłem: nie miałem żadnej wiążącej się z tym pretensji względem zwiastuna. Po prostu wskazałem elementy które wywołały u mnie to skojarzenie. I nie ważne, że w grze było to prędzej, ważne, że w świecie filmu to "Sin City" było wcześniejszym projektem przedstawionym tak a nie inaczej i jako przede wszystkim kinoman, a nie gracz, porównałem to co widziałem w zwiastunie z tym co widziałem dotąd w świecie filmu. I wiadomo, gra była wcześniejsza, ale komiks był jeszcze przed grą, a przecież film jest w dużej mierze wprawionymi w ruch kadrami z tegoż.

D'mooN napisał(a):Nie zapominajcie że film dostał kategorie PG-13 ;]
Spokojna głowa, nie wątpię, że przy okazji każdego zdjęcia, trailera, spotu telewizyjnego, premiery kinowej i późniejszej DVD stałe grupa osób na tym forum będzie dbała o to, żeby nikt o tym nie zapomniał.

Odpowiedz
Odnośnie trailera Max Payne:
1. Minus za widok pokoju w domu Payne'a, gdzie na łóżku leży jego martwa żona- w grze wyglądało to lepiej, skąpane w jeszcze cieplejszych barwach, zalatujące kiczem amerykańskiego snu (jak sam swoje wcześniejsze życie opisywał Payne). W tej historii wszystko powinno być mocno kontrastowe, przerysowane do granic smaku. Tak się trochę czepiam.
2. Minus za głoś Payne'a. Whalberg w ogóle nie ma tego potężnego, nosowego głosu lektora z gry. Aż chciałoby się usłyszeć kogoś z głosem takim jak chociażby Gibson w "Payback" (wiem, że już była dyskusja o tym, że Gibson to wymarzony Payne, gdyby był młodszy. Dla mnie tylko z głosu pasował, bo Mel strzela czasami takie dziwne miny, które do Maxa mi w żaden sposób nie pasują. Wolałbym np. aktora, który grał w takim serialiku, co się zwał "Kameleon"- i głos miał, i wyglądał jak Payne).
3. Podobało mi się ujęcie strzelającego pistoletu.
4. Całkiem niezła stylizacja na ten charakterystyczny kolorowy noir znany z gry, chociaż to nadal nie to.
5. Jak już ktoś wspomniał, ten bullet time, to taki ubogi slow-motion rodem z tandetnych filmów Johna Woo (ten skok Payne'a przez drzwi: wtf?).
6. Czemu Payne ubrany jest tak jak jest. Czemu nie ma oldschoolowych bucików rodem z Max Payne 1 i hawajskiej koszuli. Payne w czarnym golfie? Max w najgorszą zimę w USA biegał w białym T-Shircie, wspomnianej koszuli i skórzanej kurtce- zalatywało tandetą, ale jakże fajną. To był tajniak skrzyżowany z włoskim macho-mafiozem.

Ogólnie poziom zwiastunu taki, jak zajawek Hitmana, którego nigdy nie oglądnąłem, bo wyglądało to bezpłciowo. Tutaj jest nieco lepiej, bo dali całkiem przyjemną muzykę. Poczekam na następny trailer i zobaczymy wtedy, czy podgrzeje trochę atmosferę.

Odpowiedz
Odpowiem na ostatnie z twoich pytan. Otoz Max nie biega w koszuli, bo jakby biegal w koszuli, to zaczeloby sie narzekanie, ze "ooo, taka pogoda a on w koszuli biega". Film to jednak inne medium niz gra i nie kazde rozwiazanie z gry przejdzie. Dlatego nikt nie narzeka, ze w grze Lara Croft biega po osniezonych gorach w krotkich spodenkach, ale jakby biegala tak w filmach, cos juz byloby nie teges.

Odpowiedz
http://youtube.com/watch?v=azZvtB35DUU
What Just Happened?

Robert De Niro
John Turturro
Bruce Willis
Stanley Tucci
Sean Penn

Reżyseria : Barry Levinson

Skopie dupę.

Odpowiedz
military napisał(a):Dlatego nikt nie narzeka, ze w grze Lara Croft biega po osniezonych gorach w krotkich spodenkach, ale jakby biegala tak w filmach, cos juz byloby nie teges.
Jeśli dobrze pamiętam, bodajże w pierwszej części filmowego gniota TR Jolie poruszała się po śnieżnej scenerii w nieprzyzwoicie cienkim, pseudozimowym wdzianku :wink:

Odpowiedz
Strummer napisał(a):http://youtube.com/watch?v=azZvtB35DUU
What Just Happened?

Reżyseria: Barry Levinson

wreszcie jakaś dobra informacja. nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon