Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
No a jak mają mówić? Skoro potrafią przybrać formę pojazdów, to tym bardziej przefiltrować swój język tak by brzmiał jak angielski :D
Zresztą to blockbuster również dla młodszej widowni, jak Ty to sobie wyobrażasz, że amerykańskie masy miałyby czytać napisy?!
01-04-2007, 20:38
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
myślałem o innej formie komunikacji... no chyba nie będą gadać po angielsku? to będzie śmieszne w trzy dupy :) wyobrażacie sobie Megatrona, który rozmawia ze swoimi ziomkami in inglisz? :) już na samą myśl robi się żenująco. bardzo bym chciał, żeby dobre roboty milczały - to byłoby kapitalne. widzę to tak: koleś coś tam mówi do autobota, a ten tylko reaguje na głos, bez angielskiej repliki w stylu: "Nie ma sprawy, wsiadaj" albo "Fajnie tu sobie żyjecie na tej Ziemi, nie powiem".
kurde, Bay chyba posiada resztki zdrowego rozsądku. a jesli nie on, to przynajmniej Spielberg :)
01-04-2007, 20:41
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Mierzwiak napisał(a):Zresztą to blockbuster również dla młodszej widowni, jak Ty to sobie wyobrażasz, że amerykańskie masy miałyby czytać napisy?!
No zawsze mógł ten film zrobić Gibson :D To by była dopiero jazda :)
01-04-2007, 20:45
Banned
Roboty BĘDĄ mówić po angielsku, tak samo jak w kreskówce której i tak w życiu nie widziałem. Zatrudniać Hugo Weavinga tylko po to, żeby bełkotał bez sensu?
Chociaż rozumiem Cię, też mam pewne obawy co do tego że one w ogóle mówią. Zobaczymy.
Great Gonzo napisał(a):No zawsze mógł ten film zrobić Gibson :D To by była dopiero jazda :)
Tia, antysemickie wojny robotów :twisted:
01-04-2007, 20:45
Ambasador białej rasy
no tak, zapomniałem, że zatrudnili wielką gwiazdę do podkładania głosu... mam jak najgorsze przeczucia - Bay zawsze chodził na łatwiznę, wygląda na to, że i tym razem pójdzie po najmniejszej linii oporu. angielski i po problemie.
to prawda, że w kreskówce mówili po angielsku, ale to była kreskówka, a tutaj mamy film.
01-04-2007, 20:48
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mental, Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków, a ty oczekujesz cudów. :) O ile w przypadku AVP mogę się zaakceptować twierdzenie, że nieważne jaki jest komiks - film musi spełnić pewne warunki (np. brak otwartych przestrzeni - choć nie zgadzam się z tym), to w przypadku Transformiaków... No ludzie, tu są roboty, one się biją - to ekranizacja kreskówki i komiksu, w których to mówiły po angielsku i gdzie niemal nie było przemocy...
01-04-2007, 21:50
Stale zapracowany olewacz
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 11
Mierzwiak napisał(a):Z trailera nie może też wynikać chronologia filmu - np. trailer "Spider-Mana 3" to zwyczajne streszczenie..
Zapuść sobie trailer "The Invisible" czy jakoś tak.
01-04-2007, 22:01
Banned
Widziałem hops, domyślam się nawet jak się skończy.
Mental, jeśli nierozrywkowe sceny okażą się syfiaste, trzeba będzie zrobić "Transorfmers: Only Action Cut" :D
01-04-2007, 22:05
Cytat:myślałem o innej formie komunikacji... no chyba nie będą gadać po angielsku?
Oczywiście że będą.
Cytat:wyobrażacie sobie Megatrona, który rozmawia ze swoimi ziomkami in inglisz? :)
oczywiście: "you're a fool starscream"
Cytat: już na samą myśl robi się żenująco
Może tobie.
Cytat: bardzo bym chciał, żeby dobre roboty milczały
Nie po to zatrudnili Cullena żeby Optimus milczał, tylko po to żeby gadał tym samym głosem co w kreskówce.
Cytat: - to byłoby kapitalne.
to byłoby gówniane :twisted: TFy zawsze gadały po angielsku (nawet na Cybertronie :lol: ) i kropka :P
Military napisał(a):Mental, Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Mental > Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Mental > Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Military napisał(a):w których to mówiły po angielsku i gdzie niemal nie było przemocy...
Cóż, w serialu faktycznie prawie nikt nie ginie (prawie: patrz Dark Awakening) ale obejrzyj jeszcze raz TF:TM i poczytaj jakieś komiksy.
w TF:TM - masakra Autobotów na promie włącznie z dobijaniem leżących strzałem z bliska przez Megatrona (Wheel Jack, Trailbreaker, Ironhide, Brawn, Prowl & Ratchet > R.I.P. więcej ich już nie spotykamy, za to w jednym odcinku są ich pamiątkowe pomniki czy coś w tym stylu, a to byli istotni bohaterowie w 2 pierwszych sezonach - przypominam, że to kreskówka), śmierć całej planety pożartej przez Unicrona, śmierć Kranixa w basenie z Sharkticonami, śmierć Optimusa Prime, śmierć Ultra Magnusa (dobra to się nie liczy bo go naprawili) śmierć autobotów we wnętrznościach Unicrona.
W jednym z komiksów zostaje ubitych kilkadziesiąt TFów i nie jest to jedyny i wyjątkowy przypadek, o komiksowej walce z Unicronem w której giną masowo nie tylko TFy ale i ich ludzkie komponenty (Zarak) paleni, miażdżeni i rozrywani na strzepy nawet już nie będę wspominać.
Deckard > możesz skasować swojego posta dopóki nikt na niego nie odpowiedział.
Teraz już nie możesz :P
Ale ja mogę. :)
Mod.
02-04-2007, 00:19
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Gieferg, ta przemoc... to tak, jakbyś oglądał toster niszczący toster. :) Nigdy nie odbierałem tego w kategoriach "przemocy".
02-04-2007, 07:00
Ambasador białej rasy
Gieferg/military napisał(a):Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
może dla was...
prostą i niezbyt inteligentną rozpierdzielanką dla dzieciaków są komiks i kreskóweczka. Transformery jako takie to materiał na coś znacznie, znacznie grubszego. ale cóż - jakie oczekiwania widowni, takie filmy na ekranie...
02-04-2007, 15:27
Nowy
Liczba postów: 472
Liczba wątków: 6
Oj, komiksy też bywały ostre... Śmierć, tortury, zdrady, a wcale maniakiem serii nie jestem i zapewne znam zaledwie ułamek...
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
02-04-2007, 15:56
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Wlasnie, skoro to taka prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciakow, to ciekawe czemu niektorym tak slina cieknie w stosunku do tego tytulu? :P
02-04-2007, 18:01
Banned
Bo w środku jesteśmy dzieciakami spragnionymi prostej, niezbyt inteligentnej napierdzielanki? TAK!
02-04-2007, 18:08
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
Jakuzzi napisał(a):Wlasnie, skoro to taka prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciakow, to ciekawe czemu niektorym tak slina cieknie w stosunku do tego tytulu? :P
A czy może być coś fajniejszego od wielkich, rozpieprzających otoczenie robotów które zmienimają się w pojazdy? Nie 8)
Btw. z tego co wyczytałem na wiki to większość robotów została pokazana w zwiastunach i spotach, ot taka ciekawostka.
get ready for suprise...
02-04-2007, 18:40
Stały bywalec
Niezbyt inteligentna rozpierdzielanka - tak.
Dla dzieciakow - nie. :P
02-04-2007, 20:16
Ambasador białej rasy
Jakuzzi, chyba pomału zaczynasz kumać, o co mi chodzi :)
przy czym ja nie nie uważam, że jest to niezbyt inteligentna bajka dla dzieci. albo inaczej: film NIE POWINIEN BYĆ w ten sposób kręcony, z myślą o 13-sto latkach, bo TFy to materiał na cholernie mózgojebną masakrę. a jeśli ktoś chce się przenieść do przeszłości, by posmakować dzieciństwa, niech idzie na karuzelę albo do jakieś innej tanzbudy :)
wkurzają mnie ci (nawet nie wiecie, ile mnie kosztowało zrezygnowanie z przekleństwa :)), którzy oczekują od tego filmu powtórki z "Dnia Niepodległości" albo BB. osobiście nie spodziewam się niczego ponad wakacyjną rozrywkę, ale to nie oznacza, że akceptuje taki stan rzeczy. powiem dosadniej: totalnie nie zgadzam się na konformistyczne zaniżanie jakości filmów w imię zaspokojenia pragnień "komiksowej widowni". do kina chodzą też inni ludzie (np. mój staruszek :)) i jeśli będzie się im serwować domowe przedszkole, wówczas machną ręką, odsyłając TFy w niebyt. (fani komiksów i tak mają to w dupie - dla nich liczy się wyłącznie jakaś abstrakcyjna "zgodność", film natomiast obchodzi ich o tyle, o ile odtwarza w najdrobniejszych szczegółach kolejność obrazków w komiksie).
ps. napierdzielanka tak, bez dwóch zdań - ale kto powiedział, że naiwna i mało inteligentna?
02-04-2007, 22:03
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Cóż, wariant "ID4" jest według mnie najbardziej prawdopodobny, i jeśli film będzie utrzymany w takiej stylistyce i jednocześnie będzie trzymał wysoki poziom to będę kontent. Szczerze mówiąc nie znam się na Transformakach, ale ich widok od razu narzuca raczej lightowo-wakacyjne podejście do tematu.
02-04-2007, 22:20
Ambasador białej rasy
dla mnie ID4 to koszmar: jeśli miało być parodystycznie, to wyszła parodia niezamierzona, jeśli nie-parodia, to już sam nie wiem co.
02-04-2007, 22:22
Stały bywalec
Mental napisał(a):Jakuzzi, chyba pomału zaczynasz kumać, o co mi chodzi :)
Dlaczego pomalu? Od poczatku kumam o co ci chodzi. ;)
Szkopul w tym, ze twoje oczekiwania zwyczajnie nie pokryja sie (jesli nie bedzie przesada takie pewne stwierdzenie) z gotowym filmem. To nie tylko ludzie oczekuja powtorki z ID4. Wszystko po prostu wskazuje (trailery, zapowiedzi, nazwiska tworcow), ze sam film taka powtorka bedzie. I oczekiwania nie maja tu nic do rzeczy. ;)
02-04-2007, 22:45
|