07-10-2010, 10:59
|
Transformers: Dark of the Moon (2011)
|
|
Ciekawe jak przetłumaczą to w Polsce :grin:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
W waszyngtonie właśnie trwają zdjęcia i poznajemy jeden szczegół fabuły w poniższym filmiku- SPOILER
http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Ods%C5%82aniamy+tajemnic%C4%99+%22Tranformers+3%22-66052 Dla tych, którym nie chce się tego oglądać: Robi się ciekawie:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 15-10-2010, 22:00
Fabuła:
Cytat:The Autobots Bumblebee, Ratchet, Ironhide and Sideswipe led by Optimus Prime, are back in action, taking on the evil Decepticons, who are determined to avenge their defeat in 2009âs Transformers Revenge of the Fallen. In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S. and Russia, and once again human Sam Witwicky has to come to the aid of his robot friends. Thereâs new characters too, including a new villain in the form of Shockwave, a longtime âTransformersâ character who rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth. Czyli innymi słowy brak fabuły. Znowu. A to ci niespodzianka! : ) 19-10-2010, 00:11
Podejrzewam, że konwersja będzie stosowana przy scenach najbardziej dynamicznych, a spokojniejsze sceny będą kręcone kamerami 3D. Bay gdzieś tam kiedyś jęczał, że przy dynamicznych scenach kamery 3D są za ciężki i nie poręczne. Widać, że ze studiem poszli na kompromis.
Ciekawe co z tego wyjdzie.
Directed by James "THE KING" Cameron 21-10-2010, 20:50 Danus napisał(a):Podejrzewam, że konwersja będzie stosowana przy scenach najbardziej dynamicznych, a spokojniejsze sceny będą kręcone kamerami 3D. Bay gdzieś tam kiedyś jęczał, że przy dynamicznych scenach kamery 3D są za ciężki i nie poręczne. Widać, że ze studiem poszli na kompromis. Ale to się mija z celem. Przecież powinni dążyć do najlepszych efektów 3D w scenach akcji, a nie w dialogach. A nie osiągnie ich inaczej niż kamerą 3D. Zresztą ponoć kamery Camerona można spokojnie zarzucić na ramię i z nimi biegać. To kamery IMAX są strasznie nieporęczne. Chyba, że coś pomieszałem... 22-10-2010, 01:06
http://uk.movies.ign.com/articles/112/1129218p1.html
Cytat:"What you can expect is more comedy than we've ever had before" di Bonaventura revealed. He also told us a little bit about character development. "You can expect bigger action sequences than we've ever had before and you can expect a different character through-line for our lead because he's a little bit older and Rosie's a little bit older - there's a maturity there that didn't exist before. He's moved on to a new stage in his life with a job, and that's an interesting rite of passage, so I think it has the emotional elements that people are expecting of the movie, but they've moved forward in time, if you would." :neutral: Z ROTF usunąłem 20 minut, ciekawe czy tu bedzie trzeba wyciąć godzinę... 22-10-2010, 11:27
Pierwsze transformersy jeszcze przetrwałem. ROTF oglądałem z miną a'la "wtf" i nie dotrwałem do końca - wyłączyłem bodaj w okolicach piramid. Jeśli "trójka" ma być "dwójką, tylko bardziej" to ja dziękuję.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
22-10-2010, 20:02
Pozwoliłem sobie usunąć parę postów które w dwóch słowach- były żałosne. Przypominam, że to jest forum filmowe, a temat o Transformers jest jego częścią. Osoby które nie mają nic mądrego do powiedzenia w tym miejscu oprócz- "kupa" niech lepiej tu w ogóle nie wchodzą. Reszta która podnieca się na widok słowa kupa, lub Ci którzy prorokują masowe awaryjne wypróżnianie żołądka podczas seansu niech zachowają swoje błyskotliwe uwagi dla siebie.
To, że jest to temat o niezbyt mądrej fabularnie serii filmowej nie znaczy, że można robić syf zasypując zabawnymi wśród dzieciarni PG-13 postami, obnażając swój poziom intelektualny, pokazując jak bardzo jeszcze umysłowo jest się niedojrzałym do obcowania wśród społeczności internetowej. Następne posty typu "kupa" w jakimkolwiek temacie w działach które pilnuję spotkają się z moją ostrą reakcją w postaci ostrzeżenia. Rzekłem, to tyle.
Directed by James "THE KING" Cameron 22-10-2010, 20:36 Don Vito napisał(a):Zresztą ponoć kamery Camerona można spokojnie zarzucić na ramię i z nimi biegać. To kamery IMAX są strasznie nieporęczne.Też chyba o tym słyszałem, ponoć w ten sposób sam Cameron zachwalał te wynalazki. Niestety innego zdania est Bay który twierdzi, że kamery 3D są za ciężkie i mało poręczne, co przeszkadza w jego agresywnym kręceniu scen akcji.
Directed by James "THE KING" Cameron 22-10-2010, 20:41
Pamiętajcie, że Cameron kręci sceny akcji, na których wszystko widać. Bay lubuje się w ekranowym burdelu CGI + od czasu do czasu slow motion na twarz jakiegoś aktora/aktorki.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
22-10-2010, 20:53
1) A może niektóre ujęcia 3D filmują kamerami trójwymiarowymi IMAX? Wiem, że sto lat temu były one cholernie cięzkie, i nie mam pojęcia co się zmieniło.
2) A może twórcy pragną zaoszczędzić trochę forsy i czasu na mozolnym dopasowywaniu transformerów do nakręconego w 3D tła np. prawdziwego budynku? W "Avatarze" było to o tyle proste, że większość ujęć to w 100% CGI, a Bay kręcił będzie na ulicach. 3) Prawdopodobnie ekipia woli też nie ryzykować utraty niektórych kamer - Bay filmuje chociażby z kamerą w zderzaku pojazdu, który czołowo uderza w inny - tak było w dodatkach. Możliwe że TE kamery są cholernie drogie.... Połowa to brednie, ale nic innego do głowy mi nie przyszło :razz: 22-10-2010, 22:24 Cytat:a Bay kręcił będzie na ulicach. Zdjęcia są już prawie na ukończeniu więc czas przyszły trochę nie na miejscu :P No i nie wiem czy jeśli bede miał wybór nie wybiorę seansu w 2D bo 3D mnie nie kręci, widziałem w tej postaci tylko Avatara i jakoś nie chce mi się dopłacać za tego rodzaju "atrakcje". 23-10-2010, 11:15
http://wiadomosci.fdb.pl/14170-skomplikowane-3d-w-transformers-3
i już wiadomo dlaczego kręcą 1/4 filmu w 2D. Kamery 3D są cięzkie i nieporęczne. "Niezbyt dobrze radzą sobie w dynamicznych scenach akcji". Hmm... Cameron twierdził co innego, więc może Bay filmuje w super slooooooooooooooooooooooow motion, a tego kamery Fusion nie mają tak rozwiniętego jak klasyczny sprzęt? Albo wszyscy kłamią :mrgreen: 24-10-2010, 12:30
- tu macie kamery Cameron / Pace, każdy sobie oceni czy to wygodne czy nie :)
cytaty filmiku "F*ck it we'll fix it in post." 24-10-2010, 12:34
Dzięki za filmik
24-10-2010, 13:54
Świetny filmik reportaż z planu, oraz fantastyczny teaserowy plakat:
http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+%22To+b%C4%99dzie+najlepsza+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+Transformers%22-66636
Directed by James "THE KING" Cameron 30-10-2010, 23:54
Fantastyczny plakat? Wali taką amatorką, że nie była nawet potrzebna wypowiedź Baya żeby się domyślić, że to fake, niemniej:
Michael Bay napisał(a):Total fake poster. The story logline is also a misdirect. tyle w temacie. A co w filmiku takiego świetnego bo nie zauważyłem (może wybuchy?), zauważyłem za to jak idiotyczne miny stroi nastepczyni Megan Fox, ciekawe czy w samym filmie też bedzie się tak prezentować :roll: Swoją droga tak patrząc po raz kolejny na to jak Shia zapieprza trzymając lasencję za rękę, a w tle wybuchy i dzielni amerykańscy żołnierze, zaczynam mieć dośc, nawet pomimo tego że pierwsze Transformers zalicza się wciąż do moich ulubionych filmów. 31-10-2010, 00:05 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,678 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,475 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,596 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,989 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,868 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) | Danus | 529 | 100,893 |
23-06-2009, 16:13 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler