Trailery filmowe.
Jack Black znowu w dżungli? Czy on chce się licytować z The Rockiem na "dżunglowe" filmy?

Po zwiastunie zapowiada się kijowo.
Na szczęście stara "Anakonda" była słabiutka, więc nie mam sentymentu i nie czuję, że tym filmem robią krzywdę jakiejś dobrej marce.

Odpowiedz
Sam jesteś słabiutki ;) Pierwsza "Anaconda" (i zaznaczam, tylko oryginał z 1997 roku, reszta mogłaby nie istnieć) to bardzo fajny rozrywkowy animal attack ze świetnymi zdjęciami nieodżałowanego Billa Butlera (wiadomo, "Jaws"), rewelacyjną muzyką Randy'ego Edelmana (dziś takich zapadających w pamięć ost-ów już się nie pisze, w szczególności do tego typu filmów) i fenomenalnie przerysowaną rolą Jona Voighta (chyba moja jego ulubiona rozrywkowa kreacja). Do tego masz animatroniczne węże wykonane przez mistrza w tym fachu czyli Walta Conti (każdy z nich kosztował okrągły milion dolarów), które do dziś wyglądają dobrze i miejscami niezłe komputerowe efekty (w szczególności scena z wodospadem i finał) a i reżyseria Luisa Llosy też jest bardzo sprawna, bo gość już miał wcześniej doświadczenie w kręceniu w dżungli - dodatkowo film trwa tyle ile powinien i ogląda się go dziś dzień po prostu znakomicie. No i oczywiście choć jest mocno rozrywkowy i miejscami celowo głupiutki i przegięty, to od początku do końca podany jest totalnie na poważnie, co w dzisiejszych czasach byłoby nie do pomyślenia - czego przykładem ten żenujący zwiastun, który dziś wrzucili.

Wiadomo, nie wszystko w nim jest dobre czy też bardzo dobre, jest dużo rzeczy typowych dla lat 90-tych (choćby Ice Cube w roli Ice'a Cube'a), kilka scen czy efektów jest z dzisiejszego punktu widzenia trochę niedopracowanych lub kiepskich (najsłynniejszy przykład to pewnie cofnięta scena z wodospadem płynącym do góry ;)) ale dla mnie to modelowy wręcz przykład tego, jak taki film powinien wyglądać - po prostu idealna rozrywka dla fanów animal attack.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Była słabiutka już w 96 i pewnie jest słabiutka już teraz, tylko przy jeszcze gorszym kinie gatunkowym, które robi się obecnie robi wrażenie lepszej niż w rzeczywistości :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cóż, zapamiętałem ten film jako słaby i ze sztucznie wyglądającym wężem. Ale przyznam szczerze, że oglądałem to tylko raz i prawie na pewno było to jeszcze w poprzednim stuleciu. Nie mam pojęcia, czy teraz, będąc starszy o ćwierć wieku, odebrałbym ten film inaczej. Nigdy mnie nie korciło, żeby zrobić powtórkę.

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Była słabiutka już w 96 i pewnie jest słabiutka już teraz, tylko przy jeszcze gorszym kinie gatunkowym, które robi się obecnie robi wrażenie lepszej niż w rzeczywistości :)

Nie mogła być słaba już w 96 bo jest z 97 ;) Co kto lubi - dla mnie tak jak pisałem, to idealny rozrywkowy animal attack z kilkoma świetnymi patentami, dodatkowo bardzo sprawnie wykonany od strony formalnej. Powtarzam go sobie dosyć często i za każdym razem wchodzi równie dobrze :)

Dobra, dla odmiany wrzucę zwiastun filmu, który zapowiada się świetnie choć akurat ta druga zajawka mocno średnia:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(17-09-2025, 18:44)slepy51 napisał(a): Sam jesteś słabiutki ;) Pierwsza "Anaconda" (i zaznaczam, tylko oryginał z 1997 roku, reszta mogłaby nie istnieć) to bardzo fajny rozrywkowy animal attack ze świetnymi zdjęciami nieodżałowanego Billa Butlera (wiadomo, "Jaws"),

Jebało gównianym CGI a to było już 4 lata po "Parku Jurajskim". Dlatego nigdy nie mogłem brać tego filmu poważnie.
A to teraz... Cóż, moja teoria upadku kina sprawdza się z każdym kolejnym zwiastunem.

PS: chcesz kupić plakat? Bo jeszcze mam gdzieś ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar napisał(a):Jebało gównianym CGI a to było już 4 lata po "Parku Jurajskim". Dlatego nigdy nie mogłem brać tego filmu poważnie.

Jak pisałem, jest kilka scen gdzie CGI ewidentnie niedomaga ale jest też kilka świetnych jak ta z wodospadem czy w sumie większość w finale filmu, także bez przesady - nie jest to żaden ósmy cud świata ale z pewnością nie jest też taka tragedia jak w części drugiej czy tych kolejnych kręconych dla SyFy - jak na 1997 rok jest jak najbardziej w porządku, wystarczy porównać sobie z kilkoma innymi podobnymi filmami z tamtego okresu z podobnym budżetem jak "Relikt", "Lake Placid" czy o zgrozo "Piekielna głębia", w którym tylko animatroniczne rekiny (znowu od Walta Conti) wytrzymały próbę czasu.

shamar napisał(a):PS: chcesz kupić plakat? Bo jeszcze mam gdzieś ;)

Jak duży, w jakim stanie i za ile? ;)

Odpowiedz
Standardowy plakat kinowy. Bo nawet bylem na "Anakondzie" w kinie. Aczkolwiek plakat mialem z wypozyczalni ;)
Przypominam sobie o jego istnieniu raz na kilka lat. Muszę obadać jak się ma ale powinno byc niezle bo chyba nigdy go nie wieszalem.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Spoko, podrzuć na priv jak coś ;)

Odpowiedz
Akurat plakat był w pytkę, sam miałem :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
slepy51 napisał(a):jak na 1997 rok jest jak najbardziej w porządku, wystarczy porównać sobie z kilkoma innymi podobnymi filmami z tamtego okresu z podobnym budżetem jak "Relikt", "Lake Placid" czy o zgrozo "Piekielna głębia"
A ledwie dwa lata później wyszło Komodo i (względem CGI) łyknęło całą tą hałastrę bez popitki.
Najbardziej niedoceniany AA obok Dark Age.

Odpowiedz
A to pełna zgoda, zakładałem kiedyś nawet o nim temat - https://forumkmf.pl/Thread-Komodo-Michael-Lantieri-1999--2096 Jakby ktoś chciał sobie obejrzeć to chyba obecnie najlepsza możliwa wersja, bo do dziś niestety nie wyszedł nawet na Blu-ray:

Odpowiedz
(25-02-2025, 12:24)Pelivaron napisał(a): Ciekawe. Nowy film Rona Howarda "Eden" z naprawdę głośną obsadą: Daniel Bruhl, Vanessa Kirby, Sydney Sweeney, Jude Law i Ana de Armas, nie ma dystrybutora w USA, więc pojawił się... zwiastun z dubbingiem niemieckim bo zbliża się premiera u somsiadów :) Ponoć Ana de Armas kradnie film ;)

(17-09-2025, 18:44)slepy51 napisał(a): Sam jesteś słabiutki ;) Pierwsza "Anaconda" (i zaznaczam, tylko oryginał z 1997 roku, reszta mogłaby nie istnieć) to bardzo fajny rozrywkowy animal attack ze świetnymi zdjęciami nieodżałowanego Billa Butlera (wiadomo, "Jaws"), rewelacyjną muzyką Randy'ego Edelmana (dziś takich zapadających w pamięć ost-ów już się nie pisze, w szczególności do tego typu filmów) i fenomenalnie przerysowaną rolą Jona Voighta (chyba moja jego ulubiona rozrywkowa kreacja). Do tego masz animatroniczne węże wykonane przez mistrza w tym fachu czyli Walta Conti (każdy z nich kosztował okrągły milion dolarów), które do dziś wyglądają dobrze i miejscami niezłe komputerowe efekty (w szczególności scena z wodospadem i finał) a i reżyseria Luisa Llosy też jest bardzo sprawna, bo gość już miał wcześniej doświadczenie w kręceniu w dżungli - dodatkowo film trwa tyle ile powinien i ogląda się go dziś dzień po prostu znakomicie. No i oczywiście choć jest mocno rozrywkowy i miejscami celowo głupiutki i przegięty, to od początku do końca podany jest totalnie na poważnie, co w dzisiejszych czasach byłoby nie do pomyślenia - czego przykładem ten żenujący zwiastun, który dziś wrzucili.

Wiadomo, nie wszystko w nim jest dobre czy też bardzo dobre, jest dużo rzeczy typowych dla lat 90-tych (choćby Ice Cube w roli Ice'a Cube'a), kilka scen czy efektów jest z dzisiejszego punktu widzenia trochę niedopracowanych lub kiepskich (najsłynniejszy przykład to pewnie cofnięta scena z wodospadem płynącym do góry ;)) ale dla mnie to modelowy wręcz przykład tego, jak taki film powinien wyglądać - po prostu idealna rozrywka dla fanów animal attack.

Zgadzam się ze wszystkim, lubię wracać do tej produkcji i bawię się na niej za każdym razem tak samo dobrze jak w kinie na premierze. A co do remaku'/reebotu czy jak to nazwać to powiem pewnie coś niepopularnego, ale trailer mi się podobał, przede wszystkim pomysł na film, czyli ekipa filmowa leci zrobić remake Anakondy a w wyniku różnych zdarzeń sami wpadają w historię jak z filmu z Lopez:)

Odpowiedz
Gdyby wpadli w historię jak z filmu z Lopez to byłoby jeszcze pół biedy, ale oczywiście w dzisiejszych czasach wszystko musi być totalnie przegięte, przerysowane i wzięte w potężny cudzysłów, stąd też ta niby prawdziwa anakonda z drugiej części zwiastuna ma chyba ze 100 metrów długości bo sama jej głowa jest wielkości człowieka. W oryginale te węże były duże (odpowiednio 7,6 i 12 metrów) ale to wszystko było w ramach jeszcze jako takiego realizmu (pomijam oczywiście ich zachowanie, poruszanie się itp.) ale tutaj mamy już jakieś kosmicznej długości węże żywcem wzięte z jakiegoś "Mega" czy innego "Giant Snake vs. coś tam" rodem z SyFy.

Z podobnych zapowiedzianych już filmów dużo bardziej ciekawi mnie "Titan" no i pokazywany obecnie na Fantastic Fest "Primate" o morderczym szympansie, którego premierę w Stanach zapowiedziano na początek 2026 roku, który to zbiera zaskakująco dobre recenzje.

Odpowiedz

Odpowiedz
This looks fun!

Wreszcie zabawa starym konceptem. Bardzo fajnie to wygląda. No i na przyszłoroczne Halloween będzie wysyp par w kostiumach z filmu ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wygląda nawet spoko i jarałbym się, ale było sporo przecieków na temat problemów produkcyjnych i istnieje duże ryzyko, że zarżnęła to wytwórnia.

Odpowiedz
Na pewno wygląda to mniej zachowawczo niż wersja DelToro, więc za to plusik. Niestety jak wspomniał @Albertino - problemy. Podobno średnio wypadło na pokazach testowych i były jakieś reshooty :/

Co ciekawe... To miał być musical Ciekawe czy nadal nim jest.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nie wiem. Nie chcę oglądać strzelającego potwora Frankensteina i pościgów aut.

KURVA. Czy oni SERIO nie mają już co kręcić? Tylko po 150 razy to samo?

Odpowiedz
Wiele znanych nazwisk, a i tak obejrzę to przede wszystkim dla Jessie Buckley, która jest gwiazdą.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon