Hitch napisał(a):Wlasnie ;) nie no tak tylko sobie mówie. Nie chce nikogo obrażać ale wasza wymiana zdań wyglądała jak na czacie dla niespełnionych hakerów żyących w Matrixie, ktorzy tylko siedza i mowia jakie to z nich mistrze a jak przychodzi co do czego to umia tylko rozgrac parrtyjke w Quake3..;)
Prawdziwy artyzm nie polega na tworzeniu arcydzieł, a na zachwycaniu się swoim talentem! ;)
Po za tym ja mowilem, ze chce odnaleźć Uwe i pobierać u niego nauki także robie wszystko by stworzyć moje Magnum Opus! (ewentualnie Magnum Opium jak się zajmę inną dziedziną :P)
Mój pomysł na film może nie jest orginalny, ale bardzo chciałby go zrobić. Będzie to komedia składająca się z kilku nowel, które będą się ze sobą łączyć. Najważniejsze to scenariusz, bo film to będzie ekranizacja życia laureatów nagrody Darwina 8)
Przykładowa sceny.
Babcia obchodzi 80 urodziny. Wnuczki organizują impreze i zamawiają tort. Babci kończy się aspiryna i postanawia odbyć podróż do apteki. Kiedy przechodzi przez ulice potrąca ją samochód. Później okazuje się, że sprawcą śmieci jest dostawca urodzinowego tortu babci 8)
Inna rodzina. Synek obchodzi 18 urodziny. Niestety dostawca spóźnia się z dostarczeniem tortu. Wkurzony ojciec dzwoni wieczorem do cukierni. Dostaje numer do dostawcy. Ojciec dzwoni do dostawcy. Niestety jest to ten sam dostawca który potrącił babcie. Jako, że bał się zemsty rodziny babci trzymał na stoliku obok telefonu naładowany pistolet. Kiedy zadzwonił wkurzony ojciec dostawca w ciemnościach myli słuchawkę z rewolwerem i strzela sobie w łeb 8)
Mroczna wizja Azgaroth :)
Ja kiedyś wymysliłam sobie że nakręce film o sądze ostatecznym:)) twoje dobre Ja stoczy walkę z twoim zlym Ja i w zależności jakim byłeś człowiekiem jedno albo drugie Ja bedzie silniejsze (walko oczywiscie rozgrywa sie w świecie fantstycznym;) do tego każde Ja ma za sobą całą ogromną armie i tak w śród szczęku mieczy i podniosłej muzyki rozgrywa sie bitwa o Twoją dusze :wink: film krótki ale za to z jakim budrzetem :P
"Cztery ściany cztery kąty, a w tej pustce ty sam...piąty"
Przedstawiam teaser mojego filmu "Deus Ex Machina" (który niestety nigdy nie powstanie, no chyba że ktoś z Was ma 240 mln - scenariusz czeka). Jeśli spodziewacie się zlepku scen z różnych filmów, przykro mi, ale nic takiego tam nie ma. Zapraszam do obejrzenia:
STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
width="425" height="350" ShowControls="1" ShowStatusBar="0" ShowDisplay="0" autostart="0">
Ja też nad czymś od jakiegoś czasu pracuję, choć trudno jest to nazwać klasycznym filmem. Robię animacje, w której główną rolę będą grały (powieje grozą) kwaternionowe fraktale renderowane metodą ray-marchingu (technika ta służy w "regularnych" produkcjach przede wszystkim do robienia dymów, mgieł i inncy takich). Oto jeden z pierwszych efektów:
Mierzwiak napisał(a):Przedstawiam teaser mojego filmu "Deus Ex Machina" (który niestety nigdy nie powstanie, no chyba że ktoś z Was ma 240 mln - scenariusz czeka). Jeśli spodziewacie się zlepku scen z różnych filmów, przykro mi, ale nic takiego tam nie ma. Zapraszam do obejrzenia:
STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
width="425" height="350" ShowControls="1" ShowStatusBar="0" ShowDisplay="0" autostart="0">
Mierzwiaku, powiedz mi, jakiego programu uzyles do zrobienia tego.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
Tylko i wyłącznie XP-ekowego Windows Movie Makera. Filtr sepia, plansze z napisami itd. Plansza z tytułem filmu i datą to wstawione do filmu jpgi. That's all :)
Movie Makrem spajales tez logo WB i panorame Gotham ze swoimi planszami? Dzwiek tez? Bo chcialbym zrobic cos takiego. Z chaniebnym wykorzystywaniem innych fragmentow filmow ale no nie mam hajsu na wlasne materialy filmowe :P
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
Logo WB i Gotham wyciąłem z filmu w innym programie (VirtualDub), ale wszystko włącznie z podłożeniem dźwięku odbyło się w Movie Makerze.
Osoby lepiej orientujące się w temacie pewnie uważają ten program z kupę, ale do takich rzeczy jak dla mnie jest w sam raz.