Stały bywalec
Liczba postów: 12,507
Liczba wątków: 29
(03-04-2025, 20:25)ugh napisał(a): Aż jestem blisko podejrzeń, że to kolejny przykład utopienia i skompromitowania legendarnej postaci kina, bo jest białym mężczyzną.
Tak przypomnę, że Drebin nie znał hymnu narodowego :)
I zabił pięć niewinnych osób:
03-04-2025, 20:47
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,320
Liczba wątków: 29
(03-04-2025, 19:06)Pelivaron napisał(a): Naga broń
Zaśmialem sie tylko na OJ Simpsonie. Reszta żenua.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-04-2025, 21:22
Oskarmeister
Liczba postów: 6,838
Liczba wątków: 18
Jakoś to za nowocześnie wygląda, ale końcowy żart o Jezu zaśmiałem na głos xd
03-04-2025, 21:25
Dużo pisze
Liczba postów: 625
Liczba wątków: 0
Wiele trailer nie pokazał, bo tylko dwie sceny. Ujawnienie się Drebina żenujące, ale ten pokój ze zmarłymi tatusiami mocno w duchu Nagiej Broni - rozszerzenie sceny do granic absurdu + roast OJ-a na końcu, piękne. Także filmu jeszcze nie skreślam
03-04-2025, 21:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2025, 21:29 przez samuuel.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,457
Liczba wątków: 5
DNO I UPADEK NEESONA...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
03-04-2025, 21:31
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,256
Liczba wątków: 67
(03-04-2025, 20:45)Pitero napisał(a): A jednak to czego się obawiałem, czyli Neeson podrabia styl gry Nielsena.
W którym momencie niby? Siłą Drebina było to, że zawsze miał pokerową twarz i traktował siebie oraz swoją robotę serio, a wszelkie niedorzeczności wynikały po części z jego interakcji z rzeczywistością. A tutaj bohater już na wstępie przeskakuje rekina tak mocno, że podważa reguły świata przedstawionego, po czym patrzy wprost w kamerę i uśmiecha się. To jest tak żenujące, że głowa boli. I nieśmieszne zupełnie, bo zwyczajnie nie trafione.
03-04-2025, 23:17
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,200
Liczba wątków: 71
Dokładnie, siłą "Nagiej broni" i aktorstwa Nielsena było to, że on tę rolę grał jak najbardziej na poważnie, tylko spotykały go zupełnie niepoważne rzeczy i wplątywał się w kolejne, coraz to bardziej absurdalne sytuacje. Tutaj od razu Neeson i twórcy przełamują czwartą ścianą i pokazują, że kompletnie nie rozumieją skąd brał się komizm oryginalnego filmu.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-04-2025, 23:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2025, 23:31 przez slepy51.)
Dużo pisze
Jak usłyszałem o angażu Neesona to uznałem to za dobry wybór, bo mi się zawsze kojarzył nie-komediowo. Siłą Nielsena było przecież to, że wcześniej grał poważne role i w komediach ZAZ wykorzystał to doświadczenie do deadpan delivery. Niestety w trailerze widzę coś odwrotnego :(
Przynajmniej syna Drebina nie gra jeden z tych nieśmiesznych tłumoków z Kac Vegas. Pamiętam jak wcześniej przymierzano do roli Eda Helmsa
04-04-2025, 00:27
Stały bywalec
Liczba postów: 18,510
Liczba wątków: 148
ZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEW - NOWY/STARY Wes Anderson :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
07-04-2025, 15:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2025, 15:45 przez Pelivaron.)
Dużo pisze
Cumberbatcha zabawnie ucharakteryzowali.
Ogólnie to wiadomo, powtórka z rozrywki. O wiele chętniej przyjąłbym od Wesa kolejny film animowany :)
07-04-2025, 16:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2025, 17:39 przez samuuel.)
Stały bywalec
Liczba postów: 6,795
Liczba wątków: 6
Lubię Wesa, często mnie rozśmiesza a Fox, Moonrise i Grand Budapest uważam za filmy przynajmniej bardzo dobre, ale tego to mi się nawet nie chce do końca oglądać. On chyba nawet już ma stały zestaw dekoracji, które co najwyżej odmaluje na trochę inny kolor do kolejnego filmu.
07-04-2025, 17:34
Stały bywalec
Liczba postów: 13,329
Liczba wątków: 77
Co tam Wes, łapcie nowego Evansa z Hardym, Olyphatnem i Whitakerem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
07-04-2025, 19:40
Stały bywalec
Liczba postów: 10,276
Liczba wątków: 5
(07-04-2025, 16:09)samuuel napisał(a): Cumberbatcha zabawnie ucharakteryzowali.
Ogólnie to wiadomo, powtórka z rozrywki. O wiele chętniej przyjąłbym od Wesa kolejny film animowany :)
No niby tak, ale to wygląda akurat jak najfajniejsza iteracja tego samego od… Grand Budapest Hotel?
07-04-2025, 20:25
Stały bywalec
Liczba postów: 5,902
Liczba wątków: 6
Anderson na poważnie powinien zastanowić się nad powrotem do animacji. Taki przerywnik zdecydowanie przydałby mu się znowu w karierze, bo 3 jego ostatnie projekty (wliczam te krótkometrażówki dla Netflixa jako jedną rzecz), a z tym teraz to nawet 4, wyglądają jakby kręcił je back-to-back...
Grand Budapest Hotel przynajmniej dość mocno wyróżnia się inną kolorystyką na tle tego co obecnie kręci :/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
07-04-2025, 22:01
Dużo pisze
(07-04-2025, 20:25)Albertino napisał(a): (07-04-2025, 16:09)samuuel napisał(a): Cumberbatcha zabawnie ucharakteryzowali.
No niby tak, ale to wygląda akurat jak najfajniejsza iteracja tego samego od… Grand Budapest Hotel?
Może tak jest, ale podkreślę, że w kwestii animacji kupił mnie kompletnie, w kwestii filmów aktorskich już nie, więc te wszystkie trailery zlewają mi się w jedno ; ). No i Grand Budapest Hotel choć sympatyczny to mnie nie powalił, ale może zrobię nowe podejście do Wesa bo widzę, że dużo jego filmów jest na D+
Ten Amator zapowiada się nieźle, może nawet przejdę się do kina i zrobię double-feature z Księgowym 2, gdzie też gra Bernthal :P
07-04-2025, 23:28
Agent Putina
Liczba postów: 4,360
Liczba wątków: 21
Snappik napisał(a): Co tam Wes, łapcie nowego Evansa z Hardym, Olyphatnem i Whitakerem.
Zakurwisty trailer, chyba najbardziej oczekiwany przeze mnie film roku; nawet nie jestem wielkim fanem Evansa (Apostoł to mój ulubiony film jego autorstwa, czyli ten najmniej Evansowy obok miniatury z VHS).
Przy okazji, te trailery na kilometr zalatują niesłusznie zapomnianą Białą Nocą od żabojadów. Nocny klub, skorumpowany glina... nawet postać niebinarnej lasi z Shadow & Boner kojarzy się z "małoletnią" policjantką z francuskiego majstersztyka. Drugie skojarzenie to oczywiście Street Kings (skorumpowany glina, skośne gangusy etc.), ale to głownie wina Whitakera.
07-04-2025, 23:43
Stały bywalec
Liczba postów: 3,056
Liczba wątków: 8
(03-04-2025, 21:29)samuuel napisał(a): Wiele trailer nie pokazał, bo tylko dwie sceny. Ujawnienie się Drebina żenujące, ale ten pokój ze zmarłymi tatusiami mocno w duchu Nagiej Broni - rozszerzenie sceny do granic absurdu + roast OJ-a na końcu, piękne. Także filmu jeszcze nie skreślam
Rzeczywiście ten żart z ołtarzykiem ojców się udał, ale całościowo to nie wiem co sądzić o tym zwiastunie ani na plus, ani na minus nie jestem. Do końca nie wiedziałem skąd mam takie nijakie nastawienie i już znalazłem winowajcę. A jest nim Akiva Schaffer. Jest to twórca, którego podobał mi się dosłownie jeden film, czyli Chip i Dale, w stylu "Kto wrobił królika Rogera?". Akiva pracował przy Brooklyn 99 i zupełnie serial mi nie podszedł, najbardziej znana jego produkcja z Sambergiem, czyli Popstar to film z którym całkowicie się minąłem. Po prostu poczucie humoru Schaffera do mnie w ogóle nie trafia.
08-04-2025, 12:07
Stały bywalec
Nie wiem czy ktoś wrzucał, bo trailer pojawił się jakiś czas temu, ale to wygląda, jak coś co totalnie polubię i będę się bardzo dobrze przy tym bawił. Premierował się na Sundance, gdzie zebrał spoko recki. Nie wiedziałem, że czekam na taki film, a teraz już wiem.
09-04-2025, 22:32
Stały bywalec
Jedynkę oglądałem laaaata temu, będzie powód do powtórki ;)
10-04-2025, 12:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2025, 12:06 przez Pelivaron.)
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,200
Liczba wątków: 71
No, wygląda to tak jak można było się spodziewać, czyli jak rzadkiego rodzaju gówno. I od kiedy ten kasztan "The Breed" to kultowy klasyk?
Pelivaron napisał(a):Jedynkę oglądałem laaaata temu, będzie powód do powtórki ;)
Lepiej sobie obejrzyj film, z którego "The Breed" niemiłosiernie zżynał robiąc wszystko jakieś milion razy gorzej czyli rewelacyjny i niestety mocno zapomniany "The Pack" Roberta Clouse'a:
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-04-2025, 12:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2025, 12:24 przez slepy51.)
|