Ciekawe czy Roman pokona Negana jeszcze w tym sezonie?
08-11-2016, 12:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2017, 20:50 przez Kluski.)
|
Walking Dead
|
|
Trzeci odcinek lepszy od drugiego, głównie za sprawą Negana. Feudalizm w dobie zombi apokalipsy :) Mocno zalatuje rokiem 1984. Daryl nie chce się podporządkować i pewnie w końcu da nogę ;)
Ciekawe czy Roman pokona Negana jeszcze w tym sezonie?
Polski już nie ma.
08-11-2016, 12:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2017, 20:50 przez Kluski.) Cytat:Ciekawe czy Rick pokona Negana jeszcze w tym sezonie?Spojler komiksowy, bo serialu już nie oglądam i nie będę oglądać. 08-11-2016, 12:58
Przeczytalem te spoilery i nie wiem czy mam ochote dalej to ogladac, przeciez to jest zalosne;)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 08-11-2016, 19:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2016, 19:22 przez Danus.)
Nie slyszal, ale powiem szczeze spoiler z Neganem mnie najbardziej rozjebal.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 09-11-2016, 08:55
Nie ma. Tak jak w serialu zadowalają ich grządki warzyw i kilka domków za murem. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 09-11-2016, 14:02
Let say this loud and clear: nowe odcinki TWD nie są that bad. Mało tego, od pojawienia się Negana jest całkiem ciekawie i wygląda na to, że do pisania scenariuszy dopuścili kogoś z głową na karku.
W każdym razie mi ogląda się bardzo dobrze, znacznie lepiej niż WW, który mnie zwyczajnie męczy. Po czwartym odcinku jestem bardzo ciekaw jak rozwinie się sytuacja, do momentu, w którym według spoilerów
Polski już nie ma.
14-11-2016, 14:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2017, 20:51 przez Kluski.)
Negan odwiedził osadę Ricka i zabrał im broń palną. Co do sztuki. Imagine my shock. Ci idioci prowadzili nawet rejestr, więc koleś wiedział, ile egzemplarzy brakuje.
Geny Ricka nie mogą przetrwać. Oglądam to tylko dla Negana (czekam, aż znowu komuś rozwali czaszkę). 20-11-2016, 14:52
O matko, najnowszy odcinek to jest taka komedia, że naprawdę warto obejrzeć :D
Twórcy serialu nie przestają zaskakiwać, kiedy pojawi się kilka obiecujących epizodów, to do pisania scenariusza znowu dopuszczają jakiegoś klauna no i zaczyna się ostra jazda:
Polski już nie ma.
21-11-2016, 11:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2017, 20:53 przez Kluski.)
Co ty gadasz świetny odcinek, moja ulubiona scena aż muszę fotkę wrzucić.
![]() Jako że jestem grafikiem amatorem wykadrowanie tego dzieła w paincie nie sprawiło mi najmniejszych problemów. A serio jak Jezus zaczął traktować zombie z karata w akompaniamencie muzyki klasycznej zacząłem się zastanawiać czy ten odcinek jest zrobiony na poważnie czy miał być wypuszczony 1 kwietnia, w tym momencie przerwałem oglądanie do kolejnego dnia.Może stwierdzili że jak nie ma Negana to i tak będzie chujnia i dali się komuś "wykazać". Dokończyłem tak jak cały 6 sezon, na przewijaniu;p 24-11-2016, 16:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2016, 16:52 przez Daner.)
No a w kolejnym odcinku już tylko lepiej.
Lesbo-grubaska wesoło popierdziela sobie o jeden most za daleko i trafia na osadę amazonek. Kiedy te chcą ją ubić postanawia wracać, dokładnie przez ten sam wąski most pełen zombi.
Polski już nie ma.
28-11-2016, 17:35
Jeszcze tak gwoli ciekawostki: ostatni odcinek zanotował najniższą ocenę w historii serialu (6.0), gdzie drugi od końca epizod (nie licząc finału 6 sezonu) ma 7.2.
http://www.imdb.com/title/tt1520211/eprate?ref_=tt_eps_rhs_sm Tak to jest jak się na siłę pakuje ideolo do odcinka zamiast pisać ciekawe scenariusze i doi kasę poza granice przyzwoitości.
Polski już nie ma.
02-12-2016, 11:33 Cytat:na siłę pakuje ideolo do odcinka Jakie ideolo zapakowali? No i widzę, że oglądalność tego gówna ostro pikuje. 02-12-2016, 23:33
Pierwszy odcinek był naprawdę świetny (Negan łamiący grupę i Ricka), drugi dobry - fajna podbudowa pod Daryla i błyskotliwa reżyseria, trzeci dość słaby. Kolejne dziwaczne miasto (już zaczynałem odczuwać znużenie wprowadzaniem widza przez cały odcinek do nowego miasta - tu facet z dredami i tygrysem wzorujący miasto na średniowieczu z rycerstwem z mieczami/halabardami - a dużo ciekawsza fabuła stoi w miejscu).
Czwarty był ok. Co prawda rozkminianie przez cały odcinek "gdzie jest ten jeden pistolet" to dość słaby wątek, ale był Negan więc szło oglądać. Carl wkurwia żałosną grą aktorską - gość jedzie na jednej smutno-wkurwionej minie, którą ma niezależnie od sytuacji. Czy mu babeczka miłość wyznaje, czy grozi Neganowi, czy chce komuś pomóc, czy słyszy jakieś wieści. Najgorsze aktorstwo jakie od dawna widziałem. Rick chyba trochę się zagalopował w swojej pizdowatości i ciągle wygląda jakby miał się popłakać - o ile rozumiem, że ma ciężką sytuację, to tak zaprawiony w bojach przez 7 sezonów lider (gdzie już od dawna był z niego twardy madafaka) powinien mieć nieco więcej cojones. I cierpliwości i czekania na odpowiedni moment. Dużo postaci w tym serialu ogółem wkurwia swoim emo zachowaniem, buntowaniem się jak u nastolatka i ryzykowaniem życia całej osady... Aż widz ma ochotę, żeby Negan któregoś z nich jeszcze odstrzelił Lucillą dla przykładu. Piąty odcinek znowu żałosny. Jezus z fajnej postaci trzeciego planu stał się gościem bez charakteru, który za wszelką cenę chce pomóc Maggie i tej drugiej (ich relacja nie była podbudowana a ten śliski złodziej ma ciągle minę jakby był gotów w każdej chwili skoczyć za nimi w ogień). Wątek Carla i dziewczyny z balonami idących drogą... idących... idących... znajdujących rolki... i jadących na rolkach... i tak odcinek leci... To było beznadziejnie słabe i nudne. Potem śmieszkowata bitwa we Wzgórzu, która już została tutaj poprawnie zjechana. :D Ilość dziur logicznych w przeciągu 15 minut jest powalająca. I na koniec Carl ze swoją wkurwiającą miną, który chce sam rzucić się na 30 chłopa z karabinami. Dziewczyna go całuje i prosi by został, patrzy mu w oczy, a on ciągle ta sama mina. Ogółem brawo dla twórców serialu, że mając bardzo ciekawy wątek postaci, które widz lubi i do których się przywiązał, potrafią pół odcinku poświęcać jakimś noname'om z trzeciego/czwartego planu. Mnie rozbawiają hardkorowi fani TWD, którzy bronią każdego jednego wątku. Ten z Carlem i dziewczyną od balonów był "uroczy" a przecież to nie jest ciągła akcja, tu musi być też miejsce na dramat. Jezus jest zajebiaszczy bo zrobił zombie cios karate (tyle fanowi wystarczy - już kocha tę postać). To się nazywają zaniżone standardy/oczekiwania. 03-12-2016, 12:19 (02-12-2016, 23:33)Mental napisał(a):Cytat:na siłę pakuje ideolo do odcinka Już sam wybór lesbo-grubaski, która była trzeciorzędną postacią na głównego bohatera odcinku mocno trąci po-po. Nawet najwięksi psychofani TWD piszą, że mięli na nią wyrąbane, aktorka jest słaba, a postać skrajnie nieciekawa. No ale wiadomo, czeba rozwijać postać akurat tą, chociaż mamy otwartych perdyliard wątków i cztery osady. Jej koleżką jest czarny hipster, więc mamy do kompletu. Do tego jeszcze ta osada silnych, niezależnych kobiet-amazonek, które bez facetów radzą sobie lepiej niż kiedykolwiek. Mówię wam, jeśli piąty odcinek był śmiechowy, to szósty jest cyrkiem na kółkach. Zwłaszcza w kontekście tego, że materiał na ciekawą fabułę jest i aż się prosi o wykorzystanie.
Polski już nie ma.
03-12-2016, 12:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2016, 17:18 przez Kluski.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| All of Us Are Dead (Netflix) | Maćko | 6 | 2,025 |
10-02-2022, 03:06 Ostatni post: Lashly |
|
| Fear the Walking Dead (spin-off TWD) | Pelivaron | 6 | 3,237 |
25-07-2020, 01:03 Ostatni post: Trailery Srailery |
|
| Ash vs Evil Dead (2015-2018) | Szaman | 117 | 39,302 |
10-08-2018, 01:03 Ostatni post: shamar |