Walking Dead
Też mi cliffhanger.

Pierwszy odcinek był OK, ale trailer drugiego pokazuje, że

Odpowiedz
Znowu zombiaki, będące maszynami do rozrywania żywego ludzkiego ciała, mają głowy, a więc narzędzia do rozrywania, z plasteliny i hurtowe przebijanie ich na wylot przez ogrodzenie z siatki to pikuś nawet dla kobiet. Zgnieść stopą też je łatwo.

Odpowiedz
Otwarcie fajne, nawet spodobała mi się ta sielanka, hodowanie świnek i pielęgnacja krzaczków, wszyscy uśmiechnięci, jakby inny serial. Dobrze, ze szybko akcja została sprowadzona na właściwe tory.

Odpowiedz
Gwahlur napisał(a):Znowu zombiaki, będące maszynami do rozrywania żywego ludzkiego ciała, mają głowy, a więc narzędzia do rozrywania, z plasteliny i hurtowe przebijanie ich na wylot przez ogrodzenie z siatki to pikuś nawet dla kobiet. Zgnieść stopą też je łatwo.

Taki urok tego serialu ;) Do tego codziennie ubijają przy tej siatce dziesiątki, jeśli nie setki żywych trupów, a trawka zieloniutka rośnie jak rosła a ich truchła prawdopodobnie wyparowują, żeby Rick & ekipa nie musieli sprzątać rozkładających się pod siatką stosów śmierdzących zwłok. Ewentualnie służą za nawóz do uprawianych warzywek ;)

A odcinek bez historii, równie dobrze mogłoby go nie być. Widać tylko, że dali większy budżet, co równa się większej ilości szpanowania rozdeptywaniem zombiaków plus więcej biednych CGI efektów:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Akurat z tymi zwłokami to w poprzednim sezonie było pokazane że zbierają i palą truchła w lesie. Powiedzmy przez domysł że robią to ciągle.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
I codziennie palą w tym lesie po kilkadziesiąt/kilkaset zwłok? Pewnie znajdują na to czas pomiędzy kolacją a myciem zębów, no ale ok, niech będzie:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Teraz mają dużo ludzi (radę nawet mają), więc pewnie znajdzie się urząd do spraw usuwania martwych ciał żywych trupów :)

Odpowiedz
Bardziej mnie zmartwiło, że sadzą te swoje pomidorki blisko swojego cmentarza. Muszę się przyjrzeć, jak to rozplanowali.

Odpowiedz
Wiadomo, lepiej użyźniona gleba ;)

Odpowiedz
Ten serial ma tyle bzdur w sobie że akurat pomidory obok cmentarza to małe miki ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Jak dobrze, że załatwili Harry'ego Pottera. 4 sezon byłby dla mnie nie do zniesienia, gdyby ten dzieciak przeżył.

Odpowiedz
chodzi o tego frajera w pinglach? chciałem jego śmierci od pierwszej miliskeundy jego czasu antenowego :)

Odpowiedz
Ja szybciej.

Odpowiedz

Widzę że dobrze zrobiłem kończąc przygodę z tym serialem na pierwszym sezonie, bo rzucam czasem okiem gdy emituje TVP i... zieeeew :)

Odpowiedz
Ale cinki start sezonu. Widać, że pomysły się wyczerpały.
"Deszcz zombie" wyglądał fajnie ale to trochę za mało.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ach te długie, pełne emocji sceny śmierci ludzi, których poznaliśmy 2 minuty wcześniej.

Niby coś się dzieje, ale i tak wieje nudą. Czekam na powrót Morgana, bo to gwarant wysokiej jakości - moje ulubione odcinki TWD, to akurat te, w których wystąpił (tzn. pierwszy i ten z drugiej połowy zeszłego sezonu).

Odpowiedz
Ale motyw
był całkiem fajny. Szkoda, że został tak kiepsko poprowadzony.

Odpowiedz
(20-10-2013, 13:48)shamar napisał(a): Ale cinki start sezonu. Widać, że pomysły się wyczerpały.
"Deszcz zombie" wyglądał fajnie ale to trochę za mało.

II odcinek jest tego potwierdzeniem, dno i metr mulu.

Odpowiedz
Żeby nie było, że w serialu nie ma w ogóle dobrych dialogów/cytatów. S04e02, Beth: Pełno jest wdów i sierot, ale jak nazwiesz kogoś, kto stracił dziecko? Na to chyba nie ma nazwy.
Pytanie tylko, czy jawna zrzyna z "Six Feet Under" liczy się jako oryginalny cytat ;).

Harry Potter sam w sobie nie był taki zły, był tylko kompletnie nie na miejscu, taka postać urwana jakby właśnie z tego całego Hogwartu i przeniesiona bez sensu do świata zombie-apokalipsy, tak jak ten cholerny Pip z pierwszych sezonów "South Parku".

W każdym razie, po dwóch odcinkach jest nudnawo. Może to nawet dobrze wróży - poprzedni sezon zaczął się dobrze, a skończył słabo, więc może teraz będzie na odwrót, prawem zachowania równowagi.

Nie ogarniam tego ich problemu z uczeniem dzieci posługiwania się nożem - w ich warunkach to chyba powinno być oczywiste i naturalne, takie lekcje PO w świecie zombie, normalka. A tu jakieś moralne dylematy, o co chodzi?

Odpowiedz
rick znowu przywrócił demokrację. o to chodzi :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon