03-10-2022, 20:14
|
Trailery filmowe.
|
|
Wyglada ok. Typowa laurka, ale tu raczej nie moglo powstac nic innego. Cala sprawa to tez przyklad tego pojebanego WASP rasizmu, ktory teraz odbija sie Amerykanom czkawka.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
05-10-2022, 13:03
Moja wersja TILLa, którą teraz kręcę z ziomkami, będzie trochę inna. Oto synek skazanego na śmierć podczas wojny za gwałty i morderstwo atakuje w sklepie białą kobietę. Gdy mąż dowiaduje się o całym zajściu, bierze kolegę i trzech murzynów i wszyscy jadą zlinczować gnoja.
05-10-2022, 13:27
Kto gra męża? Obsadziłeś się sam w roli protagonisty?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
05-10-2022, 13:29 (05-10-2022, 13:27)Mental napisał(a): Moja wersja TILLa, którą teraz kręcę z ziomkami, będzie trochę inna. Oto synek skazanego na śmierć podczas wojny za gwałty i morderstwo atakuje w sklepie białą kobietę. Gdy mąż dowiaduje się o całym zajściu, bierze kolegę i trzech murzynów i wszyscy jadą zlinczować gnoja. Wlasnie mialem pytac, jaka jest nie PC, niewikipediowa wersja tej sprawy? Kiedys o tym czytalem i z tego co kojarze to akurat mlody tam nic za bardzo nie zrobil - ot, mozliwe, ze chcial przycwaniakowac, ale to chyba tyle. Imo bialasy tutaj zjebaly w tej calej sprawie, podchwycil to wszystko uwczesny, socjo-polityczny zeitgeist i nie dalo sie tego zamiesc pod dywan.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
05-10-2022, 13:44
Według zeznań ofiary (#BelieveAllWomen) młody Murzyn zaatakował ją i próbował zgwałcić. Do dzisiaj kobieta podtrzymuje tamtą wersję wydarzeń. Z kolei w aucie, którym jechał Till na miejsce linczu, siedziało trzech czarnych mężczyzn. Oni też brali udział w jego skatowaniu, nigdy nie trafili przed oblicze wymiaru sprawiedliwości i po fakcie zniknęli z miasteczka. Zeznał to pod przysięgą główny świadek oskarżenia, Willie Reed. Pomijam tu taki drobny szczegół, że stary Tilla został skazany na śmierć za gwałt i morderstwo dwóch białych Włoszek podczas swojego pobytu w Europie. Ot, przypadeg.
05-10-2022, 14:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2022, 14:29 przez Mental.)
Tylko ta proba gwaltu w bialy dzien, w sklepie, w mocno bialym miasteczku, w tamtycj czasach ...no jakos niespecjalnie chce mi sie w to wierzyc. Moze przywiesniaczyl i podrywal w cwaniacki sposob, ale gwalt? No nie wiem, kobieta tez zeznawla, ze chwytal ja za rece i do niej zagadywal, nie bylo chyba slowa w jej zeznaniach, ze chcial ja zgwalcic - przy czym nie chce mi sie szukac i patrze tylko, co tam pisza na Wiki. Natomiast motyw trzech czarnych, ktorzy mieli brac udzial w linczu...no ciekawa sprawa, raczej tego w filmie nie pokaza. Sprawa ojca natomiast, raczej ciekawostka, bo ciezko powiazac ze sprawa - jasne, mozna sie z tym silowac, ale jezeli mlody nie mial historii napasci seksualnych to ciezko przelewac na niego winy ojca.
05-10-2022, 16:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2022, 21:08 przez Bucho.)
Hehe, i Broccoli jako producentka. To już sprawa kolejnego Bonda rozwiązana :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-10-2022, 16:42
Bucho, w jej wersji chciał ją wyruchać. A zaczęło się od wakandyjskich zalotów i na szczęście do niczego więcej nie doszło.
Natomiast sprawa ojca niby niezwiązana, ale jaki to musiał być zbieg okoliczności, żeby zlinczowali typa za próbę gwałtu, który okazał się być synem gwałciciela i mordercy. 05-10-2022, 16:44
Z tym, że tam gdzie Till został zlinczowany, nie mieszkał na stałe. Był tam na wakacjach u krewnych. A raczej dorwać się do takich newralgicznych informacji to było ciężko.
(05-10-2022, 16:15)Bucho napisał(a): Tylko ta proba gwaltu w bialy dzien, w sklepie, w mocno bialym miasteczku...jakos niespecjalnie chce mi sie w to wierzyc. Moze przywiesniaczyl i podrywal w cwaniacki sposob, ale gwalt?Też przyczyniam do wersji Bucha. Zwłaszcza, że akcja działa się na Południu, którzy mniej tolerowali Murzynów (mówiąc delikatnie). I z tego co czytałem, to baba wycofywała swe słowa (zresztą lincz na Tillu to dla wielu koronny argument przeciw "zawsze bezgranicznie wierzcie ofiarom"). I tak samo czytałem, że Tilla podpuścili czarni koledzy, by zrobił podryw na białasce. A ten, żeby nie wyjść na pizdę to zrobił to (14-latek zgadzający na jakieś głupstwa to nic nadzwyczajnego). No i w oczach białaski wyszedł na creepa (zwłaszcza, że cierpiał na jąkanie się). 05-10-2022, 18:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2022, 18:34 przez OGPUEE.)
Czytam to zeznanie, ktore wrzucił Mental i tak. Bankowo tak było. Bankowo 14 latek w Missisipi tak jawnie zaatakował białą kobietę mówiąc, że „i fucked white women before” mhm…
05-10-2022, 19:10
Jako guillty pleasure dla tych, co chcą wyłączyć komórki mózgowe po kolacji z nielubianymi krewnymi i nudnej pasterce? Why not? ;)
05-10-2022, 21:12
A ja chętnie rzucę na to okiem. I wydawało mi się, że ujrzałem tam znajomą twarz - sprawdziłem - i rzeczywiście - pani Griswold się tam pojawia.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
05-10-2022, 21:27 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Warto przeczytać, czyli polecamy filmowe artykuły | Jakuzzi | 191 | 52,259 |
24-12-2025, 03:16 Ostatni post: Bucho |
|
| Vlogi filmowe | smackey | 127 | 33,633 |
05-10-2025, 01:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ciekawe wywiady, rozmowy, wykłady filmowe | Gal Anonim | 50 | 18,392 |
13-09-2025, 13:48 Ostatni post: Mefisto |
|