Ankieta: Komu kibicujesz?
Terrorystom
Rządowi USA
Wszystkim białym aktorom w filmie
[Wyniki ankiety]

White House Down
Jakiś czas temu zacząłem to to oglądać. Niestety nie dotrwałem do tych wszystkich maklejnowych momentów Tatuma, bo odrzucił mnie całkowicie ultra propagandowy wstęp przypominający jakieś chore trivia game o historii i rządzie USA. Może kiedyś przeskoczę ten etap by zobaczyć właściwą część filmu, ale raczej niezbyt szybko to nastąpi...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Co za gówno.:) Ten film sam nie wie czym chce być, nie ma tu funu, a jednocześnie jest masa głupoty. Emmerich nie sprzedał tego pomysłu i już, choć Olympus zrobił to świetnie. W ogóle ten film jest jakby niedokończony - sceny w plenerach wyglądają jak kręcone na green screenie, a niektóre efekty (większość) wydają się jakimiś wczesnymi wersjami, bez ostatecznego renderingu. BTW: tu była jakaś muzyka?

2/10

Odpowiedz
Gdy na początku filmu (okropny) Foxx mówi że zegarek Lincolna nosi zawsze na piersi od razu wiedziałem, że na końcu go zastrzelą ale okaże się, że kula trafiła właśnie w zegarek.

Taki jest cały film - każdy zwrot akcji i każdy (suchy) gag da się przewidzieć z wyprzedzeniem. Jedno tylko mnie zaskoczyło - córka (totalnie przezroczystego) Tatuma i jej machanie flagą w szkolnym pokazie talentów, na którym Czajnik, jak każdy filmowy tata, oczywiście nie był, jako foreshadowing dla motywu w trzecim akcie. Mocny cringe.

Dlaczego aż tyle scen daje po oczach paskudnym green screenem? Dlaczego jest tu aż tyle CGI? Dlaczego wszystko wygląda tak plastikowo?

Zapamiętam go jako ten film, w którym prezydent USA strzela z wyrzutni rakiet wychylając się z okna imuzyny jadącej po komputerowym terenie komputerowego Białego Domu.

3/10

Odpowiedz
(27-01-2018, 04:37)Mierzwiak napisał(a): Gdy na początku filmu (okropny) Foxx mówi że zegarek Lincolna nosi zawsze na piersi od razu wiedziałem, że na końcu go zastrzelą ale okaże się, że kula trafiła właśnie w zegarek.

https://i.pinimg.com/736x/a8/87/de/a887de40b2e66cd2826d2101668b9d72--net-worth-queen-elizabeth.jpg

Tak powinien byl sie wozic Obama, oczywiscie z zgarkiem od LIncolna na klacie :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Haha :)

Jeszcze jedno: podobało mi się że haker ma dostęp do wszystkiego włącznie z fotoradarami na mieście tylko nie do kamer w Białym Domu dzięki którym mógłby łatwo namierzyć Foxxa i Tatuma.

A nie, jednak ma, z czego użytek zrobił dopiero 18 minut przed końcem filmu. Jaja jak berety :)

Odpowiedz
straszna kupa ten WHD. Znaczy się, no są momenty bo Tatum ma tę charyzmę, ale Emmerich daje z siebie 100% w ten durnowaty sposób. Zasadniczo, każdy jego trademark występuje tutaj w ilościach hurtowych:
Zniszczenie ważnego budynku /check
Dziecko w tarapatach / check
Prezydent, który jest cool /check
Rozwalające się helikoptery / check
Śmierć prezydenta /check
Przerysowane relacje w tv /check
Jakiś śmieszny charakter, ten przewodnik /check
Tak sobie oglądam i myślę, że już gdzieś w połowie skalę absurdu i abstrakcji wyj3bało poza skalę, ale potem nadchodzi gonitwa limuzynami i turlałem się ze śmiechu, ale to jeszcze nie to, bo końcówka z F22 i flagą to jusz żenua ciężka do przebicia.
Daję 3/10 jednakże tutaj jest chociaż namiastka dramaturgii w kilku momentach, co prawda zadeptana przez poziom durnot, ale skrawki tlą się w pamięci po wyłączeniu tego badziewia.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon