Najbardziej wg. mnie zasłuzone nagrody to reżyseria i serial.
Chociaż przeważnie i tak ZG są bardziej sluszne niż Oscary.
17-01-2011, 14:30
|
Złote Globy
|
|
Skoro "Social Network" zdobyło złote globy, to pewnie laureatem Oscara zostanie "Incepcja".
Najbardziej wg. mnie zasłuzone nagrody to reżyseria i serial. Chociaż przeważnie i tak ZG są bardziej sluszne niż Oscary.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
17-01-2011, 14:30 szopman napisał(a):Skoro "Social Network" zdobyło złote globy, to pewnie laureatem Oscara zostanie "Incepcja". Nie wiem na czym opierasz swoje zalozenie, w kazdym razie podczas oscarow raczej sie rozczarujesz. szopman napisał(a):Chociaż przeważnie i tak ZG są bardziej sluszne niż Oscary. Przewaznie globy i oscary sie pokrywaja. 17-01-2011, 14:36 szopman napisał(a):Skoro "Social Network" zdobyło złote globy, to pewnie laureatem Oscara zostanie "Incepcja". Nie wiem na czym opierasz swoje zalozenie, w kazdym razie podczas oscarow raczej sie rozczarujesz. szopman napisał(a):Chociaż przeważnie i tak ZG są bardziej sluszne niż Oscary. Przewaznie globy i oscary sie pokrywaja. 17-01-2011, 14:36
Gervais fantastycznie pojechal po paru osobistosciach ("Moi prawnicy pomoga mi sie wykaraskac z tego dowcipu"), nawet serialowi Lost sie dostalo <ok> Baldwin poplakal sie ze smiechu, De Niro tez nie mogl przestac. Po takim wystepie Brytyjczyka nie ma chyba co liczyc na dowcipne Oscary : )
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
17-01-2011, 15:05
Gervais fantastycznie pojechal po paru osobistosciach ("Moi prawnicy pomoga mi sie wykaraskac z tego dowcipu"), nawet serialowi Lost sie dostalo <ok> Baldwin poplakal sie ze smiechu, De Niro tez nie mogl przestac. Po takim wystepie Brytyjczyka nie ma chyba co liczyc na dowcipne Oscary : )
17-01-2011, 15:05
W internecie huczy o tym, że Gervais pojechał trochę zbyt ostro, stąd tak mało go było na gali. Podobno dowcip o scjentologach sie nie spodobał :)
17-01-2011, 15:15
W internecie huczy o tym, że Gervais pojechał trochę zbyt ostro, stąd tak mało go było na gali. Podobno dowcip o scjentologach sie nie spodobał :)
17-01-2011, 15:15 Jakuzzi napisał(a):szopman napisał(a):Skoro "Social Network" zdobyło złote globy, to pewnie laureatem Oscara zostanie "Incepcja". No właśnie nie zawsze. Zwłaszcza ostatnimi laty ; p
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
17-01-2011, 15:21 Jakuzzi napisał(a):szopman napisał(a):Skoro "Social Network" zdobyło złote globy, to pewnie laureatem Oscara zostanie "Incepcja". No właśnie nie zawsze. Zwłaszcza ostatnimi laty ; p
17-01-2011, 15:21
Ok, przekonales mnie.
Ponizej jeszcze kilka galowych dowcipow Gervaisa oraz replika, cokolwiek spudlowana, ze strony Hanksa i Allena: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tueD59x8JUo[/youtube] 17-01-2011, 15:37
Ok, przekonales mnie.
Ponizej jeszcze kilka galowych dowcipow Gervaisa oraz replika, cokolwiek spudlowana, ze strony Hanksa i Allena: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tueD59x8JUo[/youtube] 17-01-2011, 15:37
Tak, Gervais zdecydowanie był najjaśniejszym elementem gali. Reszta, cóż... tylko trochę bardziej atrakcyjna od Return of the King, w czym duża zasługa pięknych pań :) Nagrody w większości przewidywalne - Social wygrał chyba tylko dlatego, że jest trendy i zapewne, gdyby film bazował na historii Coca-Coli dostałby dosłownie gówno, a nie nagrody. Zaskoczyła mnie jedynie nagroda dla muzyki - myślałem, że będzie bardziej tradycyjnie, ale może i dobrze się stało. Szkoda Tangled natomiast, które pogrążyła jakaś burleska (żal.pl).
Nadchodzącym Oscarom wiele dobrego nie wróżę - choć może będą ciutkę atrakcyjniejsze.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-01-2011, 17:08
Tak, Gervais zdecydowanie był najjaśniejszym elementem gali. Reszta, cóż... tylko trochę bardziej atrakcyjna od Return of the King, w czym duża zasługa pięknych pań :) Nagrody w większości przewidywalne - Social wygrał chyba tylko dlatego, że jest trendy i zapewne, gdyby film bazował na historii Coca-Coli dostałby dosłownie gówno, a nie nagrody. Zaskoczyła mnie jedynie nagroda dla muzyki - myślałem, że będzie bardziej tradycyjnie, ale może i dobrze się stało. Szkoda Tangled natomiast, które pogrążyła jakaś burleska (żal.pl).
Nadchodzącym Oscarom wiele dobrego nie wróżę - choć może będą ciutkę atrakcyjniejsze.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-01-2011, 17:08
To może powiedz, któremu filmowi wolałbyś dać Globa zamiast "Social Network", bo jak dla mnie to reszta wcale nie wygląda ciekawiej (i nie mówię, że "Social Network to jakieś arcydzieło). Nie za wiele wiem jedynie o tym "Jak zostać królem", ale też nie sądzę by było lepsze.
17-01-2011, 17:15
To może powiedz, któremu filmowi wolałbyś dać Globa zamiast "Social Network", bo jak dla mnie to reszta wcale nie wygląda ciekawiej (i nie mówię, że "Social Network to jakieś arcydzieło). Nie za wiele wiem jedynie o tym "Jak zostać królem", ale też nie sądzę by było lepsze.
Mefi, tu masz drugi najjasniejszy element gali:
Mefi, tu masz drugi najjasniejszy element gali:
17-01-2011, 17:15 Albertino napisał(a):To może powiedz, któremu filmowi wolałbyś dać Globa zamiast "Social Network" A co to ma do rzeczy? Wyraziłem opinię dlaczego sądzę, że akurat to wygrało. Już pomijam fakt, że większości nominowanych na oczy nie widziałem dzięki kochanym dystrybutorom. PS. Downey też dał radę - generalnie śmiesznych momentów było trochę, ale też żadnego szału.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-01-2011, 17:26 Albertino napisał(a):To może powiedz, któremu filmowi wolałbyś dać Globa zamiast "Social Network" A co to ma do rzeczy? Wyraziłem opinię dlaczego sądzę, że akurat to wygrało. Już pomijam fakt, że większości nominowanych na oczy nie widziałem dzięki kochanym dystrybutorom. PS. Downey też dał radę - generalnie śmiesznych momentów było trochę, ale też żadnego szału.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 17-01-2011, 17:26 Mefisto napisał(a):Social wygrał chyba tylko dlatego, że jest trendyA może po prostu większości głosujących się zwyczajnie podobał? Oczywiście nie bierzesz tego pod uwagę, no bo jak to? Nie zgadzasz się z tym werdyktem, więc koniecznie musisz jakoś go wytłumaczyć. Po co? Mefisto napisał(a):zapewne, gdyby film bazował na historii Coca-Coli dostałby dosłownie gówno, a nie nagrodyPowalająca teza Mefi, naprawdę. 17-01-2011, 19:55 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Złote Maliny | Pelivaron | 117 | 22,770 |
12-03-2023, 17:14 Ostatni post: Pitero |
|
| Złote Kraby 2014 | desjudi | 29 | 9,177 |
16-01-2015, 01:11 Ostatni post: Mefisto |
|
| Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy | Never Fuck With Me | 418 | 84,837 |
31-03-2010, 01:41 Ostatni post: Negrin |
|
| Złote Maliny 2008 | Snuffer | 24 | 5,447 |