No nie, Thor ma brodę i wąsy ;) Toż powtarzam cały czas, że to luźne skojarzenia i nie nalezy przywiązywac akurat do tego porównania zbyt wiekiej wagi, w dodatku zmontowane to wszystko pewnie na prędce do trailera, w ktorym "coś" trzeba było pokazać. Żaden to zarzut z mojej strony, ale Danus chciał uzasadnienie tego co piszę no to mu je dałem ;)
Wkleiłem oczywiście też kilka innych fot (Orga), do których nikt sie jakoś nie odnosi, bo lepiej przyjebać się do powyższego. No nic, dla mnie póki co potwory ze zwiastunów raczej odtwórcze i niezbyt ciekawe. Dlatego mimo wszystko z jeszcze większą niecierpliwością czekam na gotowy film :)
patyczak napisał(a):Edit: Heh.. mam omamy czy zniknął post Slepego, na który odpowiadałem?:D
Chyba omamy, bo nie widze aby cokolwiek zniknęło.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
04-05-2013, 17:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2013, 17:55 przez slepy51.)
Jak na pierwszej i trzeciej focie nie wygladają podobnie to ja już naprawde nie wiem... Jasne, nie jest to dokładnie TO SAMO, ale łeb, krabowate łapy, taki też sposób poruszania się - zresztą, dla mnie wygląda podobnie, dla ciebie nie i super. Czekam na film i inne potwory, może będą ciekawsze ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
Mamy rok 2009 czy co? Poziomem debilizmu zaczynacie się z Waszą dyskusją niebezpiecznie zbliżać do tego, co działo się w temacie o Avatarze, tam też w pewnym momencie w ruch poszło porównywanie obrazków.
Taka mała ciekawostka. W żadnym trailerze nie widać Japońskiego Jaegera. Czyżby szykowna była jakaś niespodzianka z nim związana czy po prostu ILM nie skończyło renderów związanych z tym robotem?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
Kolejne, praktycznie takie samo kadrowanie sceny. Przypadek? Nie sadzę ;) No i jakiejs przepaści w CGI efektach też nie widać za bardzo :) Oczywiście to wszystko takie dość luźne skojarzenia, ale widać raczej wyraźną inspirację.
Jeśli jest tu jakaś przepaść w CGI to na korzyść Godzilli Emmericha (film ma świetne efekty).
Ocenianie CGI na podstawie screenów (!!!) tak skompresowanych, że można liczyć piksele? Way to go!
Zajmujący 180 MB ostatni trailer Pacific Rim w Full HD odpalony na 42 calach wizualnie zrywa czapki z głów a efektami specjalnymi przeżuwa, trawi i wydala Godzillę Emmericha. Jakieś 5 razy.
05-05-2013, 00:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2013, 00:19 przez Mierzwiak.)
Dla wszystkich, którzy mają jeszcze jakieś złudzenia co do jakości CGI w Godzilli Emmericha, Ślepy załączył pare stron wcześniej 4 minutowy fragment. Juby, obadaj to w całości i powiedz, że ten koszmarek wygląda lepiej niż cokolwiek co holly wypuściło w ciągu ostatnich 5 lat.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
05-05-2013, 00:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2013, 00:27 przez Proteus.)
Co ja pacze, ktoś tam porównuje "Pacific Rim" do "Godzilli" Emmericha (która jest rimejkiem!) i wytyka temu pierwszemu brak oryginalności? :P
Szczerze wątpię, aby Del Toro oglądał "Godzillę" Emmericha później niż jakieś 15 lat temu (jak zresztą większość z nas), a tym bardziej się nią inspirował. Prócz wspomnianego dziełka istnieje jakiś zyliard rzeczy tego typu.
05-05-2013, 00:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2013, 01:01 przez Albertino.)
Tak od 2 minuty radzę oglądnąć, aby zobaczyć jak strasznie się efekty w "Godzilli" Emmericha postarzały.
Jeżeli to ma być wyznacznik dla "Pacific Rim", to niezbyt wysoko ta poprzeczka została zawieszona.
(05-05-2013, 00:19)Mierzwiak napisał(a): Ocenianie CGI na podstawie screenów (!!!) tak skompresowanych, że można liczyć piksele? Way to go!
A kto ocenia efekty na podstawie tych dwóch screenów? Oglądałem całą Godzillę vs to co można było póki co zobaczyć w zwiastunach Pacific Rim i nie dostrzegam między nimi przepaści, a skoro PR powstało 15 lat później i za większe pieniądze, to wygrywa dla mnie film Emmericha.
(05-05-2013, 00:19)Mierzwiak napisał(a): Zajmujący 180 MB ostatni trailer Pacific Rim w Full HD odpalony na 42 calach wizualnie zrywa czapki z głów a efektami specjalnymi przeżuwa, trawi i wydala Godzillę Emmericha. Jakieś 5 razy.
Ja trailer PR oglądałem tylko na 15" monitorze mojego kompa w 720p. Choć faktem jest, że filmu Emmericha nie widziałem już z 5 lat, więc może przeszarżowałem z porównaniem.
(05-05-2013, 00:27)Proteus napisał(a): Dla wszystkich, którzy mają jeszcze jakieś złudzenia co do jakości CGI w Godzilli Emmericha, Ślepy załączył pare stron wcześniej 4 minutowy fragment. Juby, obadaj to w całości i powiedz, że ten koszmarek wygląda lepiej niż cokolwiek co holly wypuściło w ciągu ostatnich 5 lat.
Wolverine z 2009 roku, Incredible Hulk z 2008, Green Lantern (2011) za $200 mln, i wiele wiele więcej badziwi wypuściło Holly, które nie umywają się do efektów Godzilli.
(05-05-2013, 09:10)Juby napisał(a): A kto ocenia efekty na podstawie tych dwóch screenów?
A kto cytuje zestawienie dwóch screenów i pod nim komentuje? Nie ja.
Cytat:filmu Emmericha nie widziałem już z 5 lat, więc może przeszarżowałem z porównaniem.
"Może", a to dobre :)
Cytat:Wolverine z 2009 roku, Incredible Hulk z 2008, Green Lantern (2011) za $200 mln, i wiele wiele więcej badziwi wypuściło Holly, które nie umywają się do efektów Godzilli.
Co konkretnie porównujesz z Godzillą? Dodane Wolverine'owi CGI szpony? WTF? To samo tyczy się pozostałych przykładów, humanoidalne CGI istoty nijak się mają do wielkiego gada. Mogę napisać bez mrugnięcia okiem, że lepsze efekty niż Godzilla ma Avatar, ale będzie to równie z dupy wzięty i nieuzasadniony przykład co te podane przez Ciebie.
05-05-2013, 12:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2013, 12:12 przez Mierzwiak.)
(05-05-2013, 09:10)Juby napisał(a): Wolverine z 2009 roku, Incredible Hulk z 2008, Green Lantern (2011) za $200 mln, i wiele wiele więcej badziwi wypuściło Holly, które nie umywają się do efektów Godzilli.
Nigga please. Godzilla Emmericha to nie casus Jurrasic Park. Gadzina na tle NY wygląda sztucznie na prawie każdym ujęciu. Dzisiaj nawet największe szmiry CGI, wyprodukowane na odwal tasiemce stoją technicznie na nieporównywalnie wyższym poziomie. Model Godzilli imponował w 1998 swoim rozmachem i skalą na tle miasta, ale pod względem realizmu, już wtedy ustępował niektórym wcześniej wyprodukowanym filmom.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
7Jaegers appear "active" in the film and 2 more "passive" or as BG but 4 get big screen action. 7 kaijus do battle, and four more appear in archival footage or as remains. Plus two king of Aliens.
Coyote is built in America but stationed in Japan. The Japanese solo Jaeger Tacit Ronin appears in doco footage.