Walking Dead
Motyw z katana mial chyba tylko oddac efektownosc zabijania zombie i nic ponad to, chyba ze ta czarna ninja to jest zona i matka tych dwoch czarnoskorych na poczatku serialu, wiec to mogloby byc do przyjecia.

Jak dla mnie ubicie glownego bohatera w II sezonie, ktorym byl Shane to porazka, jego postac moglaby byc swobodnie rozwinieta, cos w stylu wiekszego villiana, ktory nie mogac sie pogodzic z odrzuconym uczuciem, chcacym zemscic sie na wszystkich laczac sily z Merlem (chyba ze go scenarzysci ubili i Daryl odnajdzie tylko Merla w postaci zombie).

Odpowiedz
Merle żyje i ma się dobrze, widać go było na zwiastunach tego sezonu przecież. Shane z kolei to zupełnie inna sprawa - standard tego serialu, wzięli z komiksu parę rzeczy, usunęli te najlepsze, dodali coś od siebie i już.

Odpowiedz
Nie ogladalem zwiastunow 3 sezonu :) Moje podejscie do tego serialu jest naprawde luzne, chociaz mam nadzieje, ze beda jakies przelomowe sceny w 3 sezonie. Moze wlasnie tym przelomem bedzie Merle :)

Odpowiedz
[Obrazek: 5638949_460s.jpg]
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nawet, nawet ten odc. 1 serii 3ciej. Znaczy nic zaskakującego ale specjalnie nie nudził a brzuchata pinda prawie wcale się nie odzywała.
(19-10-2012, 22:44)MOLQ napisał(a): Shane to porazka, jego postac moglaby byc swobodnie rozwinieta, cos w stylu wiekszego villiana, ktory nie mogac sie pogodzic z odrzuconym uczuciem, chcacym zemscic sie na wszystkich laczac sily z Merlem

No taaaa. Ogólnoświatowa zagłada a tu zajawki rodem z meksykańskich telenowel.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: 5656610_460s_v1.jpg]
--
Laozi

Odpowiedz
Nie wiem, czy wytrzymam kolejne odcinki, patrząc na Lori. Niech ktoś jej przez pomyłkę odstrzeli łeb.

Odpowiedz
[Obrazek: 9e19bdd41ef1365f88e54ca8451d70c4.jpg?1350973399]

Odpowiedz
(23-10-2012, 14:13)raven.second napisał(a): Nie wiem, czy wytrzymam kolejne odcinki, patrząc na Lori. Niech ktoś jej przez pomyłkę odstrzeli łeb.

A mnie to nie irytowało. Może wyczerpała swój poziom irytacji w poprzednich 2ch sezonach.
Ważne, że prawie w ogóle jej nie pokazują i rzadko się odzywa.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:Ważne, że prawie w ogóle jej nie pokazują i rzadko się odzywa.
+1.

Odpowiedz
(23-10-2012, 14:13)raven.second napisał(a):

(23-10-2012, 14:13)raven.second napisał(a):

Ja na razie jestem bardzo zadowolony z tego sezonu. Sporo się dzieje, mogę rozwinąć się ciekawe wątki, tak więc czekam na więcej.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Czego się czepiać? Lori. Działa mi na nerwy po prostu i mam wielką nadzieję, że szybko się to zmieni. A sezon rzeczywiście jest dobry, Rick rządzi i dzieli w brutalny sposób.

Odpowiedz
Prawda jest taka, że serial pod względem "respektowania wytyczonych w scenariuszu reguł" to kosmiczny debilizm. Już się tego czepiałem ale uczepię się jeszcze raz - wesoła ekipa niby ma unikać kontaktu z krwią zainfekowanych (w sumie nie wiem czemu skoro i tak są już zainfekowani) a w każdym odcinku robią rozpier...ol gdzie zombiowa jucha tryska na lewo i prawo i jakoś ABSOLUTNIE NIKT SIĘ TYM NIE PRZEJMUJE.

A w ostatnim odcinku baba robi sekcję na zakażonym obiekcie. Ot tak se, bez rękawiczek, niczego.
Totalny debilizm i 1 z największych wpadek tego serialu.

Odpowiedz
Ale wiesz, że kiedy sobie wymyślili regułę niekontaktowania się z zainfekowaną krwią nie wiedzieli, jaka jest prawda? Rick dopiero pod koniec drugiego sezonu wszystkim powiedział.
--
Laozi

Odpowiedz
Mnie się najbardziej rzuca w oczy to uciekanie od oczywistości.

Odpowiedz
Już się bałem, że

Odpowiedz
(25-10-2012, 09:25)Hitch napisał(a): Ale wiesz, że kiedy sobie wymyślili regułę niekontaktowania się z zainfekowaną krwią nie wiedzieli, jaka jest prawda? Rick dopiero pod koniec drugiego sezonu wszystkim powiedział.

No ale co to ma do rzeczy? To poruszyłem na boku bo chyba nikt nie wyjaśnił czemu zainfekowany, dopiero po kontakcie z trupem (jego krwią) staje się zombie skoro i tak jest zainfekowany. Tłumaczę to sobie, że to przyśpiesza mutacje ale...

Teraz do rzeczy - od początku było mówione, żeby uważać na zadrapania, ugryzienia, żeby nie było kontaktu z krwią zombiaka i do tego momentu oni wciąż mają to totalnie w dupie. Walą pałami, maczetami czymkolwiek w zombiaki, krew tryska na wszystkie strony, ubrania mają uje... ne ich krwią i nikt się tym nie przejmuje. Tak jakby możliwość infekcji poprzez kontakt z krwią nie istaniała.

I co z tego wynika - jeśli zombiak nawet delikatnie cię zadrapie to stajesz się zombiakiem ale jeśli masz kontakt z jego krwią to już nie? A oni nei chodzą w pancerzach ochronych.

Odpowiedz
Po śmierci każdy powraca jako trup, ale ugryzienie czy też zadrapanie przyspiesza zgon. Powoduje gorączkę a w rezultacie zgon. Proste i logiczne, bo kiedy ugryziony po amputacji nogi był nieprzytomny, wszyscy z ulgą stwierdzali, że nie ma gorączki.

Odpowiedz
Ale czemu zadrapanie ma przyspieszać zgon?
A już chodzenie w ujeb...nej krwią zombiaka podkoszulce nie?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon