Trailery filmowe.
(15-10-2025, 09:31)marsgrey21 napisał(a): Don't say.

[Obrazek: tumblr_n5hw2eCv3P1qeib6go5_r1_250.gif]

Nie oglądałeś albo nie lubisz filmów Raimiego, bo to jest jego stylistyka co do joty, kicz, tandeta, wszystko zamierzone.

Kreskowkowosc jego filmow ma rozne wymiary i poziomy, gdzie kolejne wrzutki ze Spajdermenow mijaja sie z celem, w kontekcie tego, co widzimy w trailerze.

Oczywista komiksowosc Spidermana >>> groteskowy, ejtisowy korpo-cymbal. Co moze uratowac te postac to rzeczywiscie jakas przemiana i odwrocenie rol, o ktorych pisze Snappik.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
W przypadku pająków Raimiego, to nie kwestia komiksowości, tam dostajemy żywcem wyjęte karykaturalne ujęcia rodem z Evil Dead, dlatego piszę, że w tym trailerze nie ma nic nadzwyczajnego poza Raimim który wszystko wyolbrzymia, to tylko pretekst pod film.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ok, ale ujecia ujeciami, postacie postaciami.

Poza tym dyskusja jest jalowa, bo Raimi moze miec swoj styl i ten styl czasem moze dzialac, czasem moze nie dzialac, w zaleznosci od kontekstu. I przynajmniej w trailerze groteskowosc tego szefa nie poelga na stylu, ale na istocie tej postaci. I jak to lykasz to spoko, ja uwazam, ze jest zenujace i nie w taki sposob, jak rezyser zamierzal. Imo lepiej by to dzialalo, gdyby to nie byl chamski szef-burak, ale
doofus-szef burak, albo nawet spajdermanowy J. Jonah Jameson. Jezeli juz Raimi chce sie bawic w kiczowate wyolbrzymienia na wpol zartem, na wpol serio. Tylko znowu, rozmawiamy o trailerze, bo licze, ze tu bedzie jednak cos wiecej.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

No i to w końcu jest taki animal attack, jakie chciałbym oglądać a nie te wszystkie śmieszkujące pseudo komedie ubrane w horrorowe ciuszki, bo na horror ludzie pójdą do kina. Animatroniczny szympans wygląda super, fajnie pobawili się z oświetleniem a i jakieś zalążki ciekawych patentów tutaj widać. Jaram się.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Oglądając ten zwiastun nie byłem pewien czy małpa jest komputerowa, czy to kukła, czy człowiek w kostiumie. Ostatecznie nie ma to dla mnie znaczenia. Ważne, że wygląda przekonująco. Sam punkt wyjścia, czyli wściekły szympans mordujący ludzi automatycznie skojarzył mi się z "Nope" Peele'a. Ciekawe czy ten film posłużył za inspirację dla twórców "Primate".

Odpowiedz
Raczej smutna historia szympansa Travisa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ano, nawet ten pierwszy tizerek z telefonem to jest wprost nawiązanie do tego:

Odpowiedz
(02-10-2025, 14:36)Pelivaron napisał(a):

Oglądam sobie właśnie ten dokument (jestem po dwóch z pięciu odcinków) i to naprawdę świetna rzecz, polecam mocno. 

Odpowiedz

Jedynka bardzo dużo "czerpała" z "Godzilli" Emmericha i kilku innych starszych monster movies, dwójka widzę bardziej idzie w przegięcie ostatnich obrazków z monsterverse i neonowy klimacik "Godzilla vs. Kong". Nawet będzie napierdalanka dobrego trolla ze złym - na grafice promującej też się zbytnio nie kryją z tym, co tym razem kopiują :)

Odpowiedz
Ten film już był :)

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Tak szczerze, to dziwne, że nikt jeszcze nie wpadł na pomysł zrobienia Kaiju Movie z naszym uśpionym rycerzem z Giewontu.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Thor, Hulk i Kobieta Kot w jednym filmie.

Odpowiedz
I Joker:D
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jest też Nick Nolte, więc Hulk i Absorbing Man mogą sobie urządzić rematch.

Odpowiedz
Avengers 101

Odpowiedz
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, a nie znalazłem tematu z filmografią Abla Ferrary. Przyznam szczerze, że nie slyszałem o tym filmie w ogole. Początkowo myślałem że to jest nowy film z Anyą Taylor Joy, bo Zoe Lund (w ogóle jej nie kojarzę) do niej podobna. A w czasie oglądania zwiastuna, że to jakiś zaginiony klasyk od De Palmy.

Odpowiedz
Bill Skarsgård, Al Pacino ,Cary Elwes i reżyser Gus Van Sant . 100% pozytywnych przy 30 recenzjach na rotten.

Odpowiedz
(16-09-2025, 14:38)slepy51 napisał(a):

Nowy film o słynnej japońskiej jednostce 731, która podczas II wojny przeprowadzała różne ciekawe eksperymenty na ludziach.
Było już kilka filmów o tej jednostce.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(29-10-2025, 09:07)Diaz napisał(a): 100% pozytywnych przy 30 recenzjach na rotten.

Obecnie to bardziej ostrzeżenie niż zachęta.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon