Daredevil [Marvel/Netflix]

Sorry, ale maska to paździerz totalny.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
No, na materialach promocyjnych czerwony kostium wyglada do dupy. Oby w serialu prezentowal sie lepiej.

Odpowiedz
Wygląda jak Matt Damon.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Wypluj te slowa.

Odpowiedz
Ten zwykły strój z prostą chustą na oczach wygląda najlepiej. Maska rzeczywiście paździerzowa, no i - może zadaję to pytanie z "lekkim" opóźnieniem, ale po co ślepcowi maska z oczami?

Odpowiedz
Nie jest zły ten czerwony kostium, wygląda na pewno poważniej niż wytrzeszcz z kinowej wersji. Tylko znowu zrobili zamiast kaptura maskę naciąganą co wygląda dziwnie.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(09-04-2015, 18:42)Mierzwiak napisał(a): Ten zwykły strój z prostą chustą na oczach wygląda najlepiej. Maska rzeczywiście paździerzowa, no i - może zadaję to pytanie z "lekkim" opóźnieniem, ale po co ślepcowi maska z oczami?
Dla zachowania pozorów? Jego przeciwnicy nie wiedzą, ze jest niewidomy.

Odpowiedz
Jest jeden plus: nie wygląda, jakby miał wodogłowie (pozdrowienia dla Flasha!).

@Crov: Powiedzmy, że to kupuję :)

Odpowiedz

Prześliczne intro. Niby formowanie przedmiotów z cieczy to wizualnie stary numer, ale tu i tak kopie dupę.

Odpowiedz
no dobrze, a jakieś opinie? przecież TO JUŻ JEST od paru godzin, a ja nie widzę ani jednego posta :P

Odpowiedz
Obejrzałem 1 odc. ;) Póki co jest naprawde całkiem dobrze ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Obejrzałem prolog i stwierdzam, że napierdalanka tam wrzucona jest rewelacyjna, zero padaki montażowej, wszystko widać, czuć przy tym wagę i pierdolnięcie każdego ciosu. Oglądam dalej :)
No i pilot łyknięty. Fabularnie trudno oceniać po pierwszym odcinku, ale z całą resztą jest bardzo OK - świetnie dobrana obsada (chociaż Kingpina na razie tylko słyszymy a nie widzimy), jakiś tam klimat i brutalność jest, bardzo sympatyczne powiązanie z Avengers, niezły humor. Niczego mi nie urwało ale myślę że siary nie będzie, byle tylko zrównoważyli procedural z jakimś konkretniejszym głównym wątkiem. No nic, się zobaczy.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
(10-04-2015, 22:05)jarod napisał(a): byle tylko zrównoważyli procedural z jakimś konkretniejszym głównym wątkiem. No nic, się zobaczy.

Jestem po trzech odcinkach i proceduralem bym tego nie nazwał, bo wszystkie poboczne wątki są powiązane z tym głównym, który muszę przyznać, że zapowiada się interesująco. Po za tym bardzo spoko. Fajny, brudny klimacik, porządne bitki z otwartymi złamaniami no i Charlie Cox jest świetny. Męczyły trochę retrospekcje, ale na drugim odcinku chyba się w końcu skończyły.

Wkręcające na tyle, że pewnie do końca weekendu obadam całość. A i btw to TV-MA rating chyba tylko za przemoc, bo faków i cycków brak.

Odpowiedz
W pilocie kawałek cycków mignął (w ogóle bardzo zabawna scena :) ).

A jeżeli z fabułą jest jak mówisz to spoko. Skończę drugi sezon Treme i jadę z tym.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Sideboob to przecie PG-13 :) Apropo obsady jeszcze - Ayelet Zurer <3

Odpowiedz
Kocówka drugiego odcinka zawiała "Oldboyem". Chyba spędzę weekend w Hell's Kitchen :)

Odpowiedz
Z odcinka na odcinek jest coraz krwawiej. Cox jako Murdock znakomity, a jako Daredevil niesamowity. D'Onofrio zaś to prawdziwe zło wcielone, wręcz dzikus, co to potrafi zmiażdżyć kolesiowi głowę. Podoba mi się realizm tego serialu, brak plastyku charakterystycznego dla innych komiksowych seriali oraz porządnie nakręcone sceny walk wręcz. Zobaczymy co przyniesie następny dzień;)

Odpowiedz
1 odcinek to niezłe wprowadzenie, ale bez szału, za to drugi... WOW. Znakomite tempo, masa świetnych scen (przesłuchanie na dachu <ok>) no i ta końcówka... 10/10.

Odpowiedz
Obejrzałem dwa odcinki i jak na razie nie jestem zachwycony. Główny bohater jest fajny i podobają mi się sceny akcji, ale sporo tu klisz i trochę komiksowej tandety, która może nie raziłaby tak gdyby serial nie celował w mrok i powagę. No i serial wygląda słabo, nawet nie w porównaniu do blockbusterów Marvela. Trochę jakbym oglądał fanowską produkcję.

Ale oglądam dalej :)

Odpowiedz
Ktoś jeszcze tak uważa? Bo dla mnie tam serial wygląda nieźle, na pewno bardziej filmowo od Agentów czy Carter. Bardziej przeszkadzają mi zajebiście przerysowane dźwięki uderzeń przy walkach. Ja wiem, komiks etc. ale jednak komicznie to brzmi.
A poza tym, po pierwszym odcinku: zajebiście. Dobre dialogi, świetne aktorstwo (Cox!), przemocy odpowiednia ilość.
Będę oglądał. A skoro drugi odcinek jeszcze lepszy...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon