Ankieta: 300 jest:
Yeeeaah!
ok.
A fe!
[Wyniki ankiety]

300 (temat ogólny)
Mierzwiak napisał(a):potraktował komiks dośc dowolnie dodając dziwaczne stwory i mutanty.
Nie wiem o co ci chodzi 8)
Zdeformowany Efialtes był już w komiksie, Słonie walczyły nie raz ale bojowe nosorożce to jakaś nowość :twisted: (tzn nie jestem obeznany z historią ale nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek zaprzęgano te cholery do walki). Oprócz tego w zwiastunie widać tylko kobitke z przypolaną twarzą, jakiegoś kolosa z czyrakiem na brzuchu i łysego grubaska ze sztyletami zamiast...dobra, chyba wiem o co ci chodziło:)
Tak na marginesie to gdyby przenieść "300" kadr w kadr na taśmę filmową, tak jak to zrobiono z "Sin City", to film nie byłby dłuższy niż 60min. Możemy sie więć spodziewać pary dodanych wątków i atrakcji jak te wymienione powyżej.
get ready for suprise...

Odpowiedz
jedna scena
http://www.spikedhumor.com/articles/84798/Movie_300_Scene.html

Odpowiedz
9 scen :D http://movies.yahoo.com/movie/1809262865/trailer

Skusiłem się na kilka sekund sceny z Xerxesem... jestem pod wrażeniem. Trudno nie być.

Odpowiedz
A ja nie będę podglądał :) - szykuję się na ucztę i nie mam zamiaru podskubywać :).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Akaki napisał(a):A ja nie będę podglądał :) - szykuję się na ucztę i nie mam zamiaru podskubywać :).
bravo me too
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
Akaki napisał(a):-Our arrows will bloat out the sun!
-Then we will fight in the shade.

Najsłynniejszy one-liner historii ? ;)

Oj tak, na film czekam z niecierpliwością. O ile zazwyczaj nie trawię dwugodzinnych animacji komputerowej, to ta wygląda nadzwyczaj dobrze.

Madness ? This is Sparta !

No i jak przedmówcy mam nadzieję, że w całym filmie będzie trochę mniej darcia się.

Odpowiedz
To zdanie o strzałach zakrywających niebo jest autentyczne (ale powiedział je kto inny niż w filmie), tak samo zresztą jak one liner Leonidasa: "Wieczerzę zjemy w hadesie"
get ready for suprise...

Odpowiedz
za dwa dni premiera, pojawia sie coraz więcej recenzji. poczytałem sobie Zgniłe Pomidory i nasuwa mi sie jeden wniosek: to obraz przeznaczony dla tych, którym nieobce jest kino sf (również te tanie), lata 80, teledyski, gry komputerowe, efekty specjalne, krew, komiksy i antyczne bluzgi. "300" nie odpowiada tym, którzy tych klimatów nie czają, których precyzyjnie zaplanowana spektakularność i zajebistość nie podnieca, nie wywołuje ciarek na plecach. Niektórzy chcieliby zawsze wzwodów intelektualnych i "300" zwyczajnie ich zawiedzie. Krytyk z JoBlo.com mówi: This is what it's all about folks!(...) It was brutal, very explicit and every fanboy's dream!.
Ja się zwyczajnie tego filmu doczekać nie mogę 8)

Odpowiedz
Tak apropos krzyczenia w trailerze - obrazek.

I jeszcze jeden.

Odpowiedz
70 mln w pierwszy weekend - co za zaskoczenie! Spodziewałem się, że tyle to 300 zarobi W OGÓLE w USA.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Spodziewałem się, że tyle to 300 zarobi W OGÓLE w USA.
Co ty, czytając komentarze ludzi to nawet w Polsce ma szanse sporo zarobić. Swoją drogą, 300 już jest na 156 miejscu "Top 250" IMDB (średnia ocen 8.4).

Odpowiedz
Na to co się dzieje w sieci przed premierą się nie patrzy --> "Snakes on a plane".
A w Polsce rzeczywiście, wydaje mi się że jest w stanie zebrać... 300 tys widzów :D

Odpowiedz
no ja się wybieram na pewno ;]

a co do box office licze ze moze zebrac 300MLN worldwide

Odpowiedz
I zrobią sequel, z perspektywy Persów :D.

Ej... Ale jakie dwa dni? W Multikinie jest od 23.III...?
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Akaki napisał(a):I zrobią sequel, z perspektywy Persów :D.

I bedzie sie nazywal "300.000". :P

Odpowiedz
a propo perspektywy 'persów'
http://wiadomosci.onet.pl/1502281,69,item.html

:lol: jacy gupi ci irańczycy

Odpowiedz
Niestety, "300" najprawdopodobniej ominie Polskie kina IMAX :(
get ready for suprise...

Odpowiedz
LPC napisał(a):a propo perspektywy 'persów'
http://wiadomosci.onet.pl/1502281,69,item.html

:lol: jacy gupi ci irańczycy

Twój post bardzo ładnie pokazuje pewną cechę społeczeństw. Są one oceniane nie po tym, co twierdzi ogół, ani jakie panują nastroje, tylko po tym, co powiedzą przedstawiciele. Jakiś głąb w Iranie palnął bzdurę, a według ciebie wszyscy Irańczycy są głupi. Aż strach pomyśleć, co o nas myślą zagranicą, skoro średnio raz na dwa dni jakiś polityk potrafi popełnić niewyobrażalną gafę, czy prościej - powiedzieć coś debilnego. :)

Odpowiedz
Śmieszy mnie to, że jakiś polityk zagraniczny, odpowiednik naszego Piotra Ikonowicza, strzeli jakąś głupotą, a u nas połowa drze się, że chce oficjalnych przeprosin od prezydenta/premiera/Wielkiego Uda-Uda tego kraju.

Odpowiedz
Udało mi się zdobyć komiks. Mam cztery numery/części/tomy, czy jak to się inaczej zwie i nie wiem, czy są to wszystkie części. Czy są tylko cztery zeszyty, czy jest ich więcej?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon