Trailery filmowe.
Slepy, w oczekiwaniu na dwa powyzsze tytuly, lap tego malo znanego klasyka:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dzięki. Nie wiem jakim cudem, ale nie znałem tego. Na pewno sprawdzę.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
https://getyarn.io/yarn-clip/c7aaa937-440d-4acf-beee-723ca358ed4e

(12-01-2024, 16:42)al_jarid napisał(a):
(12-01-2024, 16:30)Bucho napisał(a): Dla mnie wczesne lata 2000 maja ciagle jeszcze posmak kina lat 90., od kryzysu 2008 nic nie jest juz takie jak bylo.

Gdzieś już to tutaj niedawno pisałem - dla mnie kino w swojej szczytowej formie było do 2005 włącznie. Pierwsza połowa lat dwutysięcznych (czy tak się na nie mówi?) to idealny moment przejścia, gdy filmy były technicznie wypasione jak nigdy wcześniej, a jednocześnie jeszcze nie stały się efekciarskimi wydmuszkami i zachowały duszę. Idealny moment na nakręcenie "Władcy Pierścieni". Trochę wcześniej i mógłby nie oddać spektakularności wizji Tolkiena. Trochę później i mógłby być pustym widowiskiem.

Niestety od razu w 2006 dostrzegłem spadek jakości filmów, który trwa do dzisiaj. "Kryzys 2008" to po prostu Twoje odczucia, że wtedy kino się zepsuło, czy obiektywnie zdarzyło się wtedy coś, co wpłynęło na jakość filmów?

Po 2008 roku Holly docisnelo pedal do dechy z polityka, tak jak zreszta cala kultura masowa - rasizm, bialy diablel, masowa imigracja, genderyzmy, infantylizacja spoleczenstwa itd. Kryzys trwal w latach 2007-2008, potem dla mnie juz nic nie bylo takie samo. Co do jakosci filmow to dla mnie takze spadek nastapil dopiero w 2008 roku. Taki 2006 byl bardzo dobry, gdzie tego roku pochodza produkcje, ktore uznaje za jedne z najlepszych jakie w zyciu widzialem (Apocalypto, Children of Men) i ogolnie bardzo dobre filmy w ogole (Miami Vice, The Fountain, Prestige, Departed, United 93); 2007 byl absolutnie zajebisty (Michael Clayton, TWBB, NCFOM, Zodiac), a rzeczony 2008 wlasnie to w porownaniu do dwoch poprzednich po prostu bieda z nedza. Nastepne lata nie bylo lepiej (z przeblyskami), a tak od 2012 wybucha supernova Marvela i jestesmy w roku 2024. Lepiej juz bylo.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Taki 2006 byl bardzo dobry, gdzie tego roku pochodza produkcje, ktore uznaje za jedne z najlepszych jakie w zyciu widzialem (Apocalypto, Children of Men) i ogolnie bardzo dobre filmy w ogole (Miami Vice, The Fountain, Prestige, Departed, United 93); 2007 byl absolutnie zajebisty

Pełna zgoda. W 2006 i 2007 wyszły dwa filmy, które są w pierwszej trójce moich ulubionych, mianowicie "Apocalypto" i "Rogue".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ekranizacja powieści Jaroslava Kalfara. Adam Sandler w roli... czeskiego astronauty, który rusza w samotną misję badawczą na kraniec Układu Słonecznego. W jej trakcie przechodzi kryzys związany z rozstaniem z żoną (Carey Mulligan). Pomaga mu... tajemnicze stworzenie, ukrywające się wewnątrz statku. W obsadzie także Kunal Nayyar, Lena Olin i Isabella Rossellini. Reżyserem filmu jest twórca serialu "Czarnobyl" - Johan Renck. Premiera 1 marca.

Odpowiedz
Słowo "czeski astronauta" w opisie automatycznie skojarzył mi się z tym:

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Trailer "Spacemana" wygląda ciekawie, choć obawiam się kolejnego sci-fi mierzącego wysoko, a ostatecznie wychodzącego na paździerz vide "Lucy in the Sky". W sumie ciekaw jestem głównie kolejnej poważnej roli Sandlera.

Odpowiedz
Orlando Bloom w roli mężczyzny po przejściach, który w miasteczku u podnóży Appalachów opiekuje się osieroconą siostrzenicą. Przeszłość daje o sobie jednak znać, gdy popada w konflikt z lokalną bandą i jej szefową (Andy MacDowell).

Ewan McGregor w roli ojca, który podczas podróży do Nowego Meksyku próbuje naprawić relacje z córką (w tej roli... prawdziwa córka aktora - Clara McGregor).

Odpowiedz
I cyk, kolejny horror na podst. Parowca Willie :) - The Return of Steamboat Willie:

Odpowiedz

Oho, kolejny film, o którym wcześniej nic nie słyszałem a zapowiada się bardzo interesująco.

Odpowiedz
Filmowa adaptacja "Księgi luster" Eugena O. Chiroviciego. Russell Crowe w roli zmagającego się z chorobą Alzheimera byłego detektywa wydziału zabójstw. Mimo problemów z pamięcią musi wrócić do sprawy sprzed lat. W obsadzie także Karen Gillan, Marton Csokas i Tommy Flanagan.

Reżyserski debiut Deva Patela (m.in. "Slumdog. Milioner z ulicy" i "Zielony rycerz"), który wciela się także w główną rolę - mężczyzny szukającego zemsty po latach. W obsadzie również Sharlto Copley i Sobhita Dhulipala. Wśród producentów m.in. Jordan Peele.

Odpowiedz
Hinduski John Wick jak nic :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nowy Guy Ritchie...

Odpowiedz
Wygląda jak fanfic oparty na Bękartach. Wizualnie typowa bida XXI wieku (Operation Fortune musiało być wypadkiem przy pracy) + wszystkie elementy składowe, których nie potrzebujemy, a których pewnie nie było w tej prawdziwej historii.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mi się podoba, no i widać, że Henry miał nie lada ubaw na planie. Chyba po raz pierwszy zagra szaloną rolę.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Mi też się podoba. Są flagi ze swastyką więc nie ma pseudocenzury narzuconej przez studio, a Cavill i Eiza wyglądają sympatycznie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
A grozila taka?! Pytam, bo przeciez Naziole to czolowka ulubionych lobuzow kina, a jak sie ich masowo morduje to juz w ogole tam w LA maja mokre rajtuzy.

Co do samego trailera to wyglada to wszystko...well:

I czy tylko ja wietrze finansowa klape?

Odpowiedz
(30-01-2024, 18:44)Bucho napisał(a): A grozila taka?! Pytam, bo przeciez Naziole to czolowka ulubionych lobuzow kina...

W filmach pewnie prędzej czy później będzie. Za to cenzura w grach już jest, nawet Hitlerowi wąsy usuwają bo wiadomo że wąs = zło :) 
https://edition.cnn.com/2018/08/10/europe/germany-video-games-nazi-symbols-intl/index.html

Odpowiedz
Ale w South Parku wszędzie swastyki. Zbieralem opaski
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon