http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
06-04-2013, 01:41
|
Ulubieni aktorzy
|
|
ulubione widmo Sonny'ego
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-04-2013, 01:41
Samuel L. Jackson przypomniał ludziom dlaczego jest zajebisty :)
http://mashable.com/2013/05/31/samuel-l-jackson-troll/ 01-06-2013, 15:40
Brando, Waltz, Bale, Miller, Trejo, Holoubek, Madsen, Bardem.
Najbardziej nie lubię Ala Pacino, Willisa oraz Stathama.
Chaczeridi, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Apr 2013.
01-06-2013, 16:02
Do panteonu "Bogów kina" zaliczę nade- i przede wszystkim tych, którzy już odeszli: Bogart, Wayne, McQueen, Marvin, Scheider. Tutaj komentarze są zbędne...
Z tych, którzy wciąż czynnie uprawiają proceder zwany aktorstwem: Pacino & De Niro - obaj za całokształt; ale głównie za koncert pt. "Heat" Kenneth Branagh - za "szekspirowskie" role Kyle MacLachlan - za wszystko co stworzył razem z D.Lynchem Dustin Hoffman & Gene Hackman & Anthony Hopkins - za całokształt karier Kevin Spacey - głównie za American Beauty i Se7en Bill Murray & Dan Aykroyd - odpowiednio za Ghostbusters & Ghostbusters/Blues Brothers oraz mnóstwo innych - autentycznie śmiesznych - ról komediowych Janusz Gajos & Marek Kondrat - wzór "aktora" jeżeli chodzi o nasze polskie klimaty oprócz nich wyróżnienia dla takich postaci jak: Vincent Cassel; Jake Gyllenhaal; Jamie Foxx; Mel Gibson; Michael Fassbender; Michael Shannon; Christpher Walken; Benicio Del Toro; Marcin Dorociński i wielu inych których pominąłem...
Do Bats Eat Cats ? ? ?
01-06-2013, 20:54
Moim ulubionym aktorem jest zdecydowanie Denzel Washington. Zaraz za nim są np. J. Phoenix, M. Fassbender oraz J. Statham ;)
01-06-2013, 21:12
Alez sie scierwol ujaral :) co to za lasia, bo stopki ma smakowite (ok)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
29-08-2013, 21:18
Kocham Jackmana, pozdro. :)
http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24353571 (29-08-2013, 21:18)Bucho napisał(a): Alez sie scierwol ujaral :) co to za lasia, bo stopki ma smakowite (ok)Sunny Ozell:
03-10-2013, 23:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2013, 23:24 przez Gal Anonim.)
EJ, TYPY! SŁUCHAJCIE, CO ODKRYŁEM! :D Kumacie, że ci dwaj panowie sa spokrewnieni? Są kuzynami! (Jak ktoś nie wie to pan po lewej gral Ethana w serialu LOST - nazywa sie William Mapother!)
17-10-2013, 21:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2013, 21:42 przez Gal Anonim.)
W ogóle jaaaaa bohater grany przez Cruise'a w serii Mission: Impossible ma na imię Ethan.
#MozgRozjebany 17-10-2013, 21:44
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-11-2013, 15:29
Do połowy listy myślałem że to lista uchodźców z Izraela. No i nie ma Michaela Douglasa który grał Batmana. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-11-2013, 17:52 RDJ trochę pocisnął. Świetne wykonanie.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
15-01-2014, 19:58
Dla odmiany, zamiast aktorskich heavyweightów, wrzucę kilku lubianych przeze mnie, drugoplanowych character actors. Warto w temacie wrzucić trochę kolesi, którzy nie są na tyle popularni, by przyciągać ludzi do kin samym nazwiskiem, ale którzy mimo tego mają to ciężkie do zdefiniowania "coś", w swojej charyzmie, przez które zapamiętuje się ich twarze i dobrze się ich ogląda. Kilku aktorów, którym "dobrze z ryja patrzy".
Pierwsi lepsi, na szybko wyciągnięci z głowy: ![]() David Morse. Jeden z moich ulubionych character actors. Facet ma tę specyficzną charyzmę, dzięki której jest zarówno sympatyczny i budzący zaufanie, jak i fizycznie onieśmielający. Taki typ co to równie spokojnie może zagrać dobrodusznego ojca w obyczajówce, jak i twardego gliniarza, który to najpierw zmierzy cię wzrokiem z góry, a potem podczas przesłuchania rozbije Ci twarz o stół. Zawsze z przyjemnością mi się go ogląda. ![]() Tom Sizemore. Powiedzieć, że facetowi dobrze z ryja patrzy, to lekkie nieporozumienie, bo koleś ma taką aparycję, ze uciekałbym z baru, w którym bym się na niego natknął. Ale gość ma zajebistą charyzmę ulicznika, w dodatku taką, która wybija się 100% naturalnością, gdzie często nawet u uznanych twardzieli kina, wieje trochę udawaną manierą. Zresztą nie musi grać totalnego kozaka jak w Heat, ta jego szorstkość udziela się nawet w dużo spokojniejszych postaciach, które w sumie nic specjalnego na ekranie nie robią i w filmach po prostu "są", a mimo tego zdecydowanie zapadają w pamięć (patrz - jego rola w Szeregowcu for example). Szkoda, że przećpał szczyt kariery. ![]() William Fitchner Nie jestem w stanie wytłumaczyć mojej sympatii do tego kolesia. Aparycję ma raczej odrobinkę szczurzą, co przekłada się na jego karierę, bo znany jest głównie chyba z ról cwaniaków w garniakach. Ale cholera z jakiegoś powodu lubię tę mordę. Kolejny gość, który nawet jak nie ma niczego ponadprzeciętnego do zagrania i po prostu "jest", to jednak wzbudza sympatię. Jego występ jako poczciwy sierżant operatorów Delta Force w BHD, był chyba moją ulubioną postacią wśród tej super mocnej ensable cast, mimo że w sumie nic teoretycznie specjalnego tam nie pokazał.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
02-10-2014, 22:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2014, 01:59 przez Proteus.)
Proteus, dobre typy. Podpisuję się pod wszystkimi trzema. Niby nie grają pierwszoplanowych ról, ale bez nich filmy sporo by straciły. Szkoda tylko, że dwaj pierwsi jakoś ostatnio na uboczu.
BTW, Sizemore, jak dla mnie idealnie sprawdziłby się w roli kierowcy ciężarówki:) No, jakoś tak go widzę w siarkowanym, przepoconym podkoszulku, z fajkiem w ustach, za fajerą jakiegoś zdezelowanego grata, którym musi kierować chłop z niemałą krzepą, bo wspomagania kierownicy brak. p.s. Morse może być drugim kierowcą;P Coś w stylu "Sorcerer". Dodam jeszcze, że Morse i Fitchner z początku należeli u mnie do kategorii "Znana gęba - nieznane nazwisko". i tak David Morse w latach 90'tych w moich kręgach funkcjonował jako "kumpel Edka", bo w Twierdzy, pierwszym filmie, w którym go zauważyłem, grał prawą rękę Eda Harrisa. Natomiast William Fichtner na podobnej zasadzie (pierwszy obejrzany z nim film) był po prostu "ślepym z kontaktu"... 03-10-2014, 18:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2014, 19:14 przez Gemini.) Proteus napisał(a):Tom Sizemore. Pełna zgoda. A charyzma ulicznika pewnie stąd, że urodził się w Detroit :) Dla mnie bardzo podobnym aktorem jest Peter Greene - pojawił się w pilocie "Justified" na 5 minut, a i tak był najlepszy (w całym sezonie). Pracował jako drobny diler narkotykowy w NYC, potem jako taksówkarz, więc niejako "przesiąknął" miastem. Etatowy bad guy lat 90-tych, najbardziej znany z roli Zeda-gwałciciela w "Pulp Fiction". Generalnie koleś grałby we wszystkich moich filmach. ![]() 10-10-2014, 23:05 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Zapomniani aktorzy | Snuffer | 244 | 55,524 |
20-05-2026, 02:16 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ulubieni reżyserzy | Tyler Durden | 280 | 59,046 |
26-04-2026, 23:35 Ostatni post: Bucho |
|
| Aktorzy, którzy was odrzucają | military | 250 | 65,615 |
09-02-2026, 11:06 Ostatni post: Corn |
|
| Zajebiści aktorzy dalekiego planu | Mental | 51 | 20,163 |
25-01-2026, 14:58 Ostatni post: Bucho |
|
| Aktorki i aktorzy ktorych spotkalismy osobiscie | wiking | 303 | 68,527 |
13-11-2023, 15:42 Ostatni post: Kryst_007 |
|
| najprzystojniejsi aktorzy;) | deina | 257 | 76,255 |
09-11-2022, 14:12 Ostatni post: Reno |
|
| Najnudniejsi aktorzy/aktorki | Mierzwiak | 4 | 3,339 |
06-04-2015, 01:17 Ostatni post: Gaahl |
|
| Look-alikes czyli aktorzy i aktorki, którzy mają swoich sobowtórów w Hollywood | Super8 | 1 | 2,626 |
26-09-2014, 10:11 Ostatni post: patyczak |
|
| najciekawsi młodzi aktorzy | Anonymous | 77 | 18,003 |
31-05-2013, 04:57 Ostatni post: Gal Anonim |
|
| Aktorzy bez wpadek | simek | 50 | 15,678 |
15-03-2013, 09:56 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |