Stały bywalec
Liczba postów: 5,883
Liczba wątków: 6
Sequel od tej samej ekipy byłby spoko. A oni po prostu robią "jakiś tam film" i podpinają to pod istniejącą markę. Przynajmniej ja to tak widzę.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
10-11-2022, 11:33
Agent Putina
Liczba postów: 4,323
Liczba wątków: 21
Wind River 2: Windier (With Another Vengeance). W roli głównej trzeci statysta od lewej z jedynki.
I'd buy that for a cent.
10-11-2022, 11:33
Oskarmeister
Liczba postów: 6,814
Liczba wątków: 18
Bez Olsenki i Rennera nie czekam.
10-11-2022, 11:34
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
To był aż taki hit, że trzeba się podpiąć z tytułem pod Wind River? Mnie to jakoś nie przeszkadza, pewnie nie obejrzę ale sequel o trzeciorzędnym gościu z tła mógłby być równie dobrze osobną bajką, bez powiązania z filmem o którym słyszało kilka osób na świecie. Pewnie zarobiłby tyle samo co sequel Wind River czyli kilka drobnych.
10-11-2022, 12:07
Oskarmeister
Bez kitu, z nazwiskiem Olsenki by to chociaż może się zwróciło.
10-11-2022, 13:13
Stały bywalec
Liczba postów: 1,052
Liczba wątków: 0
Światowa premiera na Tele 5.
10-11-2022, 13:28
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,865
Liczba wątków: 11
Naprawdę podobał mi się ten film, ma w sobie trochę ukrytego geniuszu i zarazem prostoty, co jest piękne. Ten klimat zimnej Montany, ta oszczędna i stonowana gra aktorska.
Dobra historia, dobra gra aktorską (mnóstwo aktorów z Yellowstone), temat trochę przygnębiający ale historia kończy się w bardzo dobry sposób.
Oprócz głównej roli Rennera wyróżniłbym Gila Birmingham (wyglada swietnie w tych długich włosach) oraz...Jamesa Jordana.
Film obejrzę na pewno jeszcze raz.
8/10 jak w pysk strzelił.
05-03-2023, 15:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2023, 15:15 przez Doppelganger.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,524
Liczba wątków: 374
Doppelganger napisał(a):Ten klimat zimnej Montany
Wyoming. Wind River to nazwa indiańskiego rezerwatu w granicach tego stanu.
05-03-2023, 17:06
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,865
Liczba wątków: 11
No tak, zgadza się, to środek Wyoming.
Po ponownym obejrzeniu muszę podnieść na 9/10, bo absolutnie nie mogę się do niczego przyczepić. Na dodatek jest to film jakich obecnie jest bardzo mało.
I traktuje o sprawiedliwości jaka każdy powinien mieć prawo wymierzyć.
05-03-2023, 18:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2023, 15:16 przez Doppelganger.)
Stacjonarny podróżnik
Liczba postów: 649
Liczba wątków: 2
U mnie też ma 9/10 i jeszcze serduszko. Zniewalający klimat i historia gorzka, konkretna, a zarazem mająca prostotę moralną starowesternowej przypowieści. Renner wspaniały, uwielbiam ten jego występ nabity z trudem skrywanymi emocjami. I klimat śnieżnego Wyoming świetnie ograny.
BTW zaraziłem ojca Sheridanem, zachwycił sie Wind River, potem wciągnął HoHW i Yellowstone S1-4, na deser 1883 i czeka z niecierpliwością na resztę. Nie dziwię mu się zresztą, bo sam bardzo przypomina Johna Duttona. A zainspirowany McMurtrym pojechał zeszłego lata do Teksasu i Meksyku. Ależ mu zazdroszcze tej wyprawy...
05-03-2023, 21:48
Stały bywalec
Liczba postów: 2,176
Liczba wątków: 14
Korciło na powtórkę, na te śnieżne klimaty. W filmie Sheridana jest tyle serca i dobra, że WOW! Zdjęcia, muzyka, gra aktorska, napięcie, montaż zrywają beret. Sama w sobie historia jest może over the top biorąc pod uwagę strzelaninę (zajebistą!) w odwiertni, no ale to tylko taki malutki minusik w całości, bez wpływu na ocenę, którą zdecydowanie podwyższam do 10/10 bo oglądało się re-we-la-cy-jnie!
I zrodziło się pytanie:
Czy ja dobrze kminię, że córkę Corego także odjebał Pete? Bo gdy Pete robi wyznanie zanim zdechnie śmiercią właściwą, mówi wprost coś takiego "Tu zawsze jest to samo, brak seksu, rozrywek, tylko śnieg i cisza" I mam wrażenie, że jakby tak połączyć wątki ze wspomnieniem Corego odnośnie osób, które zawitały na imprezę do jego domu (obcy z daleka) to wyszłoby, na chłopski rozum, że ta ekipa odwiedziła jego dom... A może przekombinowałem?
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
28-03-2026, 09:00
Oskarmeister
A ten sequel ktoś widział w ogóle? Xd
28-03-2026, 23:36
Stały bywalec
Liczba postów: 3,005
Liczba wątków: 8
A to jest sequel? Skoro nie słyszałem nic do tej pory, a raczej nie czytałem o sequelu, a oglądam wszystko od Sheridana (też seriale), to zakładam, że to taki sequel gdzie ani scenariusza ani reżyseria nie jest jego autorstwa, a z obsady to może ostał się ktoś kto grał epizod, więc zgaduję że to taki spinoff? Może pojawił się jakiś indiański gliniarz na drugim lub trzecim planie w filmie Sheridana i w kontynuacji gra główną rolę?
30-03-2026, 02:20
|