Ankieta: Jak oceniasz "The Mummy"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Mummy (2017) [Dark Universe]
[Obrazek: The-Mummy-poster-700x1108.jpg]

Komandos marynarki wojennej, Tyler Colt, wyrusza z zespołem do Iraku, by odnaleźć ukrywającą się w bunkrze grupę terrorystów. Na miejscu odkrywa starożytny grobowiec, gdzie czyha ukryte niebezpieczeństwo.
____

Tomek i mumia, w niedzielę pełny zwiastun - niby fajnie, że mumię gra Sofia, w Star Treku pod toną tapety naprawdę się sprawdziła, ale tutaj jakoś mam wątpliwości...

Odpowiedz
Jakoś ten Cruise mi nie pasuje do tego filmu, zawsze kojarzyłem go z rolami bardziej zakorzenionymi w rzeczywistości a tutaj będzie użerał się z Mumią...No jakoś nie bardzo.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Tomek, Mumia i przygoda. Gdyby nie Alex Kurtzman na stołku reżyserskim, którego jakość dotychczasowego scenariuszowego dorobku można kwestionować, to byłby jeden z moich najbardziej oczekiwanych filmów przyszłego roku. No i ma to być kolejne podejście do stworzenia kinowego uniwersum potworów. Kto wie? Może akurat wypali.

Odpowiedz
Cytat:No i ma to być kolejne podejście do stworzenia kinowego uniwersum potworów. Kto wie? Może akurat wypali.
Chciałbym, by tak było, bo jak tak parę razy obejrzałem ten teaser, to podoba mi się coraz bardziej. Pewnie okaże się kupsztalem i Tomek/Russell/Sofia będą jedynymi pozytywnymi akcentami, ale jakąś tam nadzieję mam na coś dobrego. I są creepy oczy.

Problem w tym, że (właśnie sprawdziłem na wiki) Invisible Man to nikt inny jak Johnny Depp, a Javier Bardem to potwór Frankensteina.

Odpowiedz
Nie zapowiada się źle, Cruise ostatnio ma fajne i lekkie filmy, a ja bardzo lubię poprzednie mumie z Fraserem (prócz trójki...), więc zobaczymy co z tego wyjdzie.

Choć z uniwersum to raczej nic nie wyjdzie, po sukcesie MCU, co chwilę ktoś informował o budowaniu "uniwersum", czy to z Tranformers, czy z właśnie "Potworów".

Dracula Untold, był słaby i nudny, liczę, ale mam przeczucie, że Mumia będzie o wiele lepsza.

Odpowiedz
(01-12-2016, 17:52)Szpeku napisał(a): Dracula Untold, był słaby i nudny, liczę, ale mam przeczucie, że Mumia będzie o wiele lepsza.
Pewnie dlatego wywalili go z uniwersum.

A teaser, jak teaser, nic ciekawego tam nie widze. Poczekam na pełny trailer.

Odpowiedz
Już go wywalili? pierwsze słyszę, po premierze to mało kto w ogóle wiedział, że to protoplasta uniwersum xD

Trailer oczywiście nic specjalnego nie pokazuje, ale wierzę w Cruise'a i sam materiał, bo myślę, że będzie to dynamiczniejszy film niż Dracula.

Odpowiedz
Reżyser Gary Shore jakiś czas temu potwierdził, że "Dracula Untold" nie będzie częścią uniwersum i "Mumia" Kurtzmana to nowy początek. Chociaż Luke Evans w jakimś niedawnym wywiadzie wspomniał, że chętnie by powrócił do roli. Chyba chłopakowi nikt nie powiedział, że już po ptokach :P

Odpowiedz
Aż sobie ziewnąłem. Na razie to wygląda jak zwiastun do seryjnie robionego "blockbustera numer 4549785481515" :/
No i mumia budzi takie nieprzyjemne skojarzenia z Enchantress. Błeh.

Cytat: Invisible Man to nikt inny jak Johnny Depp, a Javier Bardem to potwór Frankensteina

Depp zakontraktowany, ale Bardem to chyba nadal plota.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Cytat:mumia budzi takie nieprzyjemne skojarzenia z Enchantress
Prawda, ale jest jedna, zasadnicza różnica - Sofia, w przeciwieństwie do Cary, naprawdę potrafi grać. Widziałem z nią tylko dwa filmy (Kingsman i nowy Star Trek), ale w obu była bardzo w porządku, czego nie mogę powiedzieć o tym drewnie będącym Enchantress.

Odpowiedz
Mumia to klasyk? Ta z 1999?

Odpowiedz
Ta z 1999 była odświeżeniem klasyka na blockbusterową modłę. Nowa będzie odświeżeniem odświeżenia.
Sofię bardzo lubię od czasu "Kingsmana", ale ta tutaj zajawka... no tak jakby... nie ma w sobie absolutnie nic ciekawego.

Odpowiedz
(02-12-2016, 09:09)simek napisał(a): Mumia to klasyk? Ta z 1999?

W zamierzeniu odświeżają tą z 1932 roku :P
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
No to w sumie Mumia była chyba pierwszym klasykiem odswiezonym na blockbusterową modłę. Bo przed tą z Fraserem to chyba nie bylo takich akcyjniaków/przygodówek z klasycznymi monstrami.

Odpowiedz
(02-12-2016, 00:18)raven.second napisał(a): Prawda, ale jest jedna, zasadnicza różnica - Sofia, w przeciwieństwie do Cary, naprawdę potrafi grać. Widziałem z nią tylko dwa filmy (Kingsman i nowy Star Trek), ale w obu była bardzo w porządku, czego nie mogę powiedzieć o tym drewnie będącym Enchantress.

Nie przesadzałbym, że potrafi grać. W Kingsmanie nie miała co, a w "Star Treku", no cóż, powiedzmy że wyszła z twarzą, choć postać miała średnio napisaną. Rzekłbym, że Sofia jak na razie jest mniej irytująca, niż Cara.

Ej.. właśnie do mnie dotarło, że w tym całym potwornym uniwersum, do ról słynnych potworów, angażują lub próbują angażować, wielkie nazwiska:
Crowe jako Jekyll ,
Depp jako Niewidzialny Człowiek,
Bardem być może jako potwór Frankensteina,

a Tomkowi przypadła rola jakiegoś no-name'a xD
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Stawiam, że tego no-name'a będą kreować na Tony'ego Starka tej grupki i w jakimś wspólnym filmie (o ile oczywiście to uniwersum nie padnie na pysk po drodze) będzie robił za przywódcę całej paczki. Czy coś.

Odpowiedz
Nim Tomek się zaangażował w "Mumię", miał grać główną rolę w rebootcie "Van Helsinga". Jako że takowy dalej powstaje i jest częścią tego uniwersum, to nie zdziwiłbym się, jakby postać Tomka miała coś z tym wspólnego.

Odpowiedz
Wiemy w ogóle jak postać Tomka ma się nazywać? Może właśnie on gra tu Van Helsinga.

Odpowiedz
IMDB mówi, że Nick Morton. Ale jakieś stare plotki insynuowały, jakoby jego postać była potomkiem Van Helsinga, więc kto wie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon