Vikings [History]
Kompletnie nie kumam tych religijnych faz. W ostatnim odcinku mnich spojrzał przez dziurkę, z której przebijał snop światła i bach! - jebło i odrzuciło go, jakby dostał co najmniej z .50 BMG. I nagle odnalazł Jezusa. Schizy tych lasek, którym śnił się wędrowiec-ruchacz-uzdrowiciel, to też jakieś patatajstwo scenarzystów.

Odpowiedz
Wędrowiec-ruchacz-uzdrowiciel :D

Listen to them. Children of the night. What music they make.

Odpowiedz
A jeszcze jedno - zaczyna mnie irytować klisza obecna ostatnio w serialach, że jeżeli kolesia ktoś wkurzył to przechodzi w tryb motherfuckera poprzez ogolenie łba...
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Nie wiem, czy to jest klisza, jakoś teraz nie jestem w stanie podać innych seriali niż The Walking Dead (Shane ogolił łeb po wiadomej akcji), Breaking Bad (bo włosy same wychodziły, to ściął) i Vikings (ja to odczytuję jako przygotowanie do wjazdu na Paryż) i... i chyba tyle. Gdzie jeszcze ktoś golił głowę?

Odpowiedz
Ja ostatnio jak się po grze na hali wkurzyłem na moją czuprynę, która sobie rosła na mojej głowie spokojnie ze 3 miesiące. Wieczorem maszynka poszła w ruch i na zerówę się walnąłem.

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Pomijając smuty w wiosce wikingów, to reszta odcinka jest naprawdę dobra, rozgrywana zarówno we Francji jak i Anglii.

Odpowiedz
Dokladnie, wioska wikingow powinna byc pominieta :) juz sie nie moge doczekac kolejnego odcinka, ktory bedzie zapewne niezla sieczka :) Ogolnie w odcinku popis aktorski daje Gustaw Skarsgard.

Odpowiedz
Rzeczywiście niezła sieczka trwająca większość odcinka. "Plan" Ragnara delikatnie mówiąc głupawy, ale przynajmniej efekty widowiskowe.

Tekstem odcinka zostaje "Where are you going?! Valhalla is that way!"

Odpowiedz
Sceny batalistyczne w Grze o Tron przy tym co zobaczylem w tym odcinku Vikingow to jak bicie sie szescioklasistow na podworku :) Odcinek cudowny bo 70% to czysta nawalanka.

Odpowiedz
Cytat:przynajmniej efekty widowiskowe
Rollo z ekipą berserkerów zawsze na propsie. Widok półnagich dzikusów z siekierami raduje moje serduszko, ale odcinek nie był bez wad - powrót do wioski wikingów wyszedł słabo, wolałbym coś z Anglikami, tęsknię za Egbertem i jego spiskową zabawą.

Odpowiedz
(11-04-2015, 17:26)raven.second napisał(a): Widok półnagich dzikusów z siekierami raduje moje serduszko

Chcesz o tym porozmawiać? :)

A odcinek bdb - w końcu coś się działo, zamiast tych smętów, które coraz bardziej skręcały w stronę Mody na sukces.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Poproszę OST to tego odcinka. Wardruna odwala kawał kapitalnej roboty gwarantując 90% klimatu.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
http://www.tunefind.com/show/vikings/season-3/22791

Odpowiedz
Oglądam 8 odcinek i uwierzyć nie mogę jak debilnie to momentami pokazują. Strażnicy w "budce" nad bramą nie strzelają z kusz do stojących naprzeciwko i niedaleko vikingów. Widać szczelać można dopiero jak vikingowie dadzą rozkaz ataku... Po dostarczeniu "kosza" mającego chronić taran, ludzie niosący ten "kosz" spierniczają wprost pod kusze strażników a przecież jeśli są żołnierzami to i tak będą musieli wrócić pod tą bramę gdy zostanie wyważona i znów będą musieli ryzykować zabicie przez kuszników, a jeśli są tylko "nosicielami" to lepiej i tak poczekać aż brama zostanie rozbita, vikingowie wpadną do środka i wyrżną załogę...

Odpowiedz
(13-04-2015, 13:27)Gwahlur napisał(a): Oglądam 8 odcinek i uwierzyć nie mogę jak debilnie to momentami pokazują. Strażnicy w "budce" nad bramą nie strzelają z kusz do stojących naprzeciwko i niedaleko vikingów. Widać szczelać można dopiero jak vikingowie dadzą rozkaz ataku...

Przecież strażnicy wypuścili serię prosto przed nogi watahy, te kusze miały krótki zasięg? Strzelanie ma tylko wtedy sens gdy można trafić a dostali przecie rozkaz nie marnowania strzał. Zignorowanie rozkazu wróży bardzo krótką karierę wojskową.

(13-04-2015, 13:27)Gwahlur napisał(a): Po dostarczeniu "kosza" mającego chronić taran, ludzie niosący ten "kosz" spierniczają wprost pod kusze strażników a przecież jeśli są żołnierzami to i tak będą musieli wrócić pod tą bramę gdy zostanie wyważona i znów będą musieli ryzykować zabicie przez kuszników, a jeśli są tylko "nosicielami" to lepiej i tak poczekać aż brama zostanie rozbita, vikingowie wpadną do środka i wyrżną załogę...

Nie dostali rozkazu żeby zostać. Rozkazy są min po to aby żołnierze nie musieli myśleć strategicznie. Po wypełnieniu zadania wrócili do swojej drużyny. Opieszałość również nie zapewni długiej kariery - patrz jak Rolo bardzo sprawnie potraktował toporem jednego opierdalacza.

Odpowiedz
Obejrzałem sobie własnie 8 odcinek i tym jednym odcinkiem Wikingowie wpierdolili na śniadanie Grę o tron pod względem rozmachu scen batalistycznych. Piękny odcinek. Tak powinien wyglądać cały sezon!

Walhalla jest w tamtą stronę!!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(13-04-2015, 18:55)bloonus napisał(a): Przecież strażnicy wypuścili serię prosto przed nogi watahy, te kusze miały krótki zasięg? Strzelanie ma tylko wtedy sens gdy można trafić a dostali przecie rozkaz nie marnowania strzał. Zignorowanie rozkazu wróży bardzo krótką karierę wojskową.

Gdyby te kusze rzeczywiście miały taki krótki zasięg to nadawałyby się co najwyżej do przebijania skorupek jajek, więc to NADAL jest mega debilne, a ty się skompromitowałeś z tym argumentem, bo twierdząc że nie mam racji że to było debilne, wskazujesz że to było... debilne :D

(13-04-2015, 18:55)bloonus napisał(a): Nie dostali rozkazu żeby zostać

Skąd wiesz że nie dostali? Żródło poproszę. Po drugie jeśli nie dostali rozkazu aby zostać to JEST to debilne, bo powinni taki dostać. W konsekwencji skompromitowałeś się z tym argumentem, bo chcąc zaprzeczyć moim słowom, że to było debilne, wskazujesz że to było... debilne :D

Odpowiedz
(14-04-2015, 15:50)Gwahlur napisał(a): Po drugie jeśli nie dostali rozkazu aby zostać to JEST to debilne, bo powinni taki dostać.
i git. przeca natarciem dowodził floki, nie?

tak że o.

Odpowiedz
Cytat:tym jednym odcinkiem Wikingowie wpierdolili na śniadanie Grę o tron pod względem rozmachu scen batalistycznych.

Co prawda, to prawda.

Cytat:Walhalla jest w tamtą stronę!!

Jedna z lepszych linijek dialogowych, jakie ostatnio słyszałem :)

Odpowiedz
[Obrazek: o-ALLURE-3-900.jpg?7]
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon