Walking Dead
Pewnie, że będzie;) Trailer z Comic-Con już śmiga po sieci.

Odpowiedz
MASSIVE SPOILERS (masywne spoilery)

Skończone. Co mi się podobało - nie było wielkiej nudy (zazwyczaj). Wreszcie zaczęło się dziać "coś innego" - innego czyli w sumie tego, co wcześniej: podróż, zmiana miejscówek.

Co mi się nie podobało:
Nie wiem, na ile oparte to na komiksach ale wyglądalo, jak pisane na kolanie:
* pokażmy epidemię (męczącą) przez kilka odcinków, żeby pozbyć się nowych ludzkich nabytków
* dołóżmy Gubernatora (na chwilę), żeby pozbyć się resztek "ludzkich nabytków", które nie zeszły na epidemię. I odpalmy go "na szybko"
* kupmy sobie czołg i tankujmy go "niewiadomogdzie"

No i kwestia, że homolobby wreszcie się obudziło - Ktoś się skapnął, że przez 3 sezony nie pokazano (?) ani 1 geja. Więc wsadźmy homoseksualistkę choć nie ma to żadnego znaczenia dla fabuły.

O reszcie głupot później.

PS - nie widzę jej, w zwiastunie :(

[Obrazek: d26c5b1ddb86462b58c39c34bb44e103.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No nikt nie ogladal nowego odcinka :D? Ja ogladalem i ogolnie jest smiechu co nie miara :)

[Obrazek: LividReliableHedgehog.gif]

Odpowiedz
Pętę oklątał jak pęcie po polsku :)

Napisz czy jest pani, z posta wyżej, czy olali ją skisłym moczem...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie ma Beth i rozpaczam straszliwie z tego powodu, ale w czołówce jest wymieniona. W dodatku pojawia się na moment
.

Odpowiedz
Jak jest w czołówce to musi być później :)

Spoilera nie czytam. Odc. obejrzę jutro. (znów chyba wrócą czasy kiedy oglądało się odcinki, po kolei - taki cały sezon 4 obejrzałem na kilka razy, miesiąc temu).

Odpowiedz
"No i kwestia, że homolobby wreszcie się obudziło - Ktoś się skapnął, że przez 3 sezony nie pokazano (?) ani 1 geja. Więc wsadźmy homoseksualistkę choć nie ma to żadnego znaczenia dla fabuły."

No nie do końca homolobby, bo kilka gejów i lesbijek jest w komiksie właśnie, więc Darabont idzie jedynie zgodnie z fabułą.

Odpowiedz
Cytat:więc Darabont idzie jedynie zgodnie z fabułą.
Ten Darabont, który od ponad trzech lat nie ma nic wspólnego z serialem?

Odpowiedz
Cytat:Darabont idzie jedynie zgodnie z fabułą.
Ale Darabont pracował chyba tylko przy pierwszych odcinkach pierwszego sezonu, potem co sezon był inny ziomek (co niestety widać). No i w komiksie jest też rasta-murzyn z tygrysem na smyczy, Jesus Ninja i rycerze na koniach, więc homoseksualiści to akurat najmniejsze zmartwienie :)

Odpowiedz
Darabont pracował chyba przy pierwszym i drugim sezonie, a do trzeciego zostawił wskazówki.

A nowy odcinek niby napakowany akcją, niby coś się dzieję, a tak naprawdę to zepsuli motyw z komiksu. Ech...

Odpowiedz
"rasta-murzyn z tygrysem na smyczy, Jesus Ninja i rycerze na koniach"

no mam nadzieję, że Ezekiela z tygrysem nie pominą xD a jeśli Jesus Ninja to Paul Monroe, to on właśnie jest gejem
http://comicbook.com/blog/2014/03/26/the-walking-deads-kirkman-responds-to-reader-praise-complaints-over-gay-character-named-jesus/

Kirkman:
"When I realized that I'd gotten so far into Jesus's story, that he'd been in so many issues and I'd never addressed his sexuality, I saw it as an opportunity to address the fact that a character's sexuality shouldn't matter. Jesus is the character he is, he's cool, he's capable and he's a bad ass, and he just happens to be totally into dudes."

Odpowiedz
Darabont pracował tylko nad pierwszym sezonem. Później doszło do kłótni pomiędzy nim a stacją AMC najprawdopodobniej o pieniądze i kierunek w jaki miał pójść serial.

Ogólnie drugi sezon a zwłaszcza jego początek miał wyglądać zupełnie inaczej, rozpoczynał go flashback z początku zarazy a jego głównym bohaterem był żołnierz którego później Rick znalazł martwego w czołgu na końcu odcinka pierwszego sezonu.

Po odejściu Darabonta reszta ekipy na szybko musiała napisać pierwsze 8 odcinków 2 sezonu i za bardzo nie wiedziała w jakim kierunku miał podążyć serial.

Więcej info: http://www.aintitcool.com/node/52526

Odpowiedz
To wiele tłumaczy, chociaż z perspektywy czasu uważam, ze sezon 2 był całkiem całkiem.

Odpowiedz
Maggie jeszcze żyje? Mam nadzieję. Pukałbym jak Jehowy do drzwi:

Odpowiedz
Po to, budowali "napięcie i nadzieję" azylu przez cały poprzedni sezon, żeby zamknąć to w 1 (słownie: JEDNYM) początkowym odcinku?

W ogóle nieźli ci "azylanci" - dali się rozwalić przez 1 babę i stado zombie. Amatorszczyzna :)

Odpowiedz
Wątek azylu nie zamknie się w jednym odcinku. Główny antagonista powróci w następnych odcinkach.

Odpowiedz

Odpowiedz
Czy zmontowal juz ktos jakis fanedit, gdzie jest tylko Lauren Cohan? Mogliby zrobic z nią monodram w Walking Dead po prostu.

Odpowiedz
Raven,

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon