Trailery filmowe.
Wiksy Ann Lee to ciekawa historia do opowiedzenia współcześnie, tak tylko to tu zostawię, z Wiki:

Ann Lee (właściwie: Ann Lee-Standley, ur. 29 lutego 1736 w Manchesterze, zm. 8 września 1784 w Watervliet) – angielska reformatorka religijna, założycielka grupy religijnej szejkersów, uznana przez współwyznawców za "żeńską manifestację" Boga.

Stworzyła wyjątkowe wyznanie protestanckie, łączące antyseksualizm z komunizmem chrześcijańskim i równouprawnieniem kobiet.

Odpowiedz
O! I tu zdjęcia mogę pochwalić. Są co prawda naleciałości kompa tu i ówdzie, ale ogółem wygląda to jak film, a nie gra wideo.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Marv - zapowiada się słodki film, naprawdę takie to ciepłe i fajne, choć lepiej nie oglądać całego trailera bo streszcza film. Fajny motyw z zerwaniem, ale jednak utrzymywaniem kontaktu byleby psieci się nie załamały i oczywiście podejrzewam jak cała fabuła będzie wyglądać, ale serducho w tym widać. No i Cox i Deschanel są fajni

Odpowiedz
Trailer do Marty'ego fajny, mimo podkładu z dupy i Chalameta naśladującego mimikę Sandlera z Uncut Gems. Mimo wszystko, bankowo będzie to ten lepszy film Safdiego z 2025.

Odpowiedz
(11-11-2025, 21:14)samuuel napisał(a): Marv - zapowiada się słodki film, naprawdę takie to ciepłe i fajne, choć lepiej nie oglądać całego trailera bo streszcza film. Fajny motyw z zerwaniem, ale jednak utrzymywaniem kontaktu byleby psieci się nie załamały i oczywiście podejrzewam jak cała fabuła będzie wyglądać, ale serducho w tym widać. No i Cox i Deschanel są fajni
Mam totalnie odwrotne wrażenie. To jest jakiś millenial shit, dla ludzi, którzy mają psiecko zmiast dziecka. Kiedyś jak był film o psie to on był dodatkiem do rodziny - jak Beethoven, Bingo czy Lassie. Dzisiaj robi za dziecko przy rozwodzie. WTF is this shit?!
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(12-11-2025, 13:39)Corn napisał(a): Kiedyś jak był film o psie to on był dodatkiem do rodziny - jak Beethoven, Bingo czy Lassie. Dzisiaj robi za dziecko przy rozwodzie. WTF is this shit?!
Czyli film dobrze oddaje współczesne czasy, tak? To pretensje do czasów, a nie do scenarzysty, który opowiada o realnych zjawiskach :P

Odpowiedz

Nowy Gore Verbinski. Zwiastun interesujący, słyszałem też kilka opinii z różnych festiwali i zapowiada się ciekawie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(12-11-2025, 13:49)simek napisał(a):
(12-11-2025, 13:39)Corn napisał(a): Kiedyś jak był film o psie to on był dodatkiem do rodziny - jak Beethoven, Bingo czy Lassie. Dzisiaj robi za dziecko przy rozwodzie. WTF is this shit?!
Czyli film dobrze oddaje współczesne czasy, tak? To pretensje do czasów, a nie do scenarzysty, który opowiada o realnych zjawiskach :P
A bo uważam, że to po prostu powinno być obśmiewane, a nie normalizowane. Sam mam kilka koleżanek, które obchodzą urodziny psów i podpisują zdjęcia „x urodziny synka”. Mnie to wykręca z zażenowania, a sam jestem psiarzem.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(12-11-2025, 13:39)Corn napisał(a): Dzisiaj robi za dziecko przy rozwodzie. WTF is this shit?!

W Relikcie drugi protagonista, policjant, narzekał że w trakcie rozwodu żona pozbawiła go prawa do ich wspólnego psa :).

I też kojarzę jakąś komedię sprzed koło dziesięciu lat, gdzie główny bohater się rozstawał i jego była utrudniała mu widzenie z psem.

Odpowiedz

Odpowiedz
(12-11-2025, 13:39)Corn napisał(a):
(11-11-2025, 21:14)samuuel napisał(a): Marv - zapowiada się słodki film, naprawdę takie to ciepłe i fajne, choć lepiej nie oglądać całego trailera bo streszcza film. Fajny motyw z zerwaniem, ale jednak utrzymywaniem kontaktu byleby psieci się nie załamały i oczywiście podejrzewam jak cała fabuła będzie wyglądać, ale serducho w tym widać. No i Cox i Deschanel są fajni
Mam totalnie odwrotne wrażenie. To jest jakiś millenial shit, dla ludzi, którzy mają psiecko zmiast dziecka. Kiedyś jak był film o psie to on był dodatkiem do rodziny - jak Beethoven, Bingo czy Lassie. Dzisiaj robi za dziecko przy rozwodzie. WTF is this shit?!
No niby tak, ale nie widzę tutaj takiej psychozy żeby robili mu urodziny itp., a fajnie, że powstaje film o tym, że parka jednak się nie rozstaje mimo, że Onety i Newsweeki im ciągle tłuką do głów że zmieńcie partnera bo już minął kwartał. Chociaż to nie wiadomo jak film się faktycznie skończy, ale na bank to musi być feel good movie na święta, przecież nie może być wszystko w tych czasach subwersją...

--
A na Verbinskiego zawsze chętnie, chociaż jak dla mnie aż nazbyt to śmieszkowe w porównaniu z jego poprzednimi produkcjami, gdzie jednak nie było 100% komedii a były momenty poważne, gdzie dało się odczuć powagę wydarzeń i stawkę. No ale Rockwell bardzo fajny

Odpowiedz
(12-11-2025, 21:06)OGPUEE napisał(a): W Relikcie drugi protagonista, policjant, narzekał że w trakcie rozwodu żona pozbawiła go prawa do ich wspólnego psa :).

I też kojarzę jakąś komedię sprzed koło dziesięciu lat, gdzie główny bohater się rozstawał i jego była utrudniała mu widzenie z psem.

Panie, to już w Kompanii braci było ;)

Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nowy Verbinski wygląda jak coś, co po pierwszym weekendzie zarobi 3,4 mln dolarów i zostanie spisane szybko na straty -> sprzedane na streaming. 

Z drugiej strony to jakaś niesprawiedliwość dziejowa, że gość nie został wchłonięty przez jakiegoś Netflixa żeby kręcić te wszystkie wysoko-budżetówki typu Electric State. Dzięki niemu te filmy byłyby lepsze.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Z drugiej strony jego filmy byłyby gorsze gdyby miał kręcić pod Netflixem.

Niestety jego produkcje były wtopami - Jeździec Znikąd był kolosalnym fiaskiem finansowym a Lekarstwo na życie zarobiło 26 milionów przy budżecie rzędu 80 milionów. Cud, że najnowszy film wejdzie do kin, życzę mu jak najlepiej, bo chciałbym więcej

Odpowiedz
Nie no.. Z karierą Verbinskiego stały się dziwne rzeczy. Kumam, że po tych flopach rzucono go gdzieś w kąt, ale żeby taki czas "gość od Piratów..." przebywał na wygnaniu?

On już kilka lat temu miał szanse na powrót, było na tapecie kilka projektów z Netflixem, a mimo to żaden z nich nie wypalił. 
Coś tutaj jest ewidentnie nie tak. Albo z branżą, albo z nim. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Odpowiedz

Trzeba natomiast pochwalić raz na ruski rok polskiego dystrybutora - "Wujowy Dwór".

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Nie wiem czy potrzebuję "Wuthering Heights" inne niż w wykonaniu Kate Bush ale kurde, ładnie to wygląda.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon