Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Motyw z katana mial chyba tylko oddac efektownosc zabijania zombie i nic ponad to, chyba ze ta czarna ninja to jest zona i matka tych dwoch czarnoskorych na poczatku serialu, wiec to mogloby byc do przyjecia.
Jak dla mnie ubicie glownego bohatera w II sezonie, ktorym byl Shane to porazka, jego postac moglaby byc swobodnie rozwinieta, cos w stylu wiekszego villiana, ktory nie mogac sie pogodzic z odrzuconym uczuciem, chcacym zemscic sie na wszystkich laczac sily z Merlem (chyba ze go scenarzysci ubili i Daryl odnajdzie tylko Merla w postaci zombie).
19-10-2012, 22:44
Fhtagn
Liczba postów: 5,362
Liczba wątków: 9
Merle żyje i ma się dobrze, widać go było na zwiastunach tego sezonu przecież. Shane z kolei to zupełnie inna sprawa - standard tego serialu, wzięli z komiksu parę rzeczy, usunęli te najlepsze, dodali coś od siebie i już.
19-10-2012, 22:48
Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Nie ogladalem zwiastunow 3 sezonu :) Moje podejscie do tego serialu jest naprawde luzne, chociaz mam nadzieje, ze beda jakies przelomowe sceny w 3 sezonie. Moze wlasnie tym przelomem bedzie Merle :)
19-10-2012, 22:53
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
20-10-2012, 09:31
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,601
Liczba wątków: 30
Nawet, nawet ten odc. 1 serii 3ciej. Znaczy nic zaskakującego ale specjalnie nie nudził a brzuchata pinda prawie wcale się nie odzywała.
(19-10-2012, 22:44)MOLQ napisał(a): Shane to porazka, jego postac moglaby byc swobodnie rozwinieta, cos w stylu wiekszego villiana, ktory nie mogac sie pogodzic z odrzuconym uczuciem, chcacym zemscic sie na wszystkich laczac sily z Merlem
No taaaa. Ogólnoświatowa zagłada a tu zajawki rodem z meksykańskich telenowel.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
21-10-2012, 23:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2012, 23:16 przez shamar.)
悟
-- Laozi
23-10-2012, 10:57
Fhtagn
Nie wiem, czy wytrzymam kolejne odcinki, patrząc na Lori. Niech ktoś jej przez pomyłkę odstrzeli łeb.
-Ktoś ugryziony przez zombie stracił przytomność. Może się obudzić już jako zombie. Co robi Lori? Sztuczne oddychanie, narażając siebie i swoje dziecko.
-Brakuje lekarstw, bandaży, antybiotyków. Carl przynosi całą torbę. Co robi Lori? Drze mordę, czemu się oddalił od grupy (i czemu zastrzelił dwa zombie).
23-10-2012, 14:13
Nowy
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Red Crow
Liczba postów: 12,725
Liczba wątków: 50
To bardziej do wątku z Sucharami.
23-10-2012, 18:24
CGI Paul Walker
(23-10-2012, 14:13)raven.second napisał(a): Nie wiem, czy wytrzymam kolejne odcinki, patrząc na Lori. Niech ktoś jej przez pomyłkę odstrzeli łeb.
-Ktoś ugryziony przez zombie stracił przytomność. Może się obudzić już jako zombie. Co robi Lori? Sztuczne oddychanie, narażając siebie i swoje dziecko.
-Brakuje lekarstw, bandaży, antybiotyków. Carl przynosi całą torbę. Co robi Lori? Drze mordę, czemu się oddalił od grupy (i czemu zastrzelił dwa zombie).
A mnie to nie irytowało. Może wyczerpała swój poziom irytacji w poprzednich 2ch sezonach.
Ważne, że prawie w ogóle jej nie pokazują i rzadko się odzywa.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
23-10-2012, 22:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2012, 22:32 przez shamar.)
Fhtagn
Cytat:Ważne, że prawie w ogóle jej nie pokazują i rzadko się odzywa.
+1.
23-10-2012, 22:33
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
(23-10-2012, 14:13)raven.second napisał(a): -Ktoś ugryziony przez zombie stracił przytomność. Może się obudzić już jako zombie. Co robi Lori? Sztuczne oddychanie, narażając siebie i swoje dziecko.
Nie obudziłby się kilka sekund po śmierci, więc ryzyko było niewielkie. Poza tym zadziałały naturalne odruchy
(23-10-2012, 14:13)raven.second napisał(a): -Brakuje lekarstw, bandaży, antybiotyków. Carl przynosi całą torbę. Co robi Lori? Drze mordę, czemu się oddalił od grupy (i czemu zastrzelił dwa zombie).
Normalna reakcja matki, która boi się o swoje dziecko. Nie wiem czego można się tu czepiać.
Ja na razie jestem bardzo zadowolony z tego sezonu. Sporo się dzieje, mogę rozwinąć się ciekawe wątki, tak więc czekam na więcej.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
24-10-2012, 20:50
Fhtagn
Czego się czepiać? Lori. Działa mi na nerwy po prostu i mam wielką nadzieję, że szybko się to zmieni. A sezon rzeczywiście jest dobry, Rick rządzi i dzieli w brutalny sposób.
24-10-2012, 23:09
CGI Paul Walker
Prawda jest taka, że serial pod względem "respektowania wytyczonych w scenariuszu reguł" to kosmiczny debilizm. Już się tego czepiałem ale uczepię się jeszcze raz - wesoła ekipa niby ma unikać kontaktu z krwią zainfekowanych (w sumie nie wiem czemu skoro i tak są już zainfekowani) a w każdym odcinku robią rozpier...ol gdzie zombiowa jucha tryska na lewo i prawo i jakoś ABSOLUTNIE NIKT SIĘ TYM NIE PRZEJMUJE.
A w ostatnim odcinku baba robi sekcję na zakażonym obiekcie. Ot tak se, bez rękawiczek, niczego.
Totalny debilizm i 1 z największych wpadek tego serialu.
25-10-2012, 02:11
悟
Ale wiesz, że kiedy sobie wymyślili regułę niekontaktowania się z zainfekowaną krwią nie wiedzieli, jaka jest prawda? Rick dopiero pod koniec drugiego sezonu wszystkim powiedział.
-- Laozi
25-10-2012, 09:25
Nowy
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 0
Mnie się najbardziej rzuca w oczy to uciekanie od oczywistości.
Więźniowie siedzą zamknięci w spiżarni 292 dni, wpada banda, odcinają kolesiowi nogę, no dzień jak co dzień w więzieniu. Nie dość, że więźniowie nie dowierzają, że jest coś nie tak, to jeszcze Rick zamiast powiedzieć, że to apokalipsa, zaczyna coś owijać w bawełnę.
Nie mówiąc już o momencie, w którym Maggie "odkryła", że strażnika zombie można zabić, celując w miejsce pomiędzy kaskiem, a kamizelką. Całe szczęście, że powiedziała reszcie.
25-10-2012, 10:20
Nowy
Liczba postów: 39
Liczba wątków: 2
Już się bałem, że ewidentny "zły wiezień Jesus" zostanie przy życiu i kolejne odcinki spędzę na oglądaniu jak to niedobrze się stało, że żyje i jak się go pozbyć ale na szczęście Rick rozwiał moje obawy.
Mam także nadzieje, że ochłodzenie stosunków Ricka z żoną jest preludium do pożegnania się z nią w stylu znanym z komiksów.
25-10-2012, 11:58
CGI Paul Walker
(25-10-2012, 09:25)Hitch napisał(a): Ale wiesz, że kiedy sobie wymyślili regułę niekontaktowania się z zainfekowaną krwią nie wiedzieli, jaka jest prawda? Rick dopiero pod koniec drugiego sezonu wszystkim powiedział.
No ale co to ma do rzeczy? To poruszyłem na boku bo chyba nikt nie wyjaśnił czemu zainfekowany, dopiero po kontakcie z trupem (jego krwią) staje się zombie skoro i tak jest zainfekowany. Tłumaczę to sobie, że to przyśpiesza mutacje ale...
Teraz do rzeczy - od początku było mówione, żeby uważać na zadrapania, ugryzienia, żeby nie było kontaktu z krwią zombiaka i do tego momentu oni wciąż mają to totalnie w dupie. Walą pałami, maczetami czymkolwiek w zombiaki, krew tryska na wszystkie strony, ubrania mają uje... ne ich krwią i nikt się tym nie przejmuje. Tak jakby możliwość infekcji poprzez kontakt z krwią nie istaniała.
I co z tego wynika - jeśli zombiak nawet delikatnie cię zadrapie to stajesz się zombiakiem ale jeśli masz kontakt z jego krwią to już nie? A oni nei chodzą w pancerzach ochronych.
25-10-2012, 18:51
Fhtagn
Po śmierci każdy powraca jako trup, ale ugryzienie czy też zadrapanie przyspiesza zgon. Powoduje gorączkę a w rezultacie zgon. Proste i logiczne, bo kiedy ugryziony po amputacji nogi był nieprzytomny, wszyscy z ulgą stwierdzali, że nie ma gorączki.
25-10-2012, 19:01
CGI Paul Walker
Ale czemu zadrapanie ma przyspieszać zgon?
A już chodzenie w ujeb...nej krwią zombiaka podkoszulce nie?
25-10-2012, 19:09
|