Zły Porucznik (reż. Werner Herzog, 2009)
No, nie zgadzam się.
Waran, agresywny prawie prehistoryczny gad z toksyczną śliną, ważący tyle co duży świniak, biegający szybciej niż większość grubasów z forum wprowadziłby istotne zmiany w fabule.
Krowa przy waranie to roślina.

Odpowiedz
Niby powinienem już umieć rozróżniać czy ktoś trolluje, robi sobię zgrywę czy może autentycznie czegoś nie czai, ale niektórzy wciąż potrafią mnie zaskoczyć.

Odpowiedz
Cytat:Ja również odbierałem film jako komedię i świetnie się bawiłem, więc nawet jeśli zaraz komisyjnie ustalicie, że jednak nie jest to komedia, to... wali mnie to i będę sobie Złego Porucznika powtarzał co jakiś czas jako komedię ;)

Cała ta debata z mojej strony dotyczyła jedynie tego, że film powstał w pełni na poważnie, nie jako komedia. Każdy go sobie odbiera, tak jak mu się podoba i jest git.

Cytat: Dla fabuły filmu nie ma absolutnie żadnego znaczenia jaka to była jaszczurka, równie dobrze mogła to być krowa.

Oczywiście, że nie ma to znaczenia dla fabuły. Czy ja pisałem, że ma?
Poprostu jeśli ktoś pisze pseudo opiniotwórczego posta 'Jak można po takiej scenie traktować jeszcze ten film na poważnie' i w tak króciutkiej wypowiedzi popełnia błąd poprzez swoją ignorancję a potem przyznaje, że film oglądał 3 lata temu, to dla mnie nie ma podstaw by traktować resztę wypowiedzi jako wiarygodną, co napisałem w odpowiedzi owemu userowi. Nie wiedzieć czemu, nagle wszystkich zainteresował ten komentarz, jakby to była zajebiście fascynująca i istotna rzecz w moim poście, skierowana do wszystkich.

Aczkolwiek odnośnie jaszczurek, gdzieś(imdb chyba) czytałem, że akurat te konkretne jaszczurki zostały wybrane do tej sceny bo coś tam symbolizują, że to jakieś nawiązanie do innej kultury, czy coś takiego. Herzog lubi detale i symbolikę, więc bym sie nie zdziwił gdyby to była prawda, ale równie dobrze mógł to być zwykły przypadek.

Odpowiedz
najlepsza scena z filmu

dam mu 6.5/10 nie jest zły, cage prawie wykrzesał z siebie wszystko co najlepsze. werner trochę skopał z koncepcją bo z jednej strony ciągnie film w poważny sposób ale wplata też kilka totalnie wypaczonych motywów przez które tak na prawdę nie wiadomo jak postrzegać ten film.

nie wiem też czemu wielu nazywa go "psychodelicznym", ja w nie widzę żadnej psychodeli.

Odpowiedz
Ostatnio sobie powtórzyłem i dopiero podczas tego drugiego seansu skapnąłem się, że tam gra Shannon i Eli Thompson.:)
A co do psychodelicznych momentów - chociażby sceny z jaszczurkami, albo "his soul is still dancing". Not trippy enough?

Odpowiedz
chyba nie wiesz co oznacza termin "psychodelia". powiem tylko ze nie są to jakieś jaszczurki i tancerze break-dance

Odpowiedz
To mnie oświeć, mistrzu.

Odpowiedz
google przyjacielu. jak chcesz psychodelicznych filmów to polecam np. fear and loathing in las vegas albo enter the void.

Odpowiedz
albo "Zabriskie Point".
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon