Robocop (rimejk 2014)
Nie oglądałem, ale to jest chyba najbardziej doceniany moment z całego filmu.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Tak, jest w filmie.

Odpowiedz
(17-02-2014, 17:28)Huntersky napisał(a): Fota zdemontowanego Robo:

To rzeczywiście piękne i robi wrażenie.
Tylko czy technicznie jest to sensowne? No niby
...

O ile mi wiadomo, z bardzo dobrych źródeł, pokazują jeszcze

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To.

Jest.

Tylko.

Film.

Odpowiedz
(18-02-2014, 00:09)Mierzwiak napisał(a): To.

Jest.

Tylko.

Film.

Ty... SERIO? To "tylko film"?

W takim razie PO KIEGO CH... czepiać się idiotyzmów, kretynizmów, debilizmów w innych filmach? Np. komiksowych czy przygodowych?
Z takiej perspektywy można podsumować KAŻDY FILM - to TYLKO FILM.

A w takim razie wiele zarzutów, stawianych przy innych filmach należy wyrzucić do kosza i wykasować dziesiątki stron tematów.

Ogarnij się bo widzę, że coraz słabsza forma ;)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale wiesz że kretynizmy, debilizmy i inne izmy w scenariuszu, zachowaniach bohaterów, dziury fabularne etc. a rzeczy będące fantastyką z dziedziny medycyny i techniki (jak tutaj) itd. to dwie różne rzeczy?

Powtarzam: to jest tylko film.

Odpowiedz
Sporo concept artów z nowego RoboCopa, jakby co to nie wiem czy cokolwiek spoilerują:
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=95268
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=95269

Odpowiedz
Chciałem z ciekawości przejść się na nowego Robo. Okazało się jednak, że po 2 tygodniach film został zdjęty z repertuaru Heliosa i Multikina. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak szybko coś znikało z multipleksów. Chyba Dredd?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dredd na pewno nie, bo dwa razy zdążyłem pójść :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
W pierwszy weekend obejrzało go zaledwie 29 846 widzów na 106 kopiach, w drugi 22 352, w trzecim wypadł z pierwszej dziesiątki, czyli zobaczyło go mniej niż 7 408 widzów. Po 10 dniach miał na koncie 76 232 widzów. Przeciętne wyniki, nawet jeśli to kwestia umów między Forum Film a sieciami kin, to i tak pożegnano się z nim bez żalu.

Odpowiedz
Dredd przez tydzień leciał normalnie, przez drugi tydzień może z raz dziennie i tyle go widzieli w kinach w mojej okolicy.

Odpowiedz
Ja zobaczyłem raz a potem już nie grali jak chciałem znowu :(

Odpowiedz
Zaskoczenie. Całkiem udany rimejk.
Oczywiście jest pare "ale" np. w rozłożeniu akcentów tu, a nie tam ale można to przeboleć. No i większość obaw, na szczęście, się nie sprawdziło.
Jeden z większych, to ten podobny jak przy "MoS" - odnosi się wrażenie, że ten film to dopiero wprowadzenie do PEŁNEJ HISTORII.
Jakoś wszystko to takie szybkie i po łebkach...

7/10

Tej sceny, w pewnym sensie, nie ma ;)

[Obrazek: ROBOCOP-TRAILER.jpg]

Odpowiedz
Powstawanie wyglądu nowego Robo >>

Odpowiedz
Fajny, "mroczny" zwiastun, którego nikt nie dawał. Why? Why?

Odpowiedz
Porządna wersja już w sklepiku :P

Odpowiedz
Szkoda, ze nie "unrated".

Odpowiedz
Wstyd powiedzieć, ale... fajny jest ten film. Szkoda, że to Robocop, a nie jakiś "Android Man", ale film się broni. Nie jest przegięty w żadną stronę, wątki poprowadzono zgrabnie, wygląda ładnie, jest szybki i wystarczająco inny od oryginału, żeby usprawiedliwić swoje istnienie. Nie podobała mi się niepotrzebna walka z dwoma EDdami 209, a momentami film miał problemy z tonem (czy to lekka popierdółka z humorem, czy poważne s-f), ale... 7+/10 ma. Następny seans za jakiś czas - i może wzrośnie.

Odpowiedz
Robowidmo (2014)

Sekta się powiększa :)

Czemu wstyd? To już chyba lepiej, żeby "mile zaskakiwać się" takimi filmami niż, żeby miały być "kolejne potwierdzenia przypuszczeń"

Odpowiedz
5-6/10

Remake jest najlepszy w tych momentach kiedy nie próbuje korespondować z oryginałem, dlatego zdecydowanie najsłabsze są wstawki z Samuelem L. Jacksonem. Silą się na mruganie do starych fanów, rozbijają konstrukcję filmu, łopatologicznie podsuwają widzowi wnioski, pokazując kto w tej grze jest tym złym (korporacja i jej sługusy), a kto dobrym (Oldman, Grenier).

Całość to strasznie generyczne narodziny postaci, w stylu mocno charakterystycznym dla ekranizacji komiksów. Nowa wersja odrzuca motyw kina zemsty i podchodzi do tematu pod kątem narodzin superbohatera. I to się chwali, szkoda, że roli kompletnie nie udźwignął Joel Kinnaman, jego RoboCop jest tak przeźroczysty, że czekałem aż ktoś zadzwoni po “Pogromców duchów”. Na plus można zaliczyć dobre efekty specjalne, położone jednak przez przeciętną reżyserię i choreografię scen akcji. Nawet takie zdawałoby się efektowne motywy jak akrobacje na motocyklu, czy zderzenie policyjnego samochodu z wielkim mechem są pokazane jakoś bez większego polotu.

Jeszcze jedno, pierwszy zwiastun zrobił nieco krzywdy filmowi, sceny z "good cop-RoboCop" i błaganiem Cornish aby Murphy zobaczył się z synem mają w filmie zupełnie inny, lepszy kontekst.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon