Cytat:Fani Percy JacksonaKto taki? :)
06-01-2014, 16:23
|
True Detective [HBO]
|
|
Powiem tak, po obejrzeniu pierwszego odcinka - każda scena w tym serialu ocieka zajebistością i naprawdę ciężko mi uwierzyć, że coś może tutaj pójść nie tak. Zapowiada się nam perełka absolutna.
Aktualnie rządzi: ja
13-01-2014, 13:15
Potwierdzam. Jest co najmniej bardzo dobrze, wciąga, ciekawi, intryguje, McConaughey i Harrelson są cudowni, a klimat będący creepy i weird kupił mnie od razu. Chcę jeszcze.
13-01-2014, 17:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2014, 21:51 przez raven.second.)
Potwierdzam. Jest bardzo dobrze. Klimat, fascynujące zagadka morderstwa z okultyzmem w tle, interesujący bohaterowie, świetnie zagrani, wizualnie to też jedna z najlepszych rzeczy w TV i tylko mam nadzieję, że nie pojawi się wątek pedofilski, bo tego zbyt wiele ostatnimi czasami:D
No i jeszcze ciekawy zabieg z akcją, która toczy się równolegle w różnych czasach. 14-01-2014, 00:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2014, 00:37 przez patyczak.)
Jak tu nie wierzyć w miłość od pierwszego wejrzenia. Chyba znalazłem serial, który zastąpi mi moje koffane BB, chociaż na krótki czas, ale wypełni pustkę w sercu. Ten serial aż ocieka zajebistością, klimatycznie genialny, choć mam nadzieję, że będzie jeszcze "ciężej i duszniej". Niby oklepany temat, ale to HBO i z utartych schematów oraz klisz potrafią zrobić arcydzieło, a wiadomo, że inspiracje czerpie się od najlepszych.
Gra McConaughey i Harrelson to największa możliwa pólka. McConaughey jest wręcz hipnotyczny, ale po Dallas Buyers Club to chyba stanie się u niego normą. Już po pierwszym odcinku mogę śmiało powiedzieć, że jest to obecnie najlepsza produkcja emitowana w TV. Będzie deszcz nagród za rok, jeśli nic nie schrzanią po drodze, a nie ma powodu myśleć, że mogą schrzanić. No i cały dzień chodzi za mną czołówka - coś PIĘKNEGO !!! Luizjana - chcę tam mieszkać "Ja nie sypiam, ja tylko śnię" - walnę chyba sobie to w podpis :] 14-01-2014, 18:55
McConaughey jest przekozak. Wolę go w wersji z 2010 roku niż w 1995, ale i tak przechuj! Zapowiada się coś wielkiego. Moja ulubiona scena z pierwszego odcinka: przesłuchanie Charlie'ego Lange:
- Nie chcę łatki kabla. - Nie rób jaj. To Avoyelles. Obóz dla skautów. Posiedziałbyś w Angoli. I tak się dziwię, że macie tu Bractwo Aryjskie. 14-01-2014, 21:27
Elegancja pierwszy odcinek! To pewne, że w ewentualnym kolejnym sezonie będą zupełnie inni bohaterowie?
14-01-2014, 22:05
Ja obejrzę całość w maratonie, nie chce mi się czekać tydzień na nowe odcinki - lubię dać się wkręcić, a jak widać i słychać, jest w co :)
14-01-2014, 22:12
Fajny ten pilocik, ale zachwyty trochę na wyrost. Jestem zaintrygowany, ale nie oszukujmy się - dość smętnie póki co. Potencjał jest duży. I nie... nie wiem jak można skojarzyć Woody'ego z Wilsonem :)
15-01-2014, 12:51
Mam uczucia podobne do Cravena. Jest bardzo dobrze, ale zachwycony raczej nie jestem. Chyba, że aktorstwem McConaugheya.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-01-2014, 13:03
Smętnie? Czego oczekiwaliście, pierdolnięcia już w pierwszym odcinku? Zaczęli dopiero sprawę, poznaliśmy głównych bohaterów, wykonanie na zajebiście wysokim poziomie, zachęca do sięgnięcia po kolejne odcinki. Wszystko jest tak jak trzeba i bym chciał.
15-01-2014, 13:15
To jest świetnie zagrane i zrobione, ale póki co fabuła w ogóle mnie nie interesuje, postaci są mi zupełnie obojętne i jakoś szczególnie oryginalnie też mi to nie wygląda. Oczywiście będę oglądał, ale póki co nie widzę powodów do zachwytu.
Nie przeczę jednak, że ma to ogromny potencjał. Chciałbym jednak, aby w kolejnych odcinkach było odrobinę (jak już pisali poprzednicy) mniej smętnie w kwestii nastroju, bo do przesady już wiele nie brakuje. 15-01-2014, 13:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2014, 14:08 przez Albertino.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| True Detective - SEZON DRUGI [HBO] | Bogdan | 686 | 125,053 |
31-03-2018, 19:08 Ostatni post: Kuba |
|
| Dirk Gently's Holistic Detective Agency (NETFLIX) | Indroman | 3 | 3,051 |
28-09-2017, 12:51 Ostatni post: Gal Anonim |
|
| True Blood | Mental | 76 | 20,126 |
04-08-2013, 00:16 Ostatni post: Red |