Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers (2007)
No a jak mają mówić? Skoro potrafią przybrać formę pojazdów, to tym bardziej przefiltrować swój język tak by brzmiał jak angielski :D

Zresztą to blockbuster również dla młodszej widowni, jak Ty to sobie wyobrażasz, że amerykańskie masy miałyby czytać napisy?!

Odpowiedz
myślałem o innej formie komunikacji... no chyba nie będą gadać po angielsku? to będzie śmieszne w trzy dupy :) wyobrażacie sobie Megatrona, który rozmawia ze swoimi ziomkami in inglisz? :) już na samą myśl robi się żenująco. bardzo bym chciał, żeby dobre roboty milczały - to byłoby kapitalne. widzę to tak: koleś coś tam mówi do autobota, a ten tylko reaguje na głos, bez angielskiej repliki w stylu: "Nie ma sprawy, wsiadaj" albo "Fajnie tu sobie żyjecie na tej Ziemi, nie powiem".

kurde, Bay chyba posiada resztki zdrowego rozsądku. a jesli nie on, to przynajmniej Spielberg :)

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Zresztą to blockbuster również dla młodszej widowni, jak Ty to sobie wyobrażasz, że amerykańskie masy miałyby czytać napisy?!
No zawsze mógł ten film zrobić Gibson :D To by była dopiero jazda :)

Odpowiedz
Roboty BĘDĄ mówić po angielsku, tak samo jak w kreskówce której i tak w życiu nie widziałem. Zatrudniać Hugo Weavinga tylko po to, żeby bełkotał bez sensu?

Chociaż rozumiem Cię, też mam pewne obawy co do tego że one w ogóle mówią. Zobaczymy.

Great Gonzo napisał(a):No zawsze mógł ten film zrobić Gibson :D To by była dopiero jazda :)
Tia, antysemickie wojny robotów :twisted:

Odpowiedz
no tak, zapomniałem, że zatrudnili wielką gwiazdę do podkładania głosu... mam jak najgorsze przeczucia - Bay zawsze chodził na łatwiznę, wygląda na to, że i tym razem pójdzie po najmniejszej linii oporu. angielski i po problemie.

to prawda, że w kreskówce mówili po angielsku, ale to była kreskówka, a tutaj mamy film.

Odpowiedz
Mental, Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków, a ty oczekujesz cudów. :) O ile w przypadku AVP mogę się zaakceptować twierdzenie, że nieważne jaki jest komiks - film musi spełnić pewne warunki (np. brak otwartych przestrzeni - choć nie zgadzam się z tym), to w przypadku Transformiaków... No ludzie, tu są roboty, one się biją - to ekranizacja kreskówki i komiksu, w których to mówiły po angielsku i gdzie niemal nie było przemocy...

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Z trailera nie może też wynikać chronologia filmu - np. trailer "Spider-Mana 3" to zwyczajne streszczenie..
Zapuść sobie trailer "The Invisible" czy jakoś tak.

Odpowiedz
Widziałem hops, domyślam się nawet jak się skończy.

Mental, jeśli nierozrywkowe sceny okażą się syfiaste, trzeba będzie zrobić "Transorfmers: Only Action Cut" :D

Odpowiedz
Cytat:myślałem o innej formie komunikacji... no chyba nie będą gadać po angielsku?
Oczywiście że będą.

Cytat:wyobrażacie sobie Megatrona, który rozmawia ze swoimi ziomkami in inglisz? :)
oczywiście: "you're a fool starscream"

Cytat: już na samą myśl robi się żenująco
Może tobie.
Cytat: bardzo bym chciał, żeby dobre roboty milczały
Nie po to zatrudnili Cullena żeby Optimus milczał, tylko po to żeby gadał tym samym głosem co w kreskówce.
Cytat: - to byłoby kapitalne.
to byłoby gówniane :twisted: TFy zawsze gadały po angielsku (nawet na Cybertronie :lol: ) i kropka :P

Military napisał(a):Mental, Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Mental > Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Mental > Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków
Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków

Military napisał(a):w których to mówiły po angielsku i gdzie niemal nie było przemocy...
Cóż, w serialu faktycznie prawie nikt nie ginie (prawie: patrz Dark Awakening) ale obejrzyj jeszcze raz TF:TM i poczytaj jakieś komiksy.
w TF:TM - masakra Autobotów na promie włącznie z dobijaniem leżących strzałem z bliska przez Megatrona (Wheel Jack, Trailbreaker, Ironhide, Brawn, Prowl & Ratchet > R.I.P. więcej ich już nie spotykamy, za to w jednym odcinku są ich pamiątkowe pomniki czy coś w tym stylu, a to byli istotni bohaterowie w 2 pierwszych sezonach - przypominam, że to kreskówka), śmierć całej planety pożartej przez Unicrona, śmierć Kranixa w basenie z Sharkticonami, śmierć Optimusa Prime, śmierć Ultra Magnusa (dobra to się nie liczy bo go naprawili) śmierć autobotów we wnętrznościach Unicrona.
W jednym z komiksów zostaje ubitych kilkadziesiąt TFów i nie jest to jedyny i wyjątkowy przypadek, o komiksowej walce z Unicronem w której giną masowo nie tylko TFy ale i ich ludzkie komponenty (Zarak) paleni, miażdżeni i rozrywani na strzepy nawet już nie będę wspominać.

Deckard > możesz skasować swojego posta dopóki nikt na niego nie odpowiedział.
Teraz już nie możesz :P

Ale ja mogę. :)
Mod.

Odpowiedz
Gieferg, ta przemoc... to tak, jakbyś oglądał toster niszczący toster. :) Nigdy nie odbierałem tego w kategoriach "przemocy".

Odpowiedz
Gieferg/military napisał(a):Transformers to przecież prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciaków

może dla was...

prostą i niezbyt inteligentną rozpierdzielanką dla dzieciaków są komiks i kreskóweczka. Transformery jako takie to materiał na coś znacznie, znacznie grubszego. ale cóż - jakie oczekiwania widowni, takie filmy na ekranie...

Odpowiedz
Oj, komiksy też bywały ostre... Śmierć, tortury, zdrady, a wcale maniakiem serii nie jestem i zapewne znam zaledwie ułamek...
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Wlasnie, skoro to taka prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciakow, to ciekawe czemu niektorym tak slina cieknie w stosunku do tego tytulu? :P

Odpowiedz
Bo w środku jesteśmy dzieciakami spragnionymi prostej, niezbyt inteligentnej napierdzielanki? TAK!

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Wlasnie, skoro to taka prosta, niezbyt inteligentna rozpierdzielanka dla dzieciakow, to ciekawe czemu niektorym tak slina cieknie w stosunku do tego tytulu? :P
A czy może być coś fajniejszego od wielkich, rozpieprzających otoczenie robotów które zmienimają się w pojazdy? Nie 8)

Btw. z tego co wyczytałem na wiki to większość robotów została pokazana w zwiastunach i spotach, ot taka ciekawostka.
get ready for suprise...

Odpowiedz
Niezbyt inteligentna rozpierdzielanka - tak.
Dla dzieciakow - nie. :P

Odpowiedz
Jakuzzi, chyba pomału zaczynasz kumać, o co mi chodzi :)

przy czym ja nie nie uważam, że jest to niezbyt inteligentna bajka dla dzieci. albo inaczej: film NIE POWINIEN BYĆ w ten sposób kręcony, z myślą o 13-sto latkach, bo TFy to materiał na cholernie mózgojebną masakrę. a jeśli ktoś chce się przenieść do przeszłości, by posmakować dzieciństwa, niech idzie na karuzelę albo do jakieś innej tanzbudy :)

wkurzają mnie ci (nawet nie wiecie, ile mnie kosztowało zrezygnowanie z przekleństwa :)), którzy oczekują od tego filmu powtórki z "Dnia Niepodległości" albo BB. osobiście nie spodziewam się niczego ponad wakacyjną rozrywkę, ale to nie oznacza, że akceptuje taki stan rzeczy. powiem dosadniej: totalnie nie zgadzam się na konformistyczne zaniżanie jakości filmów w imię zaspokojenia pragnień "komiksowej widowni". do kina chodzą też inni ludzie (np. mój staruszek :)) i jeśli będzie się im serwować domowe przedszkole, wówczas machną ręką, odsyłając TFy w niebyt. (fani komiksów i tak mają to w dupie - dla nich liczy się wyłącznie jakaś abstrakcyjna "zgodność", film natomiast obchodzi ich o tyle, o ile odtwarza w najdrobniejszych szczegółach kolejność obrazków w komiksie).

ps. napierdzielanka tak, bez dwóch zdań - ale kto powiedział, że naiwna i mało inteligentna?

Odpowiedz
Cóż, wariant "ID4" jest według mnie najbardziej prawdopodobny, i jeśli film będzie utrzymany w takiej stylistyce i jednocześnie będzie trzymał wysoki poziom to będę kontent. Szczerze mówiąc nie znam się na Transformakach, ale ich widok od razu narzuca raczej lightowo-wakacyjne podejście do tematu.

Odpowiedz
dla mnie ID4 to koszmar: jeśli miało być parodystycznie, to wyszła parodia niezamierzona, jeśli nie-parodia, to już sam nie wiem co.

Odpowiedz
Mental napisał(a):Jakuzzi, chyba pomału zaczynasz kumać, o co mi chodzi :)

Dlaczego pomalu? Od poczatku kumam o co ci chodzi. ;)
Szkopul w tym, ze twoje oczekiwania zwyczajnie nie pokryja sie (jesli nie bedzie przesada takie pewne stwierdzenie) z gotowym filmem. To nie tylko ludzie oczekuja powtorki z ID4. Wszystko po prostu wskazuje (trailery, zapowiedzi, nazwiska tworcow), ze sam film taka powtorka bedzie. I oczekiwania nie maja tu nic do rzeczy. ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon