Bye.
13-10-2018, 03:03
|
Venom (2018)
|
|
Ahaaaa, czyli filmy Marvela dostają z automatu wysokie oceny, a jak nie dostają to nie bierzesz tego pod uwagę bo nie i ch*j, a tak w ogóle to liczy się różnica w ocenach między widzami i krytykami ale tylko wtedy kiedy stwierdzisz że pasuje pod twoją tezę.
Bye. 13-10-2018, 03:03
Czego nie kapujesz w tym, że nawet najgorsze filmy Marvela są oceniane lepiej niż filmy DC? Paździerz Marvela ma 50% a paździerz DC 25 (chyba SS tyle ma). Widać różnicę? Paździerz Marvela jest uważany za film średni a dobry film DC za "co najwyżej średni".
A robi się jeszcze ciekawiej jak weźmie się np. BvS, który ma... 27% przy 63% widzów. Oczywiście to super-obiektywne RT (to samo, które za najlepszy film uznaje "Black Panther") Przy MC jest już lepiej bo dają tam 44 od krytyków ale też wyżej od widzów 7.0.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-10-2018, 13:08
Czego nie kapujesz w tym że "najgorsze filmy Marvela" i "dobry film DC" to tylko i wyłącznie twoje opinie? Dlaczego przedstawiasz je jako obiektywne fakty podważane przez krytyków?
13-10-2018, 13:19
Dostałem ostatnio darmowe bilety jako prezent od banku za rozbudowanie konta to się przeszedłem, bo nic innego w sumie i tak nie grali. I bardzo pozytywnie się rozczarowałem. Nie wiem, o co ten ból dupy cały, bo jak na taką lajtową bzdurkę (którą film w żadnym momencie nie udaje, że nie jest) to był całkiem przyjemny seans. Jak dla mnie lepsze niż całe MCU razem wzięte i pomnożone przez siebie.
+ Tom Hardy w końcu gra coś innego niż zatwardzenie z wadą wrodzoną mowy + mała skala konfliktu (no, do dennego finału) + fajny humor, ze znośną ilością pajacowania + dość pomysłowe sceny akcji + wyciska, co się da z PG-13 (złamania otwarte, faki) + zabawna relacja Toma Hardy'ego z pasożytem + niestandardowy wątek miłosny - brak eRki w filmie o gościu z pasożytem z kosmosu zjadającym głowy swoich przeciwników - słaby bad guy - w finale to jedna wielka CGI sraka Taka miła odmiana i odtrutka po standardowych pierdołach Marvela. 7/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-10-2018, 05:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2018, 05:18 przez Hitch.)
Podpisałbym się pod tym ale jest jedno ale...
Cytat: Jak dla mnie lepsze niż całe MCU razem wzięte
14-10-2018, 07:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2018, 07:06 przez Gieferg.)
Domestic: $142,802,151 37.8%
+ Foreign: $235,300,000 62.2% = Worldwide: $378,102,151 14-10-2018, 22:45
Komuś po prostu nie staje na jego widok.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 15-10-2018, 07:36
Ja bym powiedział, że to właśnie tutaj Tomek gra (między innymi) zatwardzenie i wadę wymowy :P on ma z tuzin lepszych ról od Venoma.
15-10-2018, 10:19 (14-10-2018, 23:38)srebrnik napisał(a): 100 baniek :o Serio? Myślałem, że skoro PG-13 to jakieś 150mln w to włożyli. Przy takim "bieda budżecie" to naprawdę mogli zaryzykować z tą Rką. Ewentualnie mogliby zaryzykować przy sequelu... Ale no tak, to Sony, więc oni nie zreflektują się jak to zrobił FOX przy Rosomaku. Film będzie miał jeszcze premierę w Chinach, więc coś tam grosza wpadnie. Sequel gwarantowany. Swoją drogą, macie jakieś życzonka/marzenia odnośnie potencjalnego-reżysera sequela? Może debiut scenopisarsko-reżyserski Hardy'ego? :)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
15-10-2018, 18:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2018, 18:58 przez zombie001.)
O jezu jak ja bym chciała żeby Hardy coś stworzył takiego :D W końcu teraz nagrywa swój rap album, podobno :P
15-10-2018, 19:02 Cytat:PG-13 to jakieś 150mln w to włożyli. Przy takim "bieda budżecie" to naprawdę mogli zaryzykować z tą Rką. Ewentualnie mogliby zaryzykować przy sequelu... Mogliby przynajmniej zrobić krwistą wersję unrated - ryzyko związane z R-ką odpada. ----EDIT---- ktoś tam gdzieś tam napisał(a):When they make a sequel, and they will, there's gonna be carnage. heh.. 17-10-2018, 00:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2018, 00:33 przez Gieferg.)
Po raz kolejny okazało się, że opinie z TT są gówno warte. Jasne, Venom ma od groma błędów i niedociągnięć, a do tego widać, że został mocno poszatkowany, ale bawiłem się kapitanie!
Film oczywiście robi gra Tomka i jego relacja z symbiontem, ale jest to tak dobre, że cała reszta jest dla mnie absolutnie nieważna. Bromance idealny :) te docinki są kapitalne. Oprócz tego podobała mi się muzyka i sam projekt Venoma. Zresztą cała pierwsza połowa filmu jest dobra. Sceny akcji i psychozy Eddiego też na duży plus. Minusy to villian, chociaż jakiś super gorszy niż 3/4 złolów Marvela wcale nie jest. Ot, hinduski Elon Musk ;) i cała reszta z 2 i 3 planem, chaosem fabularnym i CGI naparzanką na koniec. No i absolutne 0 chemii między głównym bohaterem i Annie. Nie mniej daje 7/10 i serduszko. Czy to prawda, że symbionty były dobre, a wszystko zależało od hosta? Z tego co kojatze, to symbionty zostały stworzone jako broń, ale większość, a nawet wszystkie były dobre i ich charakter zależał od gospodarza. No i fajnie, aczkolwiek trochę za szybko Venom, aż tak zaprzyjaźnił się z Eddiem. W komiksach chyba dosyć późno powiedział mu, że go kocha. Chciałbym zobaczyć wersję z usuniętymi scenami. 17-10-2018, 14:33
Nie wiem czy to pozna pora czy tez to wczoraj bylem wyjebany po nocy, ale seans strasznie nuzyl.
Nie zeby to byl jakis mocno zly film, ale tak naprawde oprocz Tomka i jego relacji z symbiontem tak naprawde nie ma tu nic ciekawego, akcja jest nudna, dialogi czerstwe, finalowa cgi napierdalanka nieczytelna i za dluga. Tak naprawde scena na napisach sprawila dopiero, ze jestem zainteresowany sequelem. Takie 5/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 17-10-2018, 14:41
Film jest dosyć średni, ale bawiłem się przednie - taka tam, zwykła komiksowa głupotka, do obejrzenia z sześciopakiem browarów i chipsami, ale humor i Tomek ją ratują. Ja daję 6/10 i chętnie zobaczę sequel.
Zgadzam się z tym, że Michelle Williams zupełnie niewykorzystana, jej jedyna funkcja to ładnie wyglądać, nie ma ani pół sceny w które musiałaby pokazać talent. Z kolei Riz Ahmed to porażka - zarówno jego postać, jak i gra. Ja ani przez moment nie wierzyłem, że ten koleś zbudował evil corpo i jest miliarderem o śliskiem moralności, cały film wyglądał jak przebieraniec - ten aktor jest dobry do grania jakichś sierot poszkodowanych przez los jak w The Night Of czy Rogue One, a nie ról wymagających charyzmy. Przypomina mi trochę Ramiego Maleka, który też zagrał jedną nieźle przyjętą rolę w serialu i od razu robią z niego dobrego aktora, który porywa się na granie Freddiego Mercurego (jasne, że opinia do weryfikacji po premierze filmu). 17-10-2018, 17:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2018, 17:07 przez simek.)
Gdyby jedynymi postaciami w tym filmie byli Eddie i Venom, to byłoby bardzo dobrze. Niestety oprócz nich są postaci, które mnie kompletnie nie obchodziły. Finał z walczącymi maziami porażka, za to reszta akcji spoko. Tom wymiata, każdy fan będzie lał ze śmiechu, co on tu robi. Takie 6/10, na raz.
17-10-2018, 18:04 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Venom 2 (2020) | Szaman | 133 | 26,103 |
09-04-2025, 11:11 Ostatni post: Gieferg |
|
| Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) & Spider-Man: Across the Spider-Verse (2022) | Pelivaron | 238 | 47,178 |
02-04-2025, 16:38 Ostatni post: Danus |
|
| Batman Ninja (reż. Junpei Mizusaki, 2018) | Monika | 6 | 2,860 |
26-04-2018, 23:17 Ostatni post: werter |
|
| [oddzielony] Batman Ninja (reż. Junpei Mizusaki, 2018) | Arahan | 0 | 821 |
07-12-2017, 00:01 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |